HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Vergevorderde gesprekken over btw-vrijstelling voor specifieke huidbehandelingen uitgevoerd door schoonheidsspecialisten

Na een recente uitspraak door de overheid, waarin de meeste behandelingen door pedicures vrijgesteld zijn van btw, heeft Nathalia van der Ark, directeur van de opleidingsinstituten Esthetica en Amice, zich ingezet om samen met de Belastingdienst te onderzoeken welke gevolgen dit heeft voor schoonheidsspecialisten. Immers, de voorwaarde die gesteld wordt aan pedicurebehandelingen: “als het niet behandelen een risico voor de gezondheid van de klant vormt”, is ook van toepassing op behandelingen die worden uitgevoerd door schoonheidsspecialisten.

Nathalia van der Ark is verheugd over de btw-vrijstelling op niet-cosmetische pedicurebehandelingen en heeft in december 2023 meerdere webinars gegeven om pedicures mee te nemen in deze verandering. Al snel besefte zij dat dit niet alleen van toepassing zou moeten zijn op pedicurebehandelingen, want ook schoonheidsspecialisten voeren behandelingen uit die anders een medisch risico voor de klant kunnen vormen. Van der Ark is in overleg gegaan met de Belastingdienst om duidelijkheid te krijgen over welke soort behandelingen in aanmerking zouden moeten komen voor btw-vrijstelling. Dit zouden bijvoorbeeld acnebehandelingen kunnen zijn waar “bij niet behandelen ontstekingen, littekens en/of depressieve klachten kunnen ontstaan”.

Het zou een mijlpaal voor schoonheidsspecialisten zijn als diverse huidbehandelingen ook onder de btw-vrijstelling zouden vallen. Nathalia van der Ark zegt: “Dat zou een waardevolle erkenning zijn voor wat schoonheidsspecialisten bijdragen, voor de kwaliteit en dienstverlening die zij bieden. Zij voorkomen veel huidproblemen en gaan ook psychische klachten tegen met adequate behandelingen”.

Nathalia van der Ark verwacht de komende weken de gesprekken met de Belastingdienst af te ronden. Zodra de toepassing van de btw-vrijstelling duidelijk is, zal zij via Esthetica en Amice een webinar aanbieden om de nieuwe regeling zo duidelijk mogelijk toe te lichten.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Dit zijn de genomineerden van de Beauty Award 2024
Vergevorderde gesprekken over btw-vrijstelling voor specifieke huidbehandelingen uitgevoerd door schoonheidsspecialisten

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord