HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

De week van… Joline Onderwater

In deze editie van ‘De week van’ neemt Joline Onderwater je mee in haar werkweek. Eerder interviewde we haar al eens over een van haar leveranciers en het merk waar zij mee werkt. Geen dag in de salon van Jolien is hetzelfde en dat zullen jullie vast herkennen. Dat maakt het werk ook zo leuk!

“Ik ben Joline Onderwater, eigenaresse van Schoonheidssalon Natuurlijke Bron in Wassenaar. In mijn salon geef ik voornamelijk huidverbeterende gezichtsbehandelingen met het Nederlandse merk Webecos. Daarnaast bied ik ook o.a. wax behandelingen, lichaammassages en cryolipolyse behandelingen aan.

Ik ben mijn salon gestart nadat ik de opleiding schoonheidsspecialiste had afgerond. Daarna ben ik nog verder gaan studeren. Tijdens mijn studie Commerciële Economie heb ik mijn salon gezien als bijbaan, die ik na mijn studie wilde gaan uitbreiden. Dat is ook precies wat ik nu wil gaan doen. Op dit moment werk ik zo veel mogelijk in mijn salon. Maar vanwege mijn reis van 7 maanden in Australië, dat was na mijn studie in 2019, en de twee lockdowns, heb ik op dit moment nog geen fulltime werk in de salon. Hierdoor heb ik een extra baan erbij van 16 uur per week. Deze week werk ik maandag en donderdag bij mijn andere baan dus zal ik deze dagen niet verder toelichten.”

Dinsdag
Vandaag begin ik de dag vroeger dan normaal in de salon. Gisteren heb ik niet in de salon gewerkt dus heb ik deze dag nog niet kunnen voorbereiden. Ik vind dat altijd fijn om dat dan te doen voordat de dag begint. Om 9:00 uur komt mijn eerste klant voor een cupping massage. Dit is haar tweede kuur van 5 behandelingen en ze merkt dat haar spieren in bil en bovenbeen minder strak staan. Hierdoor heeft ze veel minder last van haar spieren na het geven van sportlessen. Om 10:00 uur heb ik een intakegesprek staan voor een cryolipolyse behandeling. Tijdens deze contourverbeterende behandeling bevries je vetcellen. Vetcellen kunnen niet tegen kou en worden afgevoerd door het lichaam. Het intake gesprek was met een vrouw die graag haar vetcellen op buik en maag zou willen laten behandelen. Door deze behandeling wordt haar taille meer geaccentueerd. We hebben een behandelplan opgesteld en de afspraken ingepland. Het intakegesprek duurde ongeveer 45 minuten dus had ik nog even een kwartiertje de tijd om alles klaar te zetten voor de volgende behandeling, namelijk het verven en epileren van de wenkbrauwen. Na de lunch stonden nog een aantal huidverbeterende gezichtsbehandelingen gepland.

Ik werk altijd op afspraak dus kan ik mijn eigen agenda helemaal zelf indelen. Hierdoor plan ik soms ook afspraken in de avond in. Vaak plan ik dan 1 huidverbeterende gezichtsbehandelingen of 2 deelbehandelingen in. Vanavond was het een gezichtsbehandeling. Na de behandeling heb ik de salon klaargemaakt voor de volgende dag zodat ik dat morgenochtend niet meer hoef te doen.

Woensdag
Vandaag heb ik de eerste klant om 10:00 uur staan dus ben ik om 09:30 uur aanwezig in de salon. Dit is een klant die voor een huidverbeterende behandeling komt. Na deze behandeling heb ik 3 keer dezelfde behandeling ingepland, namelijk de Summer Treatment. Ik vind het fijn om soms een speciale behandeling te maken aan de hand van het seizoen, ook mijn klanten vinden het leuk om af en toe iets anders te krijgen. Speciaal voor de maanden juli en augustus heb ik een behandeling samengesteld waarbij hydratatie centraal staat. De klant die eind van de middag een afspraak had staan had ook een rugmassage geboekt. “Ik ben heerlijk ontspannen en helemaal klaar voor de vakantie”, zei ze, dat is altijd leuk om te horen na het geven van een behandeling. In de avond had ik nog een wimperlift behandeling staan. De klant was super blij met het resultaat en kan de aankomende weken weer met gekrulde wimpers door het leven.

Vrijdag
Sinds mei ben ik begonnen bij een kapsalon in Leiden om daar elke vrijdag manicure en gellak behandelingen te geven. Vandaag stonden er vier afspraken in de agenda. De eerste klant wilde alleen gellak, bij de volgende drie afspraken hadden de vrouwen nog gellak op de nagels van de vorige afspraak dus heb ik dat eerst verwijderd en vervolgens een nieuwe kleur aangebracht.

Geen dag of week is hetzelfde bij mij in de salon en dat maakt mijn werk zo fijn. Elke week kijk ik weer uit naar de behandelingen die in de agenda staan. Ik denk dat elke schoonheidsspecialiste haar afwisselende werkzaamheden fijn vindt, ik althans wel! Jij ook? Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe afwisselend mijn week kan zijn en dat je soms meerdere banen moet hebben om uiteindelijk je droom te kunnen bereiken! Geloof in jezelf dan kan je meer bereiken dan je denkt!


Liefs Joline

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

Posted on

De nieuwe (02 | 2024) editie van De Beauty Professional is in ...

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Posted on

Myrthe Feijen is een 36-jarige schoonheidsspecialist en de trotse eigenaresse van Blush ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Posted on

We zijn verheugd om onze nieuwe columnist van ons vakblad aan te ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Myofascial release – Opleiding in beeld
De week van… Joline Onderwater