HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Nagelstyliste opleiding: welke opleiding moet ik kiezen?

Jij hebt jouw keuze gemaakt! Je wil de opleiding tot nagelstylist gaan volgen en jij bent klaar voor een nieuwe carrière. Jij wil jouw cliënten straks een allround concept aanbieden, dus jij wil leren werken met zowel gel als acryl. Maar waar start je mee en waarom is dat? Zit er echt verschil tussen de producten gel en acryl of is dit zoals men wel vaker denkt een verkooppraatje? In deze blog vertellen wij jou alles over de opties rondom onze verschillende opleidingen tot nagelstyliste.

Opleiding nagelstyliste – Wat is precies het verschil tussen gel en acryl?

Tot eind jaren ’70 werden kunstnagels nagenoeg alleen gedragen door de rijkere klasse en dit waren wat we noemen “porseleinen” nagels. Deze waren al wel opgebouwd vanuit een liquid en poeder maar hadden vooral nog veel volume en hadden een lineaire moleculaire structuur. Dat resulteerde in nagels met een slechte kleurstabiliteit, waren erg breekbaar (als porselein) en bleven slecht zitten. In 1978 kwam CND (Creative Nail Design) op de markt met het eerste Cross linked acryl nagel systeem (Radical+) en daarmee werd een nieuwe standaard gezet in acryl nagels . Deze cross-linked technologie zorgde voor kleur stabiliteit, sterke, maar toch flexibele nagels en waren ook bestand tegen oplosmiddelen en water. Pas haverwege de jaren 80 kwamen er ook gels, om gel nagels te plaatsen op de markt Gels zijn over het algemeen geur arm tot geurloos vanwege hun dikkere viscositeit, die de verdamping en geur tegengaan.

Wat is dan precies het verschil tussen gel en acryl?

Acryl is stugger en harder, daar waar gel flexibeler is. Krijg jij cliënten in de salon met harde natuurlijke nagels? Dan is het advies om hier een meer flexibel product op te zetten en bij cliënten met een meer flexibele nagel adviseren we een wat stugger product. Wanneer je een flexibel product op een flexibele nagel zet, geeft dit teveel beweging waardoor het product eerder loskomt en datzelfde geld ook voor een harder product op een harde nagel. De kans is dan groter dat je een stukje van het kunstproduct afstoot of het product breekt op de nagel met alle gevolgen van dien. Werken met beide productgroepen in een professionele salon is dus een must! (Button CND Vakopleidingen)

Advies opleiding gel of acryl

Waar start ik mee? We weten nu dat acryl een poeder en een vloeistof systeem is welke de stylist ter plekke “mengt” met een door de fabrikant geadviseerde mengverhouding en hiermee de nagel opbouwt. (je werkt dan in bolletjes) Ga je werken met een acryl, dan heb je geen LED of UV lamp nodig, want het product hard uit aan de lucht en dat betekent dat er snel gewerkt moet worden. Gemiddeld heb je 1 tot 3 minuten om een nagel op te bouwen, en dan kun je er ook echt niets meer mee. Uitgehard is uitgehard en correcties kunnen dan enkel nog met een vijl worden gedaan. Maar let op! Het advies is; styleer met je penseel en niet met je vijl!

Gel is een dikkere substantie die je op de nagel kan plaatsen en net zo lang kan blijven bewerken totdat jij tevreden bent. Gel is “kant en klaar” en dus direct klaar voor gebruik. Ben jij tevreden met de plaatsing van jouw gel product dan plaats jij de hand in de LED of UV lamp en dan hard je deze uit. Na het uitharden van de gel kun je deze niet meer aanpassen. Ook dan moet je aanpassingen doen met de vijl.

Advies wanneer je start met jouw opleiding

Wanneer je dan definitief besloten hebt om te gaan starten met jouw vakopleiding gel en acryl, dan is het dringende advies om te starten met acryl. Je zult je afvragen: WAAROM? Met gel kan je immers blijven spelen tot je tevreden bent maar dit is precies het punt. Ga jij starten met gel, dan is het heel moeilijk om in jouw vervolgtraject acryl onder de knie te krijgen en andersom werkt het juist versterkend.
Start dus met de acrylopleiding. Je leert direct snelheid maken en je leert om door te werken. Uiteindelijk is dat heel belangrijk, want in de salon willen klanten geen uren zitten voor een set nagels. Heb jij acryl éénmaal onder de knie dan is het leren zetten van gelnagels echt “appeltje-eitje”. Door onze vakkundige opleiders is het mogelijk om een volledige gel opleiding in 3 dagen te volgen. Dit komt doordat de basis goed en volledig is met acryl en dit voel je natuurlijk ook terug in je portemonnee.

Tot slot, enkele feiten voordat je aan de nagelstyliste opleiding begint

Nu jij meer informatie hebt om je keuze te maken voor een opleiding tot nagelstyliste, willen we nog enkele feiten meegeven. Hiermee kun jij met een gerust hart jouw carrière in de juiste richting sturen!

  • Acryl is afweekbaar en kan dus met een vijl na behandeld worden, maar ook afgeweekt worden met bijvoorbeeld Offly fast.
  • Acryl is poreus en daarom ontvankelijk voor verzorgende olie zoals CND™ Solar Oil.
  • Gel is een gesloten product en kan dus niet afgeweekt worden. Deze moet je altijd vijlen.
  • Oliën is bij beide systemen belangrijk en dit zorgt ervoor dat jouw product beter verzorgd blijft. Door dagelijks de juiste olie te gebruiken worden de kunstnagels goed beschermd.
  • Acryl of gel nagels, hebben bij het gebruik van de juiste techniek dezelfde uitstraling en zijn qua uiterlijk bijna niet te onderscheiden. Wanneer deze goed geplaatst zijn natuurlijk!
  • Zowel bij gel en acryl raden wij aan om met sjablonen te leren werken. Dit scheelt veel werk en tijd en geeft een natuurlijke uitstraling.
  • Plan met de klant direct een afspraak in voor een nabehandeling na 3 á 4 weken. Dat geldt voor beide systemen.
  • Gel is geurloos, dat betekent echter niet dat jij niet hoeft te ventileren in de ruimte waar jij zit te werken. Doe dit juist altijd!
  • De geur die je ruikt met acryl is niet schadelijk, mits je volgens de richtlijnen van de fabrikant werkt en altijd ventileert.
  • Gel en acryl producten zijn beide van dezelfde basisstoffen gemaakt, dus het ene product is niet beter of slechter dan het ander. De verwerkbaarheid is anders en jouw keuze baseer je op de conditie van de natuurlijke nagel waar je op gaat werken.

Wil jij meer weten over de vakopleiding nagelstyliste of wil jij weten wat het beste bij jou past? Stuur dan een mail naar; opleidingen@beautyservice.com of kijk eens op Debeautyopleiding.nl

Onze nagelstyliste vakopleidingen

Vakopleiding acryl
Debeautyopleiding.nl

Vakopleiding gel
Debeautyopleiding.nl

Vakopleiding basis
Debeautyopleiding.nl

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

Posted on

De nieuwe (02 | 2024) editie van De Beauty Professional is in ...

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Posted on

Myrthe Feijen is een 36-jarige schoonheidsspecialist en de trotse eigenaresse van Blush ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Posted on

We zijn verheugd om onze nieuwe columnist van ons vakblad aan te ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Column: Behind the scènes bij de shoot met Dermalise
Nagelstyliste opleiding: welke opleiding moet ik kiezen?