HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Leren van vakgenoten by Rianne Nijland van Pure Beauty Overdinkel

Rianne Nijland is 29 jaar oud en de drijvende kracht achter de salon Pure Beauty Overdinkel. Direct na haar opleiding in 2012 startte zij als zelfstandig ondernemer. Nu bijna 10 jaar geleden en ze behoort inmiddels tot de Top 3 van beste schoonheidsspecialist van Midden Nederland. Ze haalde die award net niet, maar wat een inspirerend verhaal heeft Rianne! Lees snel verder en haal er nog tips uit voor jezelf!

“Mijn salon bestaat dit jaar 10 jaar! Ik ben met mijn eigen bedrijf gestart omdat ik vanuit mijn passie mensen wil helpen aan een gezonde huid. Het contact met mensen en het werken aan de huid maakt voor mij een gouden combi”, aldus Rianne.

Opleidingen

Rianne heeft verschillende opleidingen gevolgd. “Allround Schoonheidsspecialiste niveau 4 aan het Roc van Twente in Almelo. Ook heb ik de erkende opleiding visagie gedaan bij Facefacts Academy. En op dit moment ben ik nog bezig met medisch schoonheidsspecialiste bij U-Consultancy. Door Corona is hier vertraging in gekomen, maar ik hoop het nu weer op te kunnen pakken. Verder vind ik het erg belangrijk om op de hoogte te zijn van alles wat ons vak bied, dus als er nieuwe behandelingen zijn bij mijn leverancier: meld ik mij meteen aan. Ik vind het namelijk ook belangrijk om mijn trouwe klant te blijven verrassen.”

Specialisme

“Mijn specialisme is dat ik huidverbetering en ontspanning combineer, een mix van de oosterse en westerse geneeskunde. Dus werken aan de huid, maar wel in een ontspannen omgeving en met een stukje wellbeing in de behandeling.”

“Ik doe dit allemaal samen met mijn team! Bente -> Als schoonheidsspecialiste en PMU specialist, Rebecca -> Sport en ontspanningsmasseuse, Nadieh -> Pedicure.

En ook zit er ook een kapsalon bij ons in het pand die gespecialiseerd is in hoofdhuid problemen.”

Fulltime en eigen pand

“Ik werk fulltime in mijn salon in een bedrijfspand, hier zit ik nu 4 jaar en dat was echt een goede keuze. Samen met de kapsalon ben ik hier gestart en we zijn al snel uitgebreid. Mijn ervaring is dat je in een bedrijfspand iets makkelijker bereikbaar bent, van klanten hoor ik dat ze de drempel lager vinden dan aan huis. 

Visie?

“De schoonheidsbranche wordt steeds groter, soms heb ik het idee dat de consument niet eens weet wat er allemaal mogelijk is. Voor de wereld wil ik meer bekendheid over wat we allemaal kunnen bereiken met de gouden driehoek -> goede huidverzorging -> voeding -> beweging. Ook artsen mogen meer het besef hebben wat een goede schoonheidsspecialist kan betekenen ter preventie van huidkanker, dit is immers de snelst groeiende soort kanker op dit moment. Wij zijn echt heel belangrijk voor de voorlichting en preventie van huidkanker. Ik noem mijzelf dan ook liever huidspecialist i.p.v. schoonheidsspecialist. Een mooie huid heeft alles te maken met een gezonde leefstijl, voldoende beweging en de juiste verzorging en bescherming. Dit staat echt in verbinding met elkaar, ik ben er van overtuigd dat een mooi uiterlijk ook alles te maken heeft met een gezond leven. De ideale klant staat hiervoor open, is bereid om zelf voor haar huid en haar lichaam te zorgen en heeft hier ook het budget voor.

Bij ons in de salon geven we de klant goed en eerlijk advies wat betreft huidverzorging voor thuis en in de behandelingen, zo halen ze het beste uit hun huid. In samenwerking met een orthomoleculair voedingsdeskundige pakken we ook de huid van binnenuit aan. Zo maken we totale huidverbetering toegankelijk voor iedereen.”

Favoriete merk(en) en waarom?

“In mijn salon werk ik met Cenzaa, dit is een bewuste keuze geweest toen ik besloot fulltime in de salon te gaan werken. Het bedrijf, de producten, de filosofie… alles sprak mij meteen aan. Bij klanten merk ik mooie resultaten en de prijsklasse past bij ons. Ook is Summery een fijn bedrijf, je kan altijd bellen voor hulp als je vragen hebt, en voor mij fijn het is maar 30 minuten rijden, dus bij trainingen is het voor mij geen hele wereldreis.”

Waarom besloot je mee te doen aan de beauty award?

“Al jaren volgde ik genomineerden en winnaars als bron van inspiratie. Ik wist ooit ga ik op dat podium staan. En nu naar 10 jaar ondernemen wou ik heel graag waardevolle feedback ontvangen van echte vakexpert om te weten waar ik sta als specialist en als ondernemer.”

Niet gewonnen, wel beleefd

Hoe heb je dit traject beleefd? Wie neem je mee naar de grote avond? “Als een inspirerende rollercoaster! Er kwam meteen heel veel op me af, en soms was het ook echt intens! Vooral na de genomineerden dag zat mijn hoofd zo vol met alles wat ik die dag had opgeslagen, vol inspiratie na gezellige gesprekken met mede genomineerden. Maar ik zou het echt iedereen aanraden die wil groeien en hun bedrijf naar een hoger level wil tillen. Je kijkt echt vanaf een afstandje met een andere kijk naar je bedrijf en daar leer je zoveel van. Vaak ga je alleen maar door op de automatische piloot, nu was ik ineens de piloot in de helikopter die boven mijn bedrijf hing!

Hoogtepunten?

“Bij de top 3 van Midden Nederland horen natuurlijk! Maar ik heb nog wel een leuk initiatief wat ik zou willen delen en waar ik trots op ben. Samen met onze stagiaire van afgelopen jaar heb ik een pop-up salon ingericht. Deze mocht zij naar eigen wens aankleden met leuke accessoires uit onze beauty en giftshop.
Samen hebben we leuke en leerzame treatments samengesteld waarop we eerst uitvoerig hebben getraind. Uiteindelijk mocht ze hier haar eigen klanten ontvangen voor een gereduceerd tarief.
Onze stagiaire heeft ervaring op kunnen doen, van een leuke tijd genoten en de klant heeft hiervan kunnen genieten voor een leuke prijs. Welke leerling kan er op school nu zeggen; “Ik had mijn eigen pop-up salon”!. 

Toekomst van bedrijf

“Als nuchtere Twentenaar vind ik het soms lastig om mijn ambities uit te spreken. Ik heb wel geleerd om dat te doen en heb een aantal jaar geleden, bij een training van Cenzaa, dan ook uitgesproken: “Over 5 jaar zit ik in een groot pand gevestigd midden in het dorp en heb ik een salon en een winkel met personeel en wil iedereen graag bij ons komen”. Toen ik het zei schrok ik er zelf een beetje van en dacht ik nog “Jeetje, wat bluffen!” maar 1,5 jaar later was het gewoon gerealiseerd. Inmiddels weet ik dus dat het goed is om uit te spreken waar je naartoe werkt. 

In de toekomst zou ik graag samenwerkingen zien met een huidtherapeut, een podoloog en een voedingsdeskundige. Pure Beauty is gevestigd in een pand samen met een kapsalon die ook gespecialiseerd is in haar- en hoofdhuidproblemen voor mensen die chemo’s ondergaan. Sinds maart 2020 werk ik samen met Rebecca als ZZP’er. Heel erg blij met deze aanvulling. Rebecca past heel goed in ons team. Wij zijn als aparte ondernemers echt een team en het voelt als één! 

Omdat een mooi uiterlijk en een goede leefstijl in verbinding staan met elkaar loopt er op dit moment een goede samenwerking met een podoloog en een orthomoleculair voedingsdeskundige in Losser.
Hoe mooi zou het zijn om dit samen onder één dak te hebben?!”

Toekomst totale beautybranche?

“Ik zou heel graag zien dat het weer een beschermd beroep zou worden. Dat er meer toezicht komt op de kwaliteit van de salons. Iedereen kan zich nu zomaar schoonheidsspecialist noemen. Ik ben van mening dat wanneer dit zou gebeuren we ook landelijk een betere samenwerking kunnen ontwikkelen met de eerste lijn zorg. Voor de salon krijg ik elke drie jaar een controle van de GGD voor het zetten van Permanente make-up. Er wordt onder toezicht van een inspecteur van de GGD een behandeling uitgevoerd. Ze kijkt of er hygiënisch gewerkt wordt, of de producten en apparatuur EU goed gekeurd zijn en of de ruimte schoon is. Na controle kan ze onverwachts in die drie jaar nog eens langskomen voor een steekproef. Na drie jaar volgt er weer een nieuwe keuring. Waarom zou dit geen optie zijn voor schoonheidssalons? Als je als salon alles goed voor elkaar hebt, zou je hier geen problemen mee hebben.

En daarnaast: Naar mijn mening mogen artsen best meer het besef hebben wat een goede schoonheidsspecialist kan betekenen ter preventie van huidkanker. Dit is immers de snelst groeiende soort kanker op dit moment. Wij zijn echt heel belangrijk voor de voorlichting en preventie van huidkanker.”

Beste tip

“Ik heb van de echte vakexperts een mooie feedback ontvangen op mijn inzending van de Beauty Award en hier kan ik zeker wat mee. Ook met andere ondernemers spar ik vaak, geen idee wat de gouden tip was. Er zijn zoveel dingen waar je geïnspireerd van raakt, dit had ik ook na de genomineerden dag. Mijn hoofd zat bomvol nieuwe ideeën.”

Nog iets anders wat je met vakcollega’s zou willen delen? 

“Dromen, durven, doen! Ga er voor, volg je hart doe waar jij gelukkig van wordt dan volgt de rest bijna vanzelf.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Blog: Hoeveel mensen bekijken mijn website eigenlijk?
Leren van vakgenoten by Rianne Nijland van Pure Beauty Overdinkel

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord