HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Starters in de Beautybranche: Sam en Anneke van More ITZ

Sam en Anneke zijn moeder en dochter en opende na een grote verbouwing op 8 december de deuren van hun beautysalon in Veenendaal: More ITZ. Een week later moesten zij de deuren alweer sluiten. De tweede lockdown gooide roet in het eten voor een mooie start. Maar op 2 maart mochten ze gelukkig weer aan de slag. “Voor ons voelde de opening in december als een kleine valse start dus wij zijn eigenlijk pas echt geopend op 4 maart. We hebben een fijne start gehad in maart. Iedereen stond te trappelen om weer naar de salon te komen! En wij uiteraard ook!” Lees meer over hoe deze professionals de start hebben ervaren, wat er allemaal bij kwam kijken en hoe zij de toekomst zien!

Beautysalon More ITZ had een valse start, maar des te meer genieten moeder en dochter nu. “De corona sluiting was een hele moeilijke en toch ook verdrietige periode.. veel onzekerheid en ook een klein beetje ongeloof, want de salon waar we zo hard aan hadden gewerkt, moesten we na vier dagen weer sluiten. Wij hebben onze social mediakanalen ontzettend veel gebruikt om de salon te promoten en mensen bekend te maken met wie wij zijn en wat wij doen. Zo kwamen er toch afspraken en aanvragen binnen dus dat was fijn!” En naast het promoten zijn ze ook met andere dingen bezig geweest. “Wij verkochten de beautyproducten online via social media en brachten ze bij de mensen thuis. Dat heeft toch ook voor omzet gezorgd. Wij hebben alles aangepakt om toch omzet te generen, want wij kwamen voor geen enkele steun vanuit de overheid in aanmerking. Dus elke omzet was fijn en welkom. Het vertrouwen bij nieuwe klanten hebben wij gewonnen om persoonlijk contact te houden met de klanten. Na elke persconferentie waaruit bleek dat we langer dicht moesten blijven belden wij elke keer netjes al onze klanten op om de afspraak te verplaatsen, ik denk dat dat heel goed heeft geholpen! Als starter was het echt een vreselijke periode. We hebben veel verdriet gehad, maar dat hebben we snel in iets positiefs omgezet. Dat lukte natuurlijk niet altijd, maar wij hopen dat wij een prachtige klantenkring mogen opbouwen nu wij weer geopend zijn!”

Opleidingen
Welke opleidingen hebben deze professionals gevolgd en welke ervaring hebben ze? “Mijn moeder (Anneke) en ik (Sam) hebben samen de salon. Ik (Anneke) heb in 1986 mijn opleiding als schoonheidsspecialiste bij het opleidingsinstituut Estheticienne in Utrecht afgerond. Na mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste heb ik een flink aantal jaar als secretaresse gewerkt bij een groot bedrijf in Amersfoort. Maar na een tijdje begon mijn oude passie weer te kriebelen en ben ik mij verder gaan specialiseren en daarna ook voor mezelf begonnen. 11 jaar geleden heb ik de opleiding tot nagelstyliste en GelColor expert bij O.P.I Nederland behaald en sinds
dit jaar ben ik Skin Expert van IK Skin Perfection. In de toekomst ga ik mij verder specialiseren in de medische trainingen bij IK Skin Perfection om ons aanbod in behandelingen uit te kunnen breiden.” Ook Sam heeft de nodige opleidingen gevolgd. “Ik (Sam) heb mijn opleiding tot master in micropigmentatie behaald bij Nouveau Contour en ook ik ga me in de toekomst specialiseren in het medisch pigmenteren. Zo sluiten onze specialiteiten goed op elkaar aan. Daarna heb ik de opleiding tot GelColor expert behaalt bij O.P.I Nederland en heb diverse cursussen gevolgd voor browstylist en lashstylist bij Perfect Eyelash. Voorheen heb ik zelf altijd in culinaire horecarestaurants gewerkt. Na alle onregelmatige tijden en dagen begon ook mijn oude passie te kriebelen. Ik wilde vroeger altijd kapster worden, maar heb toen toch voor een horeca managementopleiding gekozen. Ik heb wel 10 jaar lang een nagelsalon gehad. Uiteindelijk hebben mijn dochter en ik besloten onze krachten te bundelen en samen verder te gaan als More ITZ, met een nieuwe locatie en een prachtige beautysalon! Wij zijn super trots om als moeder en dochter samen te werken!”

Van bedrijfsplan naar uitvoering
“Onze eerste stappen naar een eigen salon was het bedrijfsplan, de naam en locatie bedenken. We zijn ons bedrijfsplan gaan schrijven en ons gaan verdiepen in de locatie en naam/ logo. Toen ons bedrijfsplan af was, hebben wij een prachtige locatie gevonden en een logo en huisstijl laten ontwerpen. Daarna hebben we de KvK inschrijving geregeld.” Anneke vertelt verder: “Wij hebben een financieel adviseur, dat is mijn vader, die doet dit ook voor zijn werk en heeft ons met alles kunnen helpen. Echt een familiebedrijf en dat is ontzettend fijn! Wij moesten de salon flink verbouwen en hadden daar uiteraard een krediet voor nodig. Wij hebben het begrote bedrag opgehaald door een crowdfunding te starten, ook met behulp van mijn vader. Ik kom uit een ondernemersfamilie, dus ik heb ontzettend veel informatie van gekregen over hoe we onze onderneming moesten opstarten, wat we daar allemaal voor moesten doen en wat ondernemen nu eigenlijk inhoudt. Het kunnen sparren met iedereen was en is nog steeds ontzettend fijn!”

De salon en behandelingen
De salon is gevestigd in het centrum van Veenendaal in een bedrijfspand van 100m2 met twee ruime behandelruimtes. “Wij werken beide fulltime. De salon is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, waarvan dan ook de donderdag avond.” Het ontwerp van de salon hebben deze professionals helemaal zelf gedaan. “Het bedrijfspand was eerst een betonnen ruimte waar alles nog aan gedaan moest worden, van de leidingen tot aan de muren die geplaats moesten worden. Alles hebben wij zelf ontworpen en zelf uitgekozen. Wij
hebben in onze behandelruimtes de bedden en loeplampen van Belezzi. De bedden zijn verwarmd en liggen heerlijk!” Anneke is schoonheidsspecialiste, nagelstyliste, make-up artist van Jane Iredale en GelColor
Expert. Sam is ben permanente make-up artist, Gelcolor expert, make-up artist van Jane Iredale,
browstylist en lash stylist. “Wij hebben een aanbod van diverse behandelingen zoals: verschillende huidverbeterende behandelingen, permanente make-up van wenkbrauwen, eyeliner en lippen, kunstnagels met gel, gelcolor, cosmetische voetverzorging, waxen van het lichaam, brow en lash styling. De salon biedt veel keus in diverse behandelingen.”


Prijs bepalen
Hoe hebben deze professionals de prijzen bepaald voor hun behandelingen? “De prijzen hebben wij bepaald door uiteraard rond te kijken. Wat vragen de salons die hetzelfde concept hanteren en die met dezelfde merken werken als waar wij mee werken. Zo hebben wij gekeken naar welke prijzen het beste bij ons passen en waar wij uiteraard achterstaan. We hebben naar onze doelgroep gekeken en willen toegankelijk zijn voor
elke portemonnee.”

De juiste merken
En hoe is de zoektocht geweest naar de juiste merken? “De zoektocht naar de juiste merken was niet makkelijk, maar voor de huidverzorging hebben wij alle merken waar we in geïnteresseerd waren zelf getest. We hebben uiteindelijk gekozen voor het merk waar we volledig achter staan: vegan, dierproefvrij, natuurlijke producten etcetera vinden wij heel belangrijk. Uiteindelijk kwamen we op het huidverzorgingsmerk IK Skin Perfection uit! Wij staan 100% achter de producten van IK Skin Perfection omdat dit merk zowel cosmetisch als medisch wordt ingezet, vegan is, dierpoefvrij is, 100% natuurlijk en het boekt prachtige resultaten. Voor de permanente make-up waren wij er vrij snel uit. Wij kenden een salon waar wij vroeger zelf PMU hebben laten zetten. Deze werkte ook werkt met Nouveau Contour en direct toen wij wisten dat wij PMU wilden toevoegen als specialiteit in de salon, zijn wij een onderzoek naar Nouveau Contour gestart. Al snel bleek dat Nouveau Contour het toonaangevende merk is in de wereld van PMU, volledig vast zit aan de regels van de GGD, dieproefvrij is, prachtige en natuurlijk resultaten boekt, organische pigmenten heeft en zeer hoog staat aangeschreven als opleidingsinstituut. Vandaar dat wij de keuze hebben gemaakt voor Nouveau Contour.” Anneke vertelt: “Met O.P.I werkten mijn moeder al 10 jaar. De producten van O.P.I zijn prachtig. Wat wij belangrijk vinden is dat de nagelproducten zoals de GelColor en de Gel voor de kunstnagels vrij is van acryl! Wij gaan voor een natuurlijk resultaat en fijne producten die als allerbelangrijkste niet de natuurlijke nagel beschadigen en dat doen de producten van O.P.I absoluut niet.” Voor de make-up kozen deze professionals voor Jane Iredale. “Een prachtige skincare make-up. De make-up van Jane Iredale sluit perfect aan bij het huidverzorgingsmerk IK Skin Perfection waar wij mee werken. Alle producten van Jane zijn of bevatten een: spf, natuurlijke producten, vrij van kunstmatige kleur en geurstoffen, vegan, dierproefvrij, vrij van talk en petroleum en verzorgen de huid op de juiste manier!”

Website en social media
Zoals je hebt kunnen lezen zijn de dames erg actief op social media. En voor de start van de onderneming is er ook een complete website gebouwd. “Onze website: www.moreitz.nl hebben wij door een bedrijf laten bouwen. We hebben hem wel zelf ontworpen. Ik heb zelf alle teksten geschreven, foto’s aangeleverd, kleur gekozen, stijl / ontwerp gekozen en hoe de website werd ingedeeld. Wij hadden het idee om een luxe, maar bovenal een duidelijke website te bouwen. Wij bieden veel behandelingen aan in de salon, maar je moet wel overzichtelijk kunnen kiezen en online kunnen boeken. En dat is goed gelukt! In de toekomst zal er een webshop komen, maar voor nu zijn we eerst bezig om de agenda vol te krijgen en een mooie klantenkring op te bouwen! Wij zijn super blij met de website en krijgen er veel complimenten over!”

ANBOS en Skin Register?
“Wij zijn nog niet ingeschreven bij de ANBOS, maar dat willen we wel gaan doen in de toekomst, als wij ook de medische trainingen hebben behaald. Over Skin hebben we het samen nog niet echt over gehad, maar wie weet ook in de toekomst, we sluiten niks uit!”

Toekomstplannen
“De toekomstplannen die wij hebben met onze salon? Nou wij hopen over 5 jaar helemaal vol te zitten met een heel leuk klantenbestand. Uiteraard is onze droom dat wij de salon kunnen uitbreiden naar een groter pand, meer meiden in dienst en meer behandelingen en specialisaties aan te kunnen bieden. Wij gaan in de snelle toekomst ons medisch specialiseren. Wij hopen over 10 jaar een eigen product te lanceren en hopelijk ook een tweede locatie te kunnen openen!”

Welke tip zou jij aan andere starters willen meegeven?
“Onze tips aan starters is: geloof in je kracht en hetgeen waar jij goed in bent. Heb vertrouwen en sta op, ook als je valt. Je kunt het. Ga ervoor en je komt er wel! Maar ook: doe waar je gelukkig van wordt en blijf bij jezelf!”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
CND™ Essentials: verzorging voor nagel- en nagelriemproblemen
Starters in de Beautybranche: Sam en Anneke van More ITZ

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord