HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Paardenbloem, een heilzaam kruid

De paardenbloem is een schitterend kruid voor een detox kuur. Binnen de Chinese- en Indiase geneeskunde is de paardenbloem een zeer oud kruid om de lever en galblaas te reinigen. Later werd dit kruid bekend binnen de natuurgeneeskunde. Door Gonnie van de Lang, www.vandelang.nl, voor Massage Magazine.

De paardenbloem is een mild afvoerend kruid, het is bloed reinigend en het verbetert de spijsvertering. De jonge paardenbloemblaadjes bevatten vitamines, mineralen en antioxidanten die de lever ondersteunt bij zijn reiniging. Groen is binnen de TCM de kleur van het hout element met de daarbij behorende lever- en galblaasenergie. De bittere smaak zorgt voor een betere vetvertering, lever en galwerking en reiniging. De bitterstoffen zorgen dat er meer maagsap en gal wordt geproduceerd waardoor de lever beter functioneert. De blaadjes, de bloemen, de stelen en de wortel van de paardenbloem kunnen worden gebruikt.

MEER WETEN OVER WAT PAARDENBLOEM ALLEMAAL KAN DOEN? EN OOK HET RECEPT WETEN OM HET ZELF TE MAKEN? LOG DAN NU IN! OF WORD ABONNEE! Dit artikel verscheen onlangs in Massage Magazine. Alleen voor de abonnees van een van onze bladen geven wij dit artikel cadeau. Nog geen abonnee? Klik hier!

Exclusief!

Deze content is uitsluitend voor abonnees. Log in of abonneer je nu!

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Beauty 2 Buy: Heb het al in je agenda gezet?
Paardenbloem, een heilzaam kruid