HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Interview met Greet Hoedeman, nieuwe bestuurslid van De Huidprofessional

Een frisse start voor Greet Hoedeman:

Een stralend nieuw hoofdstuk bij De Huidprofessional

Greet Hoedeman is sinds 11 december 2023 het nieuwe bestuurslid bij De Huidprofessional. Met een dosis kennis en ervaring is het aan Greet de taak om de belangenorganisatie voor schoonheidsspecialisten in Nederland te versterken. In een exclusief interview gaan we met haar in gesprek over de invulling van deze rol.

Greet Hoedeman heeft een indrukwekkende staat van dienst. Als gediplomeerde schoonheidsspecialist, eigenaar van Huidpraktijk Beauty Inn in Nieuwegein, een florerende groothandel met topmerken voor de professionele schoonheidsspecialist en huidtherapeut en daarbij ook eigenaar van het het gerenommeerde make-up merk beMineral, heeft Greet nu haar weg gevonden naar De Huidprofessional. Als voormalig bestuurslid van brancheorganisaties ANBOS en BTP heeft ze aardig wat ervaring die ze graag meeneemt naar haar nieuwe functie binnen de brancheorganisatie.

Nieuw takenpakket

Greet onthult haar nieuwe takenpakket en de eerste taak die ze met beide handen aanpakt: het organiseren van evenementen voor de leden. “We hebben een klein bestuur, dus we doen veel samen. Op de planning staat onder andere de ledendag op 25 mei, een evenement waar ik nu al enthousiast van word.” Greet licht toe dat het programma, de locatie en de invulling van de sprekers die dag hoog op haar prioriteitenlijst staan.

Wat Greet heeft doen besluiten ‘ja’ te zeggen tegen deze nieuwe bestuursfunctie? “Ik heb een lange staat van dienst met Gea, de voorzitter. We hebben samen in het bestuur van ANBOS gezeten en zijn elkaar blijven volgen. Ik was overigens het eerste lid bij De Huidprofessional en heb zo geholpen om ze op de kaart te zetten. Mijn ervaring en netwerk hebben bijgedragen aan hun vertrouwen in mij. Ik vind het geweldig om een bijdrage te leveren, zoals ik dat ook in mijn andere bestuursfuncties heb gedaan.”

Visie op de toekomst

Greet deelt haar visie op de toekomst van De Huidprofessional en benadrukt het belang van ledenwerving. Ze wijst op de zorgen van huidprofessionals over hoge kosten en legt uit hoe De Huidprofessional een brug slaat tussen leden en zorgverzekeraars. Daarom is het wel belangrijk dat leden zich inschrijven in het HUIDPRO-register:  “Er is veel onzekerheid en onwetendheid over de vergoedingen waarvoor schoonheidsspecialisten in aanmerking komen. Overigens moet het niet zo zijn dat je praktijk afhankelijk is daarvan, want we weten dat de zorgkosten alleen maar oplopen en de vergoedingen minder worden. Zorg ervoor dat je op eigen benen staat. Je kunt ook lid zijn van De Huidprofessional en ingeschreven staan bij het Skinregister. Lid zijn scheelt honderden euro’s per jaar en daar moet je anders veel potten crème voor verkopen. Wij zijn een club waar we veel waarde hechten aan contact en communicatie. Via social media delen we kennis en gaan we verder dan enkel content maken voor onze leden. We richten ons net zo goed op de consument. Deze content kunnen schoonheidsspecialisten vervolgens weer reposten via hun eigen kanalen.”

Over de toekomst van brancheorganisaties zegt Greet: “Het belangrijkste is dat we een rol spelen als sparringpartner voor individuele ondernemers, of ze nu alleen werken of personeel hebben. Uit ervaring weet ik hoe groot het belang is van gelijkgestemden om je heen. De Huidprofessional kan daarin een belangrijke rol vervullen. Mede door de sparringpartner te zijn als het gaat om juridische kwesties en geschillencommissies. Weet je niet de juiste weg te bewandelen, dan helpen wij waar mogelijk.”

Save the date

Greet sluit af met een uitnodiging voor alle lezers: “Ik hoop dat veel schoonheidsspecialisten zich bij ons aansluiten. De ledendag op 25 mei wordt een niet te missen evenement. Het belooft een geweldig programma te worden. In alle drukte van de waan van de dag, is dit alvast een save the date!”

Met Greet Hoedeman in het bestuur gaat De Huidprofessional een sprankelende toekomst tegemoet. Haar toewijding aan de leden en de branche is voelbaar, en we kijken uit naar de vele successen die nog zullen volgen tijdens haar inspirerende tijd als bestuurder van De Huidprofessional.

Greet Hoedeman is voor De Beauty Professional geinterviewd door tekstbureau Het Champagne Atelier. Het artikel verschijnt over drie weken in onze janauri editie.

Meer lezen? Neem dan het abonnement op: beauty-pro.nl/abonneeren

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Balance van Vagheggi
Interview met Greet Hoedeman, nieuwe bestuurslid van De Huidprofessional

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord