HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Luenna Jane heeft cosmeticalijn voor de gekleurde huid ontwikkeld

Deze week hebben wij het verhaal van Luenna Jane van Luenna Jane Skin Studio. Met haar studio focust zij zich op het verbeteren van de gekleurde huid. “Mijn klanten komen uit het hele land en daar omheen, naast 1 op 1 behandelen kunnen klanten die niet makkelijk een boeking kunnen krijgen ook online persoonlijk advies krijgen.” In november heeft zij de producten van haar cosmeticalijn mogen overhandigen in Curaçao tijdens een interview voor Young Professionals. Ook heeft zij toen de eerste stap over de Nederlandse grens gedaan met haar producten.

Opleiding en specialisatie
Ik heb eerst HBO Economie gestudeerd, maar kwam er al snel achter dat ik een hele andere richting op wilde gaan. Daarna heb ik de opleiding Schoonheidsspecialiste en Voedingscoach gedaan. Daar ben ik me enorm in blijven verdiepen. Ik heb ook een specialisatie Dermatologie en acne in Nederland gedaan en in de Verenigde Staten een specialisatie donkere huid.

Start in de branche
Ik heb 8 jaar in het huidverbeterings-instituut van mijn moeder in Curaçao gewerkt: Body Care Caribbean. Eenmaal terug in Nederland heb ik eerst nog twee jaar als trainer bij een groot cosmeticamerk (Image Skincare), maar kwam er al snel achter dat ik het werken in de praktijk toch echt het aller leukste vond. Inmiddels ben ik al 14 jaar actief bezig in de branche en geniet er nog elke dag van.

Behandelingen
Ik richt mij voornamelijk op het verbeteren van de veel voorkomende problemen bij de gekleurde / donkere huid. Daarbij wil ik de conditie van de huid naar een hoger niveau tillen.

Melanin Glow
Het lanceren van mijn eigen cosmeticalijn: Melanin Glow. Is wel echt een droom die ik werkelijkheid heb gemaakt. Aangezien ik mij op een specifieke, en toch hele brede doelgroep richt, merkte ik dat de vraag naar hoogwaardige producten voor de donkere huid steeds groter werd. Er bestaan echt veel mooie merken, maar nog niet een waar ik zelf 100% tevreden over was. En ook geen merk die deze groeiende vraag kon vervullen. Door mijzelf continu te blijven ontwikkelen qua kennis, kon ik dat heel goed toepassen in de ontwikkeling van Melanin Glow.

Laboratorium
Ik ben denk ik wel een half jaar heel actief op zoek geweest naar een goede match. Een laboratorium die alle nodige certificeringen heeft en op hoog niveau producten kan formuleren, maar ook naar een kundig team die mij heel fijn kan aanvullen. Voor mij was het een logische keuze om binnen Europa te zoeken. En aangezien Spaans een van de talen is die ik vloeiend spreek, is het ook nog eens fijn communiceren.

Serums
De eerste serie bestaat uit 3 serums, 3 musthaves om de huid in conditie te brengen en houden. De Vitamine C, Hyaluron en Retinil serums zijn helemaal op elkaar afgestemd en hebben alle nodige ingrediënten voor de gekleurde huid. De Even Tone Collection richt zich op verbeteren van de conditie en het verminderen van verschillende vormen en oorzaken van hyperpigmentatie.

Overhandiging in Curaçao
Body Care Caribbean biedt sinds november ook de Even Tone Collectie van Melanin Glow aan! De vraag vanuit mijn doelgroep werd groot vanuit Curaçao. Omdat Curaçao mijn 2e thuis is, was het een super leuke eerste stap over de Nederlandse grens. Naast dat ik een super mooi product heb voor mijn doelgroep, steun ik er ook een stichting mee op het eiland. Ik heb altijd al ’terug’ willen geven. Van elk verkocht product gaat een vast bedrag naar de stichting. Zij helpen kinderen die het thuis minder breed hebben aan dagelijkse gezonde voeding. Zelf ga ik elk jaar om persoonlijk te helpen, zo weet ik dat het een hele mooie en transparante stichting is waar ik enorm graag aan deelneem.

Toekomst
Ik ben mij nu naast het behandelen en bedrijf voeren ook bezig met het ontwikkelen van producten die ik in de toekomst ga lanceren. Aangezien ik heel goed weet waar ik heen wil met mijn toekomstplannen, vind ik het juist super om naar de toekomst te kijken en er hard voor te werken.

Wat doe jij om bij te blijven in jouw vak?
Uiteraard de belangrijkste vakbladen regelmatig doornemen en daar de voor mij belangrijke items uit bewaren. Ik hou ervan om nieuwe kennis op te doen en ook daar de highlights uit te halen. Specialisaties volgen, zelf veel schrijven en blijven inlezen dus ?

Wat is de grootste blunder die je ooit begaan hebt in de salon?
Jee, die is lastig! Oh, ik weet er wel een.. Niet goed genoeg geluisterd naar mijn klant en zelf al een hele analyse gegeven, terwijl de klant voor iets heel anders kwam! Maar uiteindelijk wel samen naar algehele conditieverbetering gewerkt.

Wat vind jij het leukste aan het ‘ondernemen’ / het hebben van een eigen salon?
Ik moet juist zorgen dat ik balans creëer tussen werk en privé, het is ZO fijn om mijn werk uit te oefenen, ik heb ook de leukste klanten! Maar op de eerste plek komen toch echt mijn man en kindje.

Wat is de beste tip die je ooit hebt gekregen met betrekking tot jouw salon/ondernemen in de beautybranche?
Focus en richt je op je doelen. Tegenslagen zullen er altijd zijn, afleiding ook, en soms liever lui dan moe zijn hoort er ook zo nu en dan bij, maar nooit je doelen opzij zetten.

Is er nog iets anders wat je met vakcollega’s zou willen delen?
Live your dreams! Het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar het zal het zeker weten waard zijn!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Doctor Eckstein-event | vrijdag 14 juni

Posted on

DUBBEL FEEST! Naast het 60-jarig jubileum van Cosinta op 15 juni organiseren we ...

15 juni feest bij Cosinta

15 juni feest bij Cosinta

Posted on

Hoera! Cosinta 60 jaar.. .. En dat betekent feest! Het hele jaar door ...

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Met korting naar Massage & Complementair Vakbeurs (MCV)

Posted on

Op 19 en 20 april 2024 vindt de 12de editie van De ...

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Kom ook naar Beauty Trade Special!

Posted on

Een weekend vol glitter, glamour en grenzeloze inspiratie. Dat is precies wat ...

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Strijd jij mee? Nieuw initiatief: Beautysector in de kou

Posted on

Gisteren kregen wij op Facebook een melding van een nieuwe facebookgroep: ‘Beautysector ...

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Belastingdienst: Minder dan € 20.000,- omzet per jaar? Vrijgesteld van BTW met KOR

Posted on

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € ...

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Producten met geurstof Lilial (Butylphenyl Methylpropional) sinds 1 maart verboden

Posted on

Vanaf 1 maart 2022 mogen in heel Europa producten met lilial niet ...

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Posted on

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon? Draag je ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Redactie blog: De laatste dagen van 2020
Luenna Jane heeft cosmeticalijn voor de gekleurde huid ontwikkeld