HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Salonchat by Alexandra: Up To Date

Het aanspreken van klanten met u of jij is soms wel een dingetje. Engelstaligen hebben het wat dat betreft maar makkelijk: iedereen is you. Maar wij Nederlanders hebben te maken met: jij en u. Ik spreek oudere mensen altijd met U en meneer of mevrouw aan. Gewoon, omdat ik dat zo geleerd heb en het gewoon netjes is.

Maar dan…“Zeg maar Elly hoor” zei ze meteen bij haar eerste beautydate. Deze maand wordt ze 90 en nog steeds ziet ze er tot in de puntjes verzorgd uit. Al 55 jaar gaat ze elke twee maanden naar de schoonheidsspecialiste. Eerst in Duitsland, waar ze met haar gezin jaren heeft gewoond. En nu al ruim 15 jaar bij mij in de salon. En al zou ze het zelf allemaal het liefst iets strakker en gladder willen hebben, ik teken er persoonlijk voor als ik er op die leeftijd zo uitzie.

Mevrouw Elly is in al die jaren steeds met haar tijd mee gegaan. Nee, haar zie je niet achter de geraniums, wel achter haar tablet, waarop ze tijdschriften leest en regelmatig facetimed met haar dochters. Bestellen doet ze via Whatsapp. Meestal komt ze het dan zelf met haar auto ophalen, maar ik breng het ook graag bij haar langs.

In Coronatijd werkte ze als een professionele actrice mee aan een moederdagclip voor mijn socials. Ze is dan ook één van mijn trouwe volgers. Zodra ik iets nieuws laat zien, reageert ze steevast met: “Alexandra, is dat ook iets voor mijn huid?”

Tja en dan appt ze me dat ze door haar heup is gezakt en daarom helaas haar afspraak moet afzeggen. Maar of ik nog wel even een flesje Micell Liquid en de kalender die ze besteld had, klaar wil zetten. “Dan pikt mijn dochter het wel op”. “Stuur je me een tikkie?” stuurt ze er nog snel achteraan.

Haar bestelling ben ik natuurlijk zelf gaan brengen. En ik heb ook meteen mijn pincet mee genomen om die paar storende haren bij haar weg te halen, kleine moeite. Ik tref haar aan op een stoel bij de eettafel, met haar favoriete serum en crèmes binnen handbereik. Zelfs nu wil ze haar huid goed blijven verzorgen. Geweldig toch? Ik hoop dat ze nog heel lang van al het moois op cosmeticagebied kan blijven genieten.

En wat betreft dat U en jij? Tutoyeren doe ik haar nog steeds niet. Maar inmiddels hebben we een compromis gesloten: ik noem haar Elly en “u”.

Groetjes Alexandra

Over Alexandra
Alexandra is eigenaresse van Schoonheidssalon Alexandra én trainster van een bekend merk. Ze kwam vorig jaar met het idee voor een nieuwe rubriek: salonchat, salonpraat… “De bedoeling is dat het echt over de interactie met de klanten in de salon gaat”, zei ze. Inmiddels staan sinds januari haar columns in De Beauty Professional en plaatsen we sommige online. Ook anderen mogen hun klantverhaal delen. Lijkt het jou leuk om ook iets te delen? Iets dat wellicht iedereen herkent? Iets bijzonders wat er bij jou in de salon is gebeurd met een klant? Stuur dan een mail naar info@beauty-pro.nl.

Deze salonchat stond in De Beauty Professional editie 11-2023. Gemist? 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Excel therapy O² cleansing pack
Salonchat by Alexandra: Up To Date

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord