HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Show your best results! ‘Klinisch bewezen oplossing voor maskne’

Maskne wordt een steeds groter probleem bij veel mensen. En daarom is het extra mooi dat we vandaag de resultaten van Veronica van De Huidboetiek mogen delen. Zij kreeg steeds vaker klanten in de salon met maskne. Zij zag een oplossing en heeft daarmee prachtige resultaten behaald. Ze liet er samen met het merk zelfs klinisch onderzoek naar doen! Lees snel verder om te ontdekken hoe zij haar klanten heeft kunnen helpen!

“Sinds de intrede van corona krijg ik steeds vaker klanten in mijn salon met huidonzuiverheden die veroorzaakt worden door het dragen van een mondkapje. Het microbioom van de huid wordt door het dragen van het mondkapje verstoord en vaak beschadigd. Daardoor neemt de weerstand van de huid af. Een tweede probleem waar mijn klanten mee te maken hadden is dat door de uitgeademde lucht in het mondkapje, de huid week wordt. Ook hierdoor wordt het gezonde microbioom verstoord, met een verzwakte huidbarrière tot gevolg.

Kort samengevat hadden mijn klanten een ingewikkeld probleem waar lastig een oplossing voor te vinden was, zeker nu omdat mondkapjes min of meer verplicht zijn geworden. Onder mijn klanten bevinden zich mensen die veel met het openbaar vervoer reizen en hiervoor mondkapjes dragen, maar ook verpleegkundigen, kappers, nagelstylisten, en mensen uit andere 1-op-1 beroepen die nu langere tijd per dag een kapje moeten te dragen. Ik behoor als medisch schoonheidsspecialiste ook bij deze groep.”

Op een moment kreeg ik ineens een ingeving! Ik werk namelijk al langere tijd met het merk Phitex® en bedacht me dat ik daar misschien de oplossing in kon vinden voor maskne en andere mondkapjesgerelateerde aandoeningen.

Voor degenen die Phitex® nog niet kennen, Phitex® is een huidweerstandverhogend cosmeceutical dat op textiel wordt aangebracht, bijvoorbeeld een kussensloop of de binnenkant van een t-shirt bij rugacne. Als de huid in contact komt met het ingesprayde textiel worden alléén de werkstoffen afgegeven aan de huid. Deze werkstoffen zorgen ervoor dat de weerstand van de huid wordt verhoogd. Op deze manier kan de huid zelf onzuiverheden op een natuurlijke manier herstellen.
Phitex® geeft voor meer dan 10 verschillende huidproblemen mooie resultaten, dus dacht ik dat het misschien ook wel voor maskne zou werken.

Omdat mijn klanten zeer tevreden zijn over Phitex® en mooie resultaten behalen, besloot ik de ontwikkelaar van Phitex®, Werner Marks van het bedrijf Phidermica, te benaderen met mijn idee om Phitex® toe te passen op mondkapjes. Hij was meteen enthousiast over mijn idee en wilde me graag ondersteunen om het effect van Phitex® op mondkapjes klinisch te meten. Zo heb ik een testpilot mogen draaien met mijn klanten die last hadden van bijvoorbeeld maskne door het dragen van mondkapjes. De pilot is zojuist afgerond en de resultaten zijn zeker goed te noemen.

We hebben Phitex® op verschillende soorten mondkapjes getest en hierbij kwam (zacht) katoen als beste uit de bus. De behandeling met Phitex® is ontzettend makkelijk; slechts eenmaal 1 à 2 spraytjes in het mondkapje, laten drogen en dragen (max 3 uur per mondkapje). De huidonzuiverheden verdwijnen binnen enkele dagen én Phitex® voorkomt ook dat er nieuwe onzuiverheden ontstaan.
Vooral het grote gebruiksgemak sprak mijn klanten erg aan.

Op de foto’s zie je het resultaat van de 31-jarige Nienke, een kapster die de hele dag een mondkapje moet dragen. Zij heeft van nature een gevoelige huid en had last van bultjes, eczeem en rode plekjes door het dragen van haar mondkapje. Zij heeft haar mondkapje (2 kapjes per dag) ingesprayd met 1 spraytje Phitex. Binnen 1 week merkte zij al verbetering en op foto 2 zie je het resultaat na 3 weken.
Ze merkt dat haar huid rustiger is en heeft minder irritatie. Haar huid voelt vooral gladder aan en voelt minder plakkerig na een dag werken. Ze heeft het idee dat haar huid meer ademt en dat haar poriën minder verstopt zitten. Zolang de mondkapjes blijven, blijft Phitex® voor haar de perfecte behandeling, zeker nu crèmes en zalven op de huid onder het mondkapje beter vermeden kunnen worden.

Het resultaat is heel makkelijk te behouden. Gewoon 1 of 2 spraytjes in een katoenen mondkapje en je mondkapje elke drie uur vervangen voor een schone, meer niet. Dit grote gebruiksgemak is overigens de aanleiding geweest voor de bedenker van Phitex®; hij wilde speciaal voor tieners met een onzuivere huid een makkelijk product ontwikkelen, omdat tieners vaak moeite hebben om zich aan een uitgebreide skincareroutine te houden. Met Phitex® hoeven ze maar 1 keer per week hun kussensloop in te sprayen om hun huid de hele week te behandelen, makkelijker kan het niet.

Momenteel bekijken we, of mensen die al een onzuivere huid hadden vóór de mondkapjesplicht, het mondkapje in hun voordeel kunnen laten werken. Namelijk hun huidprobleem behandelen terwijl ze ‘verplicht’ hun mondkapje op hebben. Voor de klant makkelijk een mooi resultaat en voor ons huidprofessionals een mooie upselling in deze wat lastige tijden.”

WIL JIJ OOK JOUW RESULTATEN DELEN? HEB JE IETS GEDAAN WAAR JIJ, MAAR OOK JOUW KLANT HEEL ERG BLIJ MEE IS? LAAT HET ONS WETEN VIA INFO@BEAUTY-PRO.NL

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
BIG NEWS! Minister ziet geen reden om IPL & Laser bij schoonheidsspecialist weg te halen
Show your best results! ‘Klinisch bewezen oplossing voor maskne’