HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

BIG NEWS! Minister ziet geen reden om IPL & Laser bij schoonheidsspecialist weg te halen

YES! 2 weken geleden was er al goed nieuws over IPL en laserbehandelingen voor de schoonheidsspecialisten, maar vandaag heeft de Minister dan eindelijk een standpunt ingenomen. Haar standpunt is dat ze geen reden ziet om de behandelingen bij schoonheidsspecialisten weg te halen. Het moet nog langs de tweede kamer, maar met twee positieve adviezen/standpunten moet dit goedkomen!

ANBOS laat op hun website weten:

Standpunt Minister: schoonheidsspecialisten kunnen IPL- en laserbehandelingen blijven doen. Vandaag – op 27 oktober – heeft minister Van Ark, (Medische Zorg & Sport) haar standpunt over het gebruik van licht- (IPL) en laserbehandelingen door schoonheidsspecialisten geformuleerd. De minister concludeert dat er op dit moment geen reden is om IPL en Laserbehandelingen in het kader van de wet BIG te reguleren. Hierin volgt zij het advies van de Raad voor Volksgezondheid en samenleving waarin staat dat er geen aanleiding is op IPL en laser als risicovolle behandeling aan te merken.

ANBOS: “Het is duidelijk dat de kwaliteit van de beroepsgroep gezien en gewaardeerd wordt.” Het nieuwe SKIN register wordt door de minister specifiek benoemd: ‘SKIN register is een positieve ontwikkeling wat het voor patiënten makkelijker maakt om invulling te geven aan hun eigen verantwoordelijkheid om na te gaan of de door hun gekozen behandelaar voldoende gekwalificeerd is. Ik verwacht dat een onafhankelijk kwaliteitsregister voor schoonheidsspecialisten een bijdrage zal leveren aan verdere kwaliteitsverbeteringen in de cosmetische sector.

Kortom: Wie IPL en laser uitvoert kan een klein vreugddansje doen na zoveel jaar onzekerheid, helemaal zeker is het nog niet, maar de vooruitzichten zijn heel erg gunstig!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
De week van… Maaike Krul – Schoonheidssalon SkinStyle
BIG NEWS! Minister ziet geen reden om IPL & Laser bij schoonheidsspecialist weg te halen

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord