HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Werken aan de weerstand is voornaamste reden gebruik voedingssupplementen

Nederlanders gebruiken massaal voedingssupplementen, dat zegt het Informatiecentrum Voedingssupplementen en Gezondheid (IVG). In 2020 besteedden Nederlanders gemiddeld per persoon €74,50 aan voedingssupplementen. Waarom gebruiken consumenten voedingssupplementen? IVG zocht dat uit. Het Informatiecentrum Voedingssupplementen en Gezondheid (IVG) brengt ieder jaar in kaart wat de favoriete voedingssupplementen van Nederlanders zijn. Dit jaar was dat vitamine D. Daarbij is gevraagd wat voor de deelnemers de belangrijkste reden is om voedingssupplementen te gebruiken.

Werken aan de weerstand blijkt voornaamste reden
59% van de ruim 2000 deelnemers gaf aan dat werken aan de weerstand en het ondersteunen van het immuunsysteem de voornaamste reden is voor het gebruik van voedingssupplementen. Als gevolg van de pandemie, kregen de afgelopen jaren een gezonde leefstijl en wat consumenten zelf kunnen doen om hun weerstand te ondersteunen veel aandacht. Er was meer aandacht voor beweging, gezonde en gevarieerde voeding en ook vitamine D kwam veel in de media vanwege zijn mogelijk positieve rol in de preventie en het ziekteverloop van COVID-19. Hier sluit dan ook goed bij aan dat begin dit jaar vitamine D als meest favoriete vitamine uit de bus kwam.

Onderdeel gezonde leefstijl
Iets minder dan de helft van de deelnemers (44%) geeft aan dat voor hen het gebruiken van voedingssupplementen onderdeel is van een gezonde leefstijl. Naast gezonde en gevarieerde voeding kan voedingssuppletie een nuttige aanvulling zijn. Voor vitamine D, de winnaar van de Supplement van het Jaar verkiezing, adviseert de Gezondheidsraad een supplement voor jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een donkere huidskleur, die de huid bedekken of weinig buiten komen.

Uit de RIVM voedselconsumptiepeiling blijkt dat Nederlanders gemiddeld genomen de geadviseerde hoeveelheid vis, te weten één keer per week, niet halen. Dat advies is uitgevaardigd vanwege de gezondheidseffecten van de vetzuren in de vis, de omega-3 vetzuren. Ze staan met name bekend om de bijdrage aan de gezondheid van onze hersenen, hart en bloedvaten. Suppletie met omega-3 kan in het geval van te weinig vis eten dus nuttig zijn.

Positieve effecten
Als derde belangrijkste reden om voedingssupplementen te gebruiken geeft de Nederlandse consument aan dat hij of zij positieve effecten merkt bij het gebruik van voedingssupplementen. Dit kan een effect op de stoelgang, het ontspannen van spieren, hulp bij slaap, overgangsverschijnselen of de conditie van huid haar en nagels zijn. Al met al blijkt uit de vragenlijst van IVG dat de belangrijkste redenen voor Nederlanders om voedingssupplementen te gebruiken de bijdrage aan hun gezondheid of specifieke positieve effecten zijn.

Over IVG
Het IVG (Informatiecentrum Voedingssupplementen en Gezondheid) heeft tot missie om consumenten te informeren over hoe voedingssupplementen, als onderdeel van gezonde voeding, bijdragen aan de gezondheid. Het IVG doet dit door op een wetenschappelijke onderbouwde manier te informeren over het nut, de werking en de veiligheid van voedingssupplementen. Vanuit deze missie organiseert het IVG jaarlijks de Supplement van het Jaar verkiezing. Hiermee brengen zij de favoriete voedingssupplementen van de Nederlander en de belangrijkste gebruiksreden in kaart. Het gaat bij de verkiezing om het meest favoriete soort voedingssupplement, niet om een bepaald merk. Meer over de Verkiezing van het Jaar: https://www.ivg-info.nl/supplement-van-het-jaar/ Meer informatie over voedingssupplementen: https://www.ivg-info.nl/alle-voedingssupplementen/ en https://www.ivg-info.nl/voedingssupplementen/vitamine-d/

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Producten met collageen steeds populairder bij consument
Werken aan de weerstand is voornaamste reden gebruik voedingssupplementen

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord