HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Leren van vakgenoten by Vivian de Rijke: “Mijn beroep heeft mij veel gebracht”

Ze viert deze maand het 30-jarig jubileum van haar salon DAVI Skin & More en daar is ze maar wat trots op. We benaderde eigenaresse Vivian de Rijke om mee te werken aan de rubriek Leren van vakgenoten, want 30 jaar is natuurlijk niet niks. Lees snel verder en zie hoe deze vakvrouw haar bedrijf runt, met welke merken ze werkt, wat zij doet op social media en hoe zij de toekomst van de beautybranche ziet.

Vivian de Rijke – van Goethem is 55 jaar en startte haar eigen salon in 1992 aanvankelijk in een ruimte bij de kapsalon van haar moeder. “Het vak trok me, omdat ik het leuk vind met mensen bezig te zijn. In 2000 nam ik het bedrijf over en in 2015 ben ik gestopt met het kapsalon gedeelte, omdat ik daar geen energie van kreeg en zelf meer verdieping wilde.” Vivian heeft in de loop der jaren meerdere opleidingen gevolgd. “Ik heb Stivas A gedaan en daarna de uitgebreide praktijk opleiding bij Esthetica. Ook heb ik een Visagieopleiding gedaan en ben veel met massage- en aromatherapie bezig geweest. Toen ik met de kapsalon stopte kon ik eindelijk doen wat ik zelf graag wilde en ben ik bij U-Consultancy de basis en vervolg opleiding medische kennis gaan doen en daarna volgde de acne specialisatie, huidverbeterende massage en camouflage therapie.” Vivian werkt niet alleen. “Momenteel werk ik met 1 medewerkster en 2 zzp’ers, namelijk een pedicure en een cosmetisch arts. Mijn medewerkster Evi gaat vanaf september de deeltijd opleiding voor huidtherapie doen, een mooie aanvulling voor de salon.” Fulltime werkt ze niet meer. “Ik heb jarenlang meer dan fulltime gewerkt, maar doe het tegenwoordig wat rustiger aan. Ik denk gemiddeld 32 uur per week momenteel.”

Meest geboekte behandelingen
Vivian is gespecialiseerd in het verwijderen van vaatjes, fibromen en pigment en deze worden samen met de QMS collageen behandelingen en acnebehandelingen het meeste geboekt. Bij haar medewerkster worden de Esse en Nimue facials veel geboekt en ook de wax- en wenkbrauwbehandelingen. “QMS vind ik zelf ook echt iets bijzonders in combinatie met zuurstof en bindweefselmassage. Dit geeft echt een geweldig resultaat. Ik gebruik ook graag peelings, echt prachtig om de huid weer gezond te maken. Ik hou ervan om maatwerk te leveren, dus mijn klanten weten nooit vooraf wat ze gaan krijgen. Dit hangt echt af van de huid op het moment van behandelen. En dat maakt mijn salon ook uniek, het maatwerk in de behandelingen en het hoge service niveau naar klanten toe.”

Ondernemen

Vivian vindt het heerlijk om zelfstandig ondernemer te zijn. “Het gevoel zelf de touwtjes in handen te hebben en mijn creativiteit kwijt te kunnen in bijvoorbeeld het maken van behandelingen en het totale concept neerzetten is echt wat ik leuk vind aan het ondernemersschap.” In de beautybranche ben je – zoals we altijd zeggen – nooit uitgeleerd. “Ik volg elk jaar diverse opleidingen, workshops en trainingen bij leveranciers en lees de vakbladen.”

Klanten, social media en webshop

DAVI Skin & More beschikt momenteel over een groot en vast klantenbestand. “We doen dan ook niet heel veel meer om nieuwe klanten te werven. Ik heb een grote groep klanten, de zogenaamde ambassadeurs van de salon en via deze klanten krijg ik nog regelmatig nieuwe klanten. Soms gebruik ik insta om last minutes te promoten bij mijn medewerkster. Instagram is momenteel mijn belangrijkste kanaal en hier komen regelmatig reacties en afspraken uit.” Tijdens de coronaperiode heeft Vivian veel moeite gestoken in het neerzetten van een mooie webshop. “Ik merkte al wel vrij snel dat daar niet veel animo voor was bij mijn klanten, ze hebben toch het liefst persoonlijk advies.”

Branchevereniging en SKIN register

De salon is aangesloten bij ANBOS en Vivian is zelf ingeschreven in het SKIN Register. “Ik zie toch wel een meerwaarde, ook met de specialisaties. En mocht er ooit iets misgaan heb ik toch een vangnet, ook juridisch. Bovendien wil ik mij graag onderscheiden van mensen die zonder diploma werken en dan ontkom je eigenlijk niet aan een branchevereniging. Ik sta ook in SKIN register, omdat dit ook alleen voor gediplomeerden is. Ik vind het wel jammer dat sommige diploma’s niet meetellen voor de accreditatiepunten, omdat niet al mijn opleiders een overeenkomst met het SKIN register hebben. Zij moeten daarvoor best wat investeren, waardoor dat soms nog niet haalbaar is, dit is wel een gemiste kans denk ik voor dit initiatief.”

Toekomst

De toekomst van zowel haar bedrijf als de gehele beautybranche ziet Vivian zeer positief. Maar ze heeft wel wat punten waarvan ze vindt dat er in de branche nog wat moet veranderen. “Ik hoop dat het vakdiploma weer word ingevoerd, omdat ik het geen goede ontwikkeling vind dat iedereen op elke straathoek zomaar een salon kan openen. De huid goed behandelen en veilig en hygiënisch werken zijn mijns inziens erg belangrijk. Kansen voor salons in deze markt zijn denk ik meer gericht op de combinatie van lifestyle/voeding in combinatie met goede behandelingen. Als het gaat om de toekomst van mijn eigen salon ben ik eigenlijk heel tevreden met hoe mijn bedrijf momenteel is. Ik geniet van elke dag en ben dankbaar voor het mooie contact wat ik heb met veel mensen. Ik kan zeggen dat mijn beroep mij veel heeft gebracht. In het najaar ga ik aan de slag met DAS plasma. Ik hoop zo nog meer mensen blij te kunnen maken met hun huid. En ik zou zelf nog graag een opleiding voor vitalitycoach willen volgen.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Piura Skincare is vernieuwd!
Leren van vakgenoten by Vivian de Rijke: “Mijn beroep heeft mij veel gebracht”

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord