HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Linda Dool: “Brrr, geen denken aan!”

Sommige trends laat ik even aan mij voorbijgaan. Trends waar bij mij de rillingen over mijn rug lopen. Zoals wennen aan de kou, koud douchen, zwemmen in natuurwater in de winter, badderen in ijsblokjes enzovoort.

IJsstokje

Al mijn hele leven ben ik een wandelend ijsstokje. Alles wat er bij mij uitsteekt is koud. Handen, voeten, oren en neus. Vroeger hadden wij tot ver in de herfst buiten zwemles. Ik geloof dat ik daar een trauma heb opgelopen. Ik was blauw na de zwemles. Het liefst zit ik op een kleedje met mijn rug tegen de kachel aan. Inmiddels staat ook bij ons de verwarming een graadje lager maar dat is ook mijn limiet. Mijn man is gelukkig altijd warm en is in bed dus de pineut. Terwijl hij de Wim Hofman ademhaling doet warm ik mij heel ontspannen op aan zijn warme voeten. Je moet er wat voor over hebben om het gezellig te houden in je huwelijk.

In de familie

Mijn doorbloeding is niet optimaal, dat zit in mijn familie. Nu weet ik dat al die kou-methoden zijn bedoeld om je bloedvaten te versterken en je innerlijke motortje te activeren. Na het sporten voel ik mij dan ook behaaglijk warm maar dat is in no time weer over. En na de sauna behoor je je af te spoelen met koud water. Wat zonde! Ben ik net warm, nee hoor, alleen mijn voeten gaan kort in een ijsbadje om het teveel aan warmte kwijt te raken.

Favo seizoen

Nu zou je denken dat mijn favoriete seizoen de zomer zou zijn. Maar nee, ik bloei op in de lente en herfst. De zomers van tegenwoordig zijn mij weer te heet. Ik hou van middelmatig, niet te gek en zeker niet te koud. En de winter is alleen lekker achter het raam in de zon. Misschien lichtelijk overdreven maar ik wil maar aangeven dat ik niet van kou hou.

Bikkels

Voor al jullie bikkels die wel in het diepe springen en puffend in een bad met ijsklontjes stappen, respect. Het is super gezond voor je lijf en je mind. Ik doe het jou alleen niet na. Ik wacht op een volgend gezonde trend. Iets zoals in de winter wandelen zonder thermo-ondergoed. Oeh, brrr, spannend…

Linda Dool, www.lindadool.nl

Meer columns van Linda lezen? KLIK HIER!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Voeding en eczeem, een wetenschappelijk overzicht
Linda Dool: “Brrr, geen denken aan!”

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord