HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Ik ben Manja Wunderink, ook wel bekend als de Beauty Makelaar, en heb een eigen beautysalon: Beauty Club Nederland. Met mijn achtergrond van 15 jaar ervaring als docent Uiterlijke Verzorging, nam ik de beslissing om mijn eigen zaak te starten. Mijn motivatie? Het bieden van hands-on zorg aan cliënten, geïnspireerd door mijn eigen worsteling met acne op jonge leeftijd. Mijn doel was niet alleen om het uiterlijk te verbeteren, maar ook om het psychologische aspect van schoonheidsverzorging aan te pakken.

Ik begon mijn reis met een driejarige MBO-opleiding in Uiterlijke Verzorging, gevolgd door de toenmalige Stivas A en B specialisaties en het behalen van mijn docentgraad. Mijn specialisatie ligt in het integreren van innerlijke en uiterlijke verzorging voor duurzame resultaten. Praktijkgericht richt ik me voornamelijk op de bindweefsel- en lymfedrainage methodiek, die ik zelf ook verder heb ontwikkeld. Om bij te blijven in mijn vakgebied, blijf ik investeren in diverse studies, workshops en trainingen, waardoor ik mijn expertise steeds verder kan uitbreiden.

Al in het eerste jaar van het ondernemen werd ik “ondernemer van het jaar”. Het is mijn passie cliënten zelfverzekerder te maken en te laten zien hoe mooi zij zijn. In mijn salon werk ik met een team. We proberen de cliënten een gevoel van ‘veiligheid’ en vertrouwen te geven, de huiskamer sfeer.

Wat was de wens/vraag van je klanten?
In mijn huidkliniek merkte ik dat steeds meer cliënten ontevreden waren over het verouderingsproces. Ik kwam erachter dat al deze cliënten ook last hadden van stress- en hormoon gerelateerde klachten. Er ontstond een ‘rode draad’ en ik wilde me hier graag verder in verdiepen om mijn cliënten gericht te kunnen helpen.

Hoe heb je dit aangepakt, welke behandeling? Welk merk?
Ik ben begonnen met het volgen van diverse studies en trainingen. Denk hierbij aan een opleiding hormoontherapie, orthomoleculaire opleiding, voeding en leefstijl coaching, maar ook zeer gerichte praktijkopleidingen zoals bindweefsel- en lymfedrainage. Daarnaast heb ik zelfs een opleiding tot Personal Training gevolgd, omdat beweging een belangrijk component is tegen (huid)veroudering. al deze factoren heb ik gegoten in een eigen ontwikkelde methode; de SkinFit FaceLift, waarin we van binnen en buiten (huid)verjonging gericht aanpakken.

Wat is de reactie van de klanten?
Heel erg positief. Het is niet alleen een zeer effectieve behandeling die direct resultaat geeft, maar het werkt ook nog van binnenuit en blijft wekenlang effectief. Daarnaast bieden we het ‘Van Balen naar Stralen programma’ aan, dat een complete metamorfose biedt voor algehele verjonging door middel van voeding, hormoonbalans, suppletie en zelfs beweging.

Hoeveel behandelingen moet klanten ondergaan tot het gewenste effect is bereikt? En blijven jullie steeds dezelfde behandeling uitvoeren of wordt er ook gekozen voor iets anders?
Na één Skinfit FaceLift behandeling zie je al resultaat. Natuurlijk is het verouderingsproces een voortdurend proces dat afhankelijk is van vele factoren, zoals leefstijl, stress en voeding. Om deze reden bieden wij ook de ‘Van Balen naar Stralen programma’s’ aan, die individueel worden afgestemd op elke cliënt.

Wat gaan jullie doen om het resultaat te behouden?
Wij blijven ons verder ontwikkelen op het gebied van productkennis, behandeltechnieken en alles wat nodig is om up-to-date te blijven en het beste te kunnen bieden voor onze cliënten. Ik ben erachter gekomen dat de juiste combinaties fantastisch werken.

Wat betekent social media voor jouw salon? Op welke ben je het meest actief en waar heb je de meeste interactie met (potentiële) klanten?
Ik heb hier een beetje een haat-liefdeverhouding mee, in die zin dat ik geen consequente berichten plaats. Wanneer ik geïnspireerd ben, post ik iets. Hierbij houd ik geen rekening met het algoritme of wanneer mijn doelgroep het meest actief is. Ik gebruik Facebook en Instagram.
Plan je tijd in om je marketing (social media) te doen?
Voor het eerst heb ik het uitbesteed aan een extern bedrijf. Dat vind ik spannend, want vraag ik me af of mijn energie er nog wel in zit. Aan de andere kant zit mijn agenda bomvol en ben ik bezig met het ontwikkelen van een academie om mijn SkinFit-kennis over te dragen aan professionals in de beautybranche. Dus social media is het eerste wat ik het beste kan uitbesteden.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Nieuw: SOTHYS Solaire
Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord