HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Niet ALLE zorgverzekeraars gaan voor verplichting SKIN register

We vroegen Gea de Haan, voorzitter van Brancheorganisatie De Huidprofessional, om wat meer duidelijkheid te geven over de vergoeding van verzekeraars als dat er zou zijn. Ze schreef daarom voor onze lezers, jij dus, een column waarin meer duidelijk wordt. Niet elke verzekeraars kiest er zoals CZ voor om een verplichting van een SKIN registratie in te stellen, zo blijkt. Daarnaast is het ook nog eens zo dat jouw klant vergoedingen bij CZ alleen krijgt als zij een top verzekering hebben. Wij laten Gea van brancheorganisatie De Huidprofessional aan het woord.

Wat als je bedrijf in grote mate afhankelijk is van zorgverzekeraars. Is dat een goed idee? Wij van Brancheorganisatie De Huidprofessional denken dat je met alle jaarlijkse poliswijzigingen hier beter niet afhankelijk van kunt zijn. Zorgverzekeraars geven al tijden aan dat de zorg te duur wordt. Een van de eerste zaken waarop ze zouden kunnen gaan bezuinigen is onder andere huidzorg.

Bij Menzis is het nu al zo dat acne en camouflage samen nog maar 1 vergoeding kennen. Wil jij daar afhankelijk van zijn?

Natuurlijk is goede zorg, verzekerd of niet, van groot belang. Dus het hebben van specialisaties en daar nascholingen voor volgen is zekerl van grote betekenis. Hiermee maak je jouw mogelijkheden voor behandelingen aanzienlijk groter.  

Niet alle zorgverzekeraars kiezen voor het verplichten van een SKIN-registratie, zoals CZ dat wel doet, maar check wel even welke verzekering jouw klant van CZ moet hebben voordat er überhaupt een vergoeding wordt uitgekeerd. Het is natuurlijk niet de basisverzekering.

Brancheorganisatie De Huidprofessional
Vergoedingen zorgverzekeraars

Met ingang van 1 januari 2023 geven de onderstaande verzekeraars vergoeding voor behandelingen van onze leden:

Zilveren Kruis – VGZ – FBTO – Bewuzt – Interpolis – United Consumers – Pro Life – Univé – ZieZo – Zekur – De Friesland – UMC Zorgverzekering – IZA – Menzis – IZZ Zorgverzekering door VGZ – AnderZorg – SZVK – Hema – Zorgzaam – PMA – VinkVink

Het blijft altijd raadzaam om je cliënten er op te attenderen dat polisvoorwaarden en vergoedingen kunnen wijzigen. Daarom is het belangrijk dat ze die ieder jaar individueel checken.

Voordelen brancheorganisatie De Huidprofessional

Wij zijn sinds de oprichting hard aan het werk om steeds meer voordelen voor onze leden toe te voegen. Als lid van De Huidprofessional heb je de volgende voordelen.

 • 1) Het vakblad De Beauty Professional, gratis bezorgd
 • 2) Onafhankelijk verzorgde nascholingen voor je specialisaties
 • 3) Vergoedingen aan je klanten van diverse behandelingen door zorgverzekeraars
 • 4) Online social media posts om jouw bedrijf te profileren als professioneel lid
 • 5) Events waaraan je deel kunt nemen
 • 6) Workshops die gericht zijn op het bedrijf van de gediplomeerde schoonheidsspecialist
 • 7) Een aantrekkelijk contributiebedrag van slechts € 110,- ex btw per kalenderjaar
 • 8) Je specialisaties (ongeacht het aantal) geregistreerd voor slechts € 50,- ex btw per kalenderjaar  
 • 9) Een klachtenfunctionaris
 • 10) Aansluiting bij een geschillencommissie
 • 11) Vermelding van jouw bedrijf op onze website
De kracht van een brancheorganisatie

Ook op de beurs was het goed om te merken dat er zoveel belangstelling was voor onze brancheorganisatie. En we zijn erg blij met het aantal nieuwe leden dat we op de beurs zelf al hebben mogen verwelkomen.

Een sterk groeiende groep collega’s is inmiddels lid en ziet de voordelen van het lidmaatschap. Dus deze gelden als toekomstig lid ook voor jouw bedrijf!

Een brancheorganisatie kan alleen krachtig zijn door en mét leden. Onze visie is dan ook dat je als lid van onze brancheorganisatie op nummer 1 staat. Belangenbehartiging van onze leden is ons hoogste doel!

Spreekt dit je aan? Kijk dan op onze website www.dehuidprofessional.nl en meld je vandaag nog aan als lid!  

Meer lezen over vergoedingen van zorgverzekeraars?

Meer lezen over Brancheorganisatie De Huidprofessional?


Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Casmara biedt speciale formulebehandelingen in een persoonlijk beautyplan
Niet ALLE zorgverzekeraars gaan voor verplichting SKIN register