HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Event Pascaud

Posted on

Afgelopen donderdag waren we op uitnodiging van Care Cosmetics bij de exclusieve perslunch van Pascaud. Tijdens deze bijeenkomst gaf Mardge Pascaud, de oprichtster van het merk, een presentatie over de nieuwste trends in de schoonheidsindustrie en de unieke benadering van Pascaud op het gebied van schoonheid en welzijn.

De Schoonheidsdriehoek van Pascaud
Pascaud staat bekend om haar holistische benadering van schoonheid, samengevat in de Schoonheidsdriehoek:

  • Outside Beauty: dit aspect richt zich op natuurlijke schoonheidsproducten ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Er wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid.
  • Inside Beauty: Goede voeding en nutraceuticals spelen een belangrijke rol. Gezondheid van binnenuit wordt gezien als de basis voor een stralende huid.
  • Zen Beauty: Behandelingen zoals manuele therapieën, hoogwaardige maskers en geavanceerde apparatuur zoals radiofrequentie en softlaser worden ingezet voor huidverbetering en ontspanning.

Tijdens de lunch werd een video getoond die een kijkje gaf op het productieproces van Pascaud-producten. Van het wegen en mengen tot microbiologische testen, elke stap wordt zorgvuldig gecontroleerd. Chemie met zo min mogelijk (natuurlijke) stoffen.

Trends in de Schoonheidsindustrie
Mardge Pascaud belichtte ook de nieuwste trends die de schoonheidsindustrie beïnvloeden:

  • Psyched Up: Huidverzorging die de verbinding tussen geest, lichaam en huid onderzoekt. Neurocosmetica richten zich op het moduleren van het neuro-immuno-cutane systeem in de huid. De markt voor neurocosmetica groeit snel, met verwachtingen om 2,69 miljard dollar te bereiken tegen 2030.
  • Cheeeese!: Mondverzorging krijgt steeds meer aandacht, met innovaties die verder gaan dan tandverzorging. Denk aan milieuvriendelijke producten en oplossingen voor een droge mond door e-sigaretten.
  • Get Slim: Innovaties gericht op lichaamscontouren zijn in opkomst. Het succes van medicijnen zoals Ozempic heeft gewichtsverlies en lichaamsvormen onder de aandacht gebracht, met ingrediënten zoals gefermenteerd soja-extract en koffiezaadpoeder.
  • Only You: Gepersonaliseerde make-up en huidverzorging zijn populair. Technologieën zoals AI-gestuurde diagnostiek en aanpasbare producten worden vooral gewaardeerd door Gen Z en Gen Alpha.
  • Greek Homage: Het rijke erfgoed van Griekenland in schoonheid en natuurlijke hulpbronnen wordt benut. Griekse export van cosmetica groeit snel, en het land biedt een breed scala aan natuurlijke ingrediënten.

Een onverwachte verrassing
Na het hoofdgerecht werden we verrast met een lachtherapie sessie, wat zorgde voor veel plezier en ontspanning. Deze sessie benadrukte het belang van Zen Beauty en zorgde voor een ontspannen sfeer.

Pascaud’s producten
Naast de Cosmeceuticals, Nutriceauticals en de gepersonaliseerde DNA skincare (My Skincaud), biedt Pascaud ook minerale make-up aan. Deze make-up, gemaakt van mineralen zoals ijzeroxide, zinkoxide, mica en titaniumdioxide, sluit goed aan bij een natuurlijke levensstijl.

De perslunch van Pascaud was niet alleen genoeglijk maar ook informatief en inspirerend. Pascaud heeft opnieuw laten zien een duidelijke visie op de toekomst van schoonheid en welzijn te hebben.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Voedingsleer voor huidprofessionals | 26 augustus
Event Pascaud

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord