HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Tijd voor een voorjaarsschoonmaak…

Heb jij veel volgers op Instagram? Daar ben je vast heel blij mee! We willen allemaal wel veel volgers. Maar heb je wel de juiste volgers? Wil je meer bereik op Instagram onder de volgers die bij jou passen? Dan heeft Mariska Vink van Jouw business in het juiste Licht een goede tip: ‘Begin vandaag nog met de grote voorjaarsschoonmaak van je Instagram volgers’. Door het algoritme van Instagram bereik je al nooit AL je volgers. Zorg er dus voor dat je in ieder geval zoveel mogelijk volgers bereikt die daadwerkelijk interessant zijn voor jou! Zo bereik je de juiste mensen en kun je echt een relatie opbouwen met de juiste mensen!

Mariska stuurde ons vandaag een bericht waarvan ze vond dat dit waardevol zou zijn voor onze lezers en volgers. En ze heeft gelijk. Lees hieronder haar verhaal en ga meteen aan de slag met die voorjaarsschoonmaak! Door Mariska Vink:

Tijd voor een voorjaarsschoonmaak op Instagram! Ik vertelde al eens over het belang van echte volgers op Instagram en waarom een volgersschoonmaak op zijn tijd zo belangrijk is. Vandaag geef ik je een aantal tips over hoe je de schoonmaak aanpakt!

Waarom een volgersschoonmaak?

Door elke week door je lijst met volgers te lopen, kun je inactieve en nepaccounts verwijderen. Ook accounts die niet passen binnen jouw doelgroep kun je verwijderen.

Wat is het verschil tussen inactieve en nep Instagram-accounts?

Er is een verschil tussen nepaccounts en inactieve accounts. Ik leg het uit aan de hand van twee fictieve volgers.

Volger nummer 1 is Arina. Ik neem mijn moeder even als voorbeeld, heeft een jaar geleden een Instagram-account aangemaakt, omdat ze haar kinderen wilde volgen. Ze kijkt alleen af en toe even op de app en doet er verder niets mee. Arina is een inactieve volger.

Volger nummer 2 is Aladin, een intelligente heer uit Singapore. In zijn bio staat dat hij ‘single af’ is en andere Instagrammers (voornamelijk vrouwen) krijgen geregeld een DM van hem met diverse vragen en vooral vriendschapsverzoeken. Hij post niets en reageert wel trouw, al is het vaak een beetje vreemd.Hij is wel actiever dan mijn moeder maar niet oprecht. Hij behoort niet tot de doelgroep en alles wijst erop dat Aladin een nepaccount is.

Volger nummer 3 is Anne. Zij reageert regelmatig op je posts, met inhoudelijke en relevante reacties. Je gaat regelmatig met haar in gesprek via DM en jullie hebben een leuk contact. Anne is of wordt klant bij je. Ze is een echte volger.

Nu je dit verschil weet tussen een inactieve en een nep Instagram volger, wil je natuurlijk weten waarom ik zowel Arina als Aladin verwijder uit mijn volgerslijst. Er zijn twee belangrijke redenen om een volgersschoonmaak te houden: meer interactie en echte relaties opbouwen.

Meer interactie: Je wilt dat jouw juiste volger jouw content ziet. Hoe meer juiste volgers je hebt, hoe vaker ze jouw content te zien krijgen, waardoor je interactie omhoog gaat.

Het opbouwen van echte relaties: Jij wilt mensen met jouw Instagram-account inspireren om tot actie over te gaan. Een relatie opbouwen met je volgers is daarom heel belangrijk.

Are you ready to clean?

Ga naar je volgerslijst en begin bovenaan, bekijk elk account kritischen bepaal of het een Arina, een Aladin of een Anne is. Arina heeft weinig of geen berichten op hun feed staan en het laatste bericht is van lang geleden. Aladin heeft weinig volgers en volgt duizenden accounts. Op zijn feed zie je veel selfies. Anne deelt leuke content die jou aanspreekt en ze heeft geen opvallende volgersaantallen. In haar bio zie je echte info staan. Verwijder of blokkeer de inactieve of nep Instagram-accounts. Niet iedereen kan volgers verwijderen, dus dan kun je kiezen voor blokkeren. Als je dit regelmatig doet houd je jouw volgerslijst schoon en gevuld met echte, relevante volgers die je waarde biedt met jouw content.

Let’s clean together!Ik wens je een heerlijk lang en fijn weekend toe!Heb je vragen, voel je vrij en stel ze gerust.Ik kijk uit naar je berichtje!♡ Liefs Mariska ♡

www.mariskavink.nl

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Starters in de beautybranche: Dorien Mos
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak…