HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Voedingsleer voor huidprofessionals | 26 augustus

Posted on

Optimaliseer jouw huidbehandelingen met essentiële voedingskennis!

Als toegewijde professional in de huidzorg is het je vast bekend dat voeding een cruciale rol speelt in huidgezondheid. Maar beschik jij over voldoende basiskennis op het gebied van voeding en (huid)gezondheid om cliënten optimaal te begeleiden?

Bij veel mensen is hun voedingsgedrag verstoord door verwarring, veroorzaakt door de hoeveelheid (foutieve) online informatie, standaard eliminatie lijsten en aanbevolen producten. Wat doe je als zo’n cliënt op jouw behandelstoel plaatsneemt?

De huidbranche mist vaak de basiskennis over voeding die nodig is om informatie goed te interpreteren en de juiste adviezen te geven. Voedingsleer is een fundamenteel onderdeel van de toolkit voor huidprofessionals die voedingsvragen van cliënten willen beantwoorden en voedingsadvies willen geven.

Het Kennisinstituut voor Voeding en Huid heeft samen met ervaren en vooruitstrevende diëtisten de cursus ‘Voedingsleer voor Huidprofessionals‘ ontwikkeld. In het theoriegedeelte van deze cursus worden onderwerpen zoals macronutriënten, vitamines en mineralen en hun impact op een (on)gezonde huid behandeld.

In het praktijkgedeelte leer je hoe je voedingsadviezen kunt integreren in jouw professionele aanpak. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Wat zuivel precies is en of jouw cliënt het nodig heeft. Waar je op moet letten bij de aankoop van zuivel en wat volwaardige vervangers zijn.
  • Wat volkoren producten en gluten zijn en of jouw klant deze moet vermijden of juist als gezonde keuze kan zien.

Laat je onderdompelen in de wetenschap van voedingsleer en ontdek hoe deze essentiële kennis direct toegepast kan worden in huidbehandelingen. Verfijn je deskundigheid in het adviseren van cliënten over gezonde eetgewoonten voor een stralende huid van binnenuit.

Dit is een unieke kans om kennis te verdiepen en praktische inzichten op te doen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. De cursus wordt gegeven door ervaren diëtisten en biedt tevens de mogelijkheid om te netwerken met collega-professionals.

Aarzel niet, schrijf je nu in voor deze unieke cursus en ontdek hoe voedingsleer de sleutel kan zijn tot een ongeëvenaarde optimalisatie van huidverzorging!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Dagretraite ‘Voed je Huid met Energie’ | 25 augustus 2024
Voedingsleer voor huidprofessionals | 26 augustus

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord