HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

BACK TO BEAUTY in Düsseldorf

schoonheid moet men live beleven – van 6 tot en met 8 mei 2022 in Düsseldorf

In Düsseldorf komt begin zomer 2022 de Wereld van de Schoonheid bij elkaar. Van 6 tot en met 8 mei 2022 nodigt BEAUTY DÜSSELDORF als toonaangevende ontmoetingsplaats voor Cosmetica, Nail, Voet, Wellness & Spa de schoonheidsexperts uit voor dit grote feest van de branche. De vakbezoekers kunnen zich verheugen op vier hallen gevuld met het complete aanbod van nieuwe producten, verzorgingsconcepten, moderne behandelingen, wetenschappelijke inzichten en een ontspannen sfeer.

Bonte beursbeleving en groot feest voor de industrie
Met het oog op de ontwikkeling van de coronapandemie en dan vooral de verspreiding van de Omikron-variant in Duitsland en Europa, kon BEAUTY DÜSSELDORF niet zoals gepland in maart plaatsvinden. “We vertrouwen erop, dat de algemene randvoorwaarden er begin mei beter uit zullen zien, waardoor niets een succesvolle beurs in de weg zal staan. De exposanten hebben vooral de persoonlijke ontmoetingen, goede gesprekken en de bonte, levendige live-beleving in de beurshallen gemist. Als ontmoetingspunt voor de professionele beauty-scene, brengt Düsseldorf mensen bijeen, die de beauty-business succesvol beoefenen en er met heel hun hart bij betrokken zijn. Onze gasten kunnen zich na de gedwongen pauze op talrijke noviteiten en innovaties verheugen, die er op wachten ontdekt te worden,” aldus Michael Degen, Executive Director van Messe Düsseldorf. Bezoekerstickets die al waren aangeschaft, behouden uiteraard hun geldigheid voor deze verplaatste looptijd.

“Door het verschuiven van de beurs naar begin zomer, hebben we niet alleen de planningszekerheid voor de exposanten en bezoekers kunnen verhogen, maar ook een beduidend beter perspectief voor de te verwachten internationaliteit gecreëerd. Inmiddels bieden de huidige ontwikkeling van de pandemie en de door de politiek opgestelde roadmap voor het verder open gaan van het openbare leven, een zeer goede basis voor positieve omstandigheden waarin het evenement in mei kan plaatsvinden. We zijn heel tevreden over het aantal aanmeldingen, en vooral blij dat verschillende exposanten die zich voor maart in eerste instantie hadden teruggetrokken, er toch weer bij zullen zijn. Door de verschuiving kunnen we ook meer dan 100 nieuwe exposanten verwelkomen, die erop gebrand zijn hun innovaties en nieuwe producten live te presenteren. Het complete team van Messe Düsseldorf en haar partners zetten met hun competentie en enthousiasme alles in het werk, om van de 35ste editie van BEAUTY opnieuw een onvergetelijke ervaring te maken. Ons beproefde hygiëneconcept onder het motto ‘PROTaction’ zal hierbij als uitgangspunt dienen, om een beurs ook tijdens coronatijden succesvol en veilig te kunnen organiseren,” vult Hannes Niemann, projectleider van BEAUTY aan.

Eersteklas vakbeurs en hoogwaardig vakprogramma
De nieuwste beautyproducten, trends en moderne treatments – BEAUTY DÜSSELDORF toont in 2022 de gehele bandbreedte van de professionele cosmetische branches. Daarbij is de hallenstructuur geheel op de behoefte van de bezoekers toegespitst – een duidelijke segmentering maakt een snelle oriëntatie mogelijk en presenteert iedere branche in haar eigen ambiance, ook te herkennen aan de daarop afgestemde kleuren. De tentoonstellingssegmenten Voet en Wellness & Spa (hal 9), Cosmetics order (hal 10), Cosmetica directe verkoop (hal 11) Nail en Accessoires & Bijouterie (hal 12) bieden een optimaal overzicht op wat de markt te bieden heeft.

De interesse in informatie en bijscholing voor het segment cosmetica is in deze tijd van de coronapandemie heel groot. Het hoogwaardige, veelzijdige vakprogramma van BEAUTY biedt oriëntatiehulp en onafhankelijke kennis, en presenteert de nieuwste ontwikkelingen binnen de verschillende cosmetica-segmenten. Bij de brancheontmoetingspunten en het Meeting Point bieden branche-experts actuele trendinformatie, tips voor de dagelijkse werkzaamheden en interessante achtergrondkennis.

Het beste op het gebied van professionele cosmetica
In Düsseldorf is het beste van wat de markt van de professionele cosmetica te bieden heeft, aanwezig. Het tentoonstellingsaanbod van exposanten in de hallen 10 en 11 bestaat uit verzorgende, decoratieve en apparatieve cosmetica, en reikt van producten voor de veeleisende huid met regeneratiebehoefte, innovatieve huidreinigingsproducten, natuurlijke cosmetica en make-uptrends tot aan nieuwe technische apparaten en behandelingen. Het centrale voordrachtforum voor het segment Cosmetica is het Meeting Point in hal 10. In gespreksronde worden actuele, branche-specifieke thema’s opgepakt. Bijzondere highlights in het vakprogramma zijn de EUROPEAN MAKE-UP AWARDS en de uitreiking van de awards ‘Goldene Maske für Visagistik’ aan de Duits-Kosovaarse Dafinë Neziri en ‘A Life of Beauty’ aan Sammy Gharieni. De actuele speerpunten van BEAUTY 2022, te weten clean-beauty en healthy living, stellen het thema ‘holistisch gezond & mooi leven’ centraal. Andere thema’s zijn onder meer gezondheid van de huid, duurzaamheid en natuurlijkheid, en daarnaast verschillende bijdragen en paneldiscussies rond de verzorging en bescherming van onze huid. Entertainer, model, auteur en presentator Riccardo Simonetti spreekt op zondag 8 mei van 13 tot 14 uur in de BEAUTY-Talk over mode, schoonheidsidealen en stylingtips.

Bron: Messe Düsseldorf / Tillmannn

Innovaties en concepten voor perfecte nagels
BEAUTY biedt in het segment Nail een compleet overzicht van nieuwe producten, hand- en nagelverzorgingsconcepten en verwerkingstechnieken. In hal 12 is het gehele spectrum van de branche te zien: gelverwerking, airbrusch-techniek, nail-creations van acryl, kunstzinnige nail art, hand- en nagelverzorgingsproducten, verzorgingssystemen voor natuurlijke nagels, elektrisch vijlen, UV-uithardingslampen voor kunstnagels en nog veel meer.

Het vakprogramma bij het Trefpunt Nail biedt ideeën en tips voor de dagelijkse praktijk in de eigen studio. Branche-experts en gerenommeerde firma’s presenteren hier de trends en innovaties. Daarnaast worden er productnoviteiten gepresenteerd en tijdens live-demonstraties indrukwekkende nail art-hoogstandjes getoond. De bezoekers kunnen informatie vergaren over de nieuwste verwerkingstechnieken, bijzondere materialen en hippe seizoenkleuren en -designs. Een speciaal hoogtepunt dit jaar is de nail-competitie Nailympia. Bij deze professionele en internationaal veelgeprezen wedstrijd meten de beste internationale nail-designers zich met elkaar. De dagelijkse prijsuitreiking bij het Trefpunt Nail vindt op vrijdag en zaterdag om 17 uur en op zondag om 16.30 uur plaats.

Trefpunt voor voetexperts
Met haar omvangrijk tentoonstellings- en bijscholingsaanbod is BEAUTY een onontbeerlijk evenement voor medische en cosmetische pedicures. Het segment Voet in hal 9 biedt de deelnemende exposanten een omvangrijk aanbod voor de podologiepraktijk en cosmetische voetverzorging met verzorgingsproducten, technische uitrusting, praktijkinrichting en hygiëneproducten. De bezoekers kunnen in dit tentoonstellingssegment informatie inwinnen over actuele producten en noviteiten, zoals schuimcrèmes en nagelspray, apparatuur voor de voetverzorging, slijpapparaten, frezers, lampen, hygiëneproducten en desinfectiesets voor de podologische behandeling.

Aanvullen hierop geven experts bij het Trefpunt Voet een gedetailleerd overzicht op actuele podologische, beleidsmatige en bedrijfsmatige vraagstukken. Tijdens de praktijkgerichte presentaties, die door de gekwalificeerde podologe en branche-expert Mechtild Geismann worden georganiseerd, wordt ingegaan op de belangrijkste ziektebeelden van de voet en andere thema’s waarmee podologen en voetverzorgers zich dagelijks geconfronteerd zien. Het betreft hier actuele branchethema’s voor het behandelingsspectrum van zowel de podologie, de geneeskunde en cosmetische voetverzorging. Het vakprogramma biedt waardevolle inzichten in relevante vraagstukken zoals ‘werkstoffen in de podologie’, lichtuithardende kunststoffen’, ‘zelfstandigheid’, ‘het gebrek aan vakkrachten’ en ‘esthetische voetchirurgie’, en legt tevens de focus op de vakoverstijgende behandeling van de hallux valgus. Meerdere hoogwaardige bijdragen zijn op deze markante scheefgroei toegespitst.

Welzijn en ontspanning en het segment Wellness & Spa
In het segment Wellness & Spa in hal 9 staan producten en toepassingen voor het algemene welzijn centraal. De bezoekers kunnen informatie inwinnen over actuele trends en toepassingen, over behandelings- en cabinetechniek. Tot de speerpunten van het vakprogramma, dat dit jaar op het podium van het Meeting Point in hal 10 plaatsvindt, behoren de lezingen ‘Beauty & Skin Foods – eet je schoon en gelukkig’ (6 mei, 12.30 uur), ‘Clean Beauty and Natural Cosmetics – wat is dat eigenlijk en waar moet ik op letten?’ (7 mei, 10.45 uur), ‘Wellness & Spa – een branche in beweging: hoe kunnen we de toekomst succesvol vormgeven?’ (8 mei, 10.45 uur), ‘Wellness-trend Gua Sha – de herontdekte massagevorm van de traditionele Chinese geneeswijze’ (8 mei, 11.30 uur), ‘The Art of Ageing well – paneldiscussie Healthy Living’ (8 mei, 12.15 uur), en ‘Stralend Mooi – met het 21-dagen Easy Detox Programma’ (8 mei, 14.45 uur).

Thema Digitalisering bij de BEAUTY Web S@lon
Opnieuw zullen op BEAUTY DÜSSELDORF de thema’s digitalisering en online marketing centraal staan. In hal 10 worden in de BEAUTY Web S@lon kwalitatief hoogwaardige workshops rondom de thema’s online- en influencer-marketing, SEO en SEA, Google Analytics en Social Media aangeboden. Tijdens zes dagelijkse workshop krijgen de bezoekers concrete adviezen en best practice-voorbeelden, om in de digitale jungle de weg te vinden en hun eigen studio optimaal in de markt te kunnen zetten.


BEAUTY DÜSSELDORF is van vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei 2022 van 9 tot 18 uur geopend. Meer en actuele informatie is te vinden op www.beauty.de of via de BEAUTY-hotline +49 (0)211 4560 7602.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Posted on

Ik ben Manja Wunderink, ook wel bekend als de Beauty Makelaar, en ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
ONtherapie by Dermophisiologique (Lavalois Cosmetique)
BACK TO BEAUTY in Düsseldorf