HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Voedingsadvies om striae – zwangerschapsstriemen – te voorkomen

Als moeder van twee en hoogzwangere moeder in spé weten we als geen ander dat het lichaam te kampen krijgt met allerlei veranderingen tijdens een zwangerschap. Ook de huid maakt veranderingen door. De huid rekt op en wordt mogelijk droger. Bovendien kan een zwangere vrouw last krijgen van pigmentvlekken, meer ongewenste haargroei en spataderen. Gelukkig trekken veel kwalen, zoals jeuk en de bruine streep over de buik, weer weg na de bevalling. Heeft een zwangere vrouw last van striae, dan is het meestal een ander verhaal. Zijn deze te voorkomen of te beperken met de juiste voeding, suppletie en leefstijl? Voedingsadvies ter voorkoming van striae? Je leest het in deze column. Auteurs: Samantha Jordaans en Inge Backx, oprichters van het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH)

Zwangerschap is één van de grootste risicofactoren voor striae. Er wordt zelfs geschat dat 50 tot 90 procent van zwangere vrouwen striae zal ontwikkelen vóór de bevalling. Professionals denken dat hormonen tijdens de zwangerschap vrouwen vatbaarder kunnen maken voor striae. Echter, hier zijn de meningen over verdeeld, omdat het nog niet goed is uitgezocht. Hoe dan ook, een groot aantal zwangere vrouwen zal striae ontwikkelen tijdens de zwangerschap. Of ze zich nu insmeren met de bekende olie in het oranje flesje of niet. Uit een studie komt naar voren dat zo’n 60 procent striae krijgt, ondanks het smeren. Toch zijn er methoden om het risico te verminderen en de striemen die er al zijn te behandelen.

Beperk suiker en beweeg

Eén van de nuttigste dingen die je kunt adviseren om striae te voorkomen is om geleidelijk aan te komen in gewicht. Tijdens zwangerschap is gewichtstoename niet te voorkomen en zelfs noodzakelijk, maar als je teveel aankomt vergroot dit niet alleen de kans op zwangerschapsvergiftiging, zwangerschapsdiabetes, een te hoge bloeddruk, of een miskraam. Ook kan teveel gewichtstoename leiden tot (meer) striae. Door gezond, gevarieerd en niet veel meer te eten dan gebruikelijk, in combinatie met voldoende beweging, kan een zwangere vrouw voorkomen dat ze te veel en te snel aankomt. Adviseer zwangere vrouwen om kleinere porties te eten verspreid over de dag en suikerrijke voeding te beperken. Het beweegadvies is

Exclusief!

Deze content is uitsluitend voor abonnees. Log in of abonneer je nu!

  Word een echte specialist!

  Wil je weten wat je nog meer kunt doen voor huidverbetering van binnenuit? We vertellen er graag alles over in de online opleiding ‘‘Voeding en de huid’ . Dit is de enige opleiding waarbij uitgebreid wordt stilgestaan bij het inzetten van voedings-, suppletie- en leefstijladvies bij diverse doelgroepen, waaronder zwangere vrouwen. Een volledige en unieke opleiding die gebaseerd is op wetenschappelijke en vooral gedegen onderzoeken. De opleiding is geaccrediteerd voor huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten en wordt versterkt in de vorm van duidelijke video’s waarin onze diëtist en voedingswetenschapper je meenemen in de wetenschap en deze vertaalt naar een handig stappenplan die jij direct kunt inzetten in de praktijk. Aanmelden kan via DEZE LINK .
  Benieuwd naar onze andere opleidingen? Ga dan snel naar kivh.nl/opleidingen voor ons aanbod.

  Over het Kennisinstituut voor Voeding & Huid, het initiatief dat wetenschap praktisch toepasbaar maakt.

  Het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) is opgericht voor twee diëtisten en is het eerste initiatief waarbij specialismen binnen de huid- en voedingsbranche samenkomen. Het is ontstaan vanuit de behoefte aan wetenschappelijk onderbouwde kennis op het gebied van voeding, suppletie en huidgezondheid. Het KIVH biedt praktische adviezen die gebaseerd zijn op de laatste wetenschappelijke inzichten, waarbij een volwaardige voeding altijd voorop staat. Met het delen van specialistische kennis met onder andere schoonheidsspecialisten, door middel van opleidingen en een kennisbank , draagt het KIVH bij aan het bieden van completere behandelingen voor onder andere mensen met een slappe en/of doffe huid, acne, rosacea, oedeem en alopecia. De missie van het KIVH om voeding, en indien nodig suppletie, een vast onderdeel te maken van huidbehandelingen. Wil je meer weten over wat het KIVH voor jou kan betekenen of wil je een opleiding volgen? Ga dan naar www.kivh.nl voor meer informatie. En vergeet ons niet te volgen op Instagram voor meer gratis content.

  Meer lezen over voedingsadvies en de huid? De wetenschappelijke artikelen van KIVH verschijnen maandelijks op deze website. Check hier welke artikelen er zijn verschenen en welke je wellicht hebt gemist!

  Wat vind jij?

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

  MIJN INTERESSE

    
   

     

  Vorige
  Bamboo Cotton Pads by P&B Cosmetics / Beautytrainingen.nl
  Voedingsadvies om striae – zwangerschapsstriemen – te voorkomen