HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Lippigmentatie is booming

Lippigmentatie ofwel PMU full lips is een groeimarkt. Steeds meer vrouwen willen het! Uit de Schoonheidsspecialisten Trendmonitor 2021 blijkt dat lippigmentatie booming is. De afgelopen paar jaar is het online zoekvolume naar lippigmentatie waanzinnig sterk gegroeid. Naast de lippen vormen het voorhoofd en de hoofdhuid een steeds belangrijker onderdeel in de schoonheidsverzorging.

Online zoekgedrag naar schoonheidsspecialisten en behandelingen
Uit de database van zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan schoonheidsspecialisten en behandelingen blijkt dat in de afgelopen vier jaar er maandelijks 1,2 miljoen zoekopdrachten in Nederland zijn uitgevoerd naar schoonheidsspecialisten, schoonheidsbehandelingen en gerelateerde aspecten. En het zoekvolume is de afgelopen paar jaar gestegen. Betrof het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten in de laatste twee maanden van het jaar 2016 nog circa 0,9 miljoen zoekopdrachten, in de eerste tien maanden van het jaar 2020 werd er maandelijks gemiddeld 1,5 miljoen keer gezocht naar schoonheidsspecialisten en behandelingen. Daarmee is het zoekvolume de afgelopen vier jaar flink toegenomen.

2017-2019
Welke algemene zoektermen zagen het zoekvolume de afgelopen paar jaar het sterkst toenemen? De gehele markt groeide qua zoekvolume in deze periode (2019 t.o.v. 2017) met 23 procent. Door het totaal op 0% te stellen wordt de seizoensinvloed/autonome groei geneutraliseerd en krijg je de stijgers en dalers helder in beeld. De zoekterm “pigmentatie” zag het zoekvolume met 124 procent meer toenemen dan het marktgemiddelde. Dat het woord pigmentatie zo sterk is toegenomen als zoekwoord heeft alles te maken met lip pigmentatie, was zeer sterk is gegroeid qua belangstelling. Lip pigmentatie is een semi permanente vorm van make-up; er worden pigmenten op minimale diepte ingebracht. Ook “visagist”, “schoonheidsbehandeling” en “ontspanning” zagen het zoekvolume flink boven gemiddeld toenemen.

2020
Welke ontwikkelingen zien we in het zoekgedrag in de eerste tien maanden van 2020? In 2020 zien we dat van vrijwel alle algemene zoekwoorden het zoekvolume relatief gezien daalt. Alleen de woorden pigmentatie en massagestoel zijn boven gemiddelde groeiers in het zoekvolume. Het zoekvolume van pigmentatie groeide wederom als gevolg van de toegenomen belangstelling voor lip pigmentatie (+124% in het jaar 2020). Veel sterke procentuele dalers in het zoekvolume hebben een direct verband met de corona pandemie omdat schoonheidssalons en aanverwante dienstverleners tijdens de lock downs veelal gesloten waren en omdat veel mensen het een te groot risico vonden om naar een salon te gaan.

Onderstaand figuur toont de voortschrijdende procentuele jaarmutatie van het aantal zoekopdrachten naar lip pigmentatie en alle gerelateerde zoektermen op het gebied van schoonheidsspecialisten en behandelingen. Daaruit blijkt dat de procentuele groei van het aantal zoekopdrachten naar lip pigmentatie vooral in de jaren 2018 en 2019 ver boven de ontwikkeling van het zoekvolume van de andere zoekwoorden lag. Dit komt omdat het zoekvolume destijds nog zeer beperkt was met slechts enkele tientallen zoekopdrachten per maand, waardoor het eenvoudig snel kon groeien. Volgens onderstaand figuur lijkt het alsof de groei van lip pigmentatie afneemt, maar de nominale groei (het aantal zoekopdrachten) is echter in de loop der maanden juist sterk toegenomen. Zo werd er in september 2020 meer dan 2.000 keer gezocht op het woord lip pigmentatie.

De Schoonheidsspecialisten Trendmonitor 2021 zoemt ook in op de ontwikkeling van het zoekvolume van de verschillende lichaamsdelen. Daaruit blijkt ook dat de lippen een steeds prominentere rol spelen in de schoonheidsverzorging. Zowel in de periode 2017-2019 als in het jaar 2020 stonden de lippen op de tweede plaats van snelste groeiers. Andere snelle groeiers zijn behandelingen van het voorhoofd en de hoofdhuid.

Bron: Schoonheidsspecialisten Trendmonitor 2021

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
BA Special: ‘De weg naar de finale!’ Schoonheidssalon v/h Jaar (klein)
Lippigmentatie is booming

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord