HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Vijlen op de nagelplaat: noodzakelijk kwaad?

De nagelindustrie ontwikkelt zich met rasse schreden. Technieken, materialen en producten worden in razend tempo vernieuwd en verbeterd. Haalde je wellicht voorheen hele toeren uit om producten op de nagelplaat te laten hechten, tegenwoordig is dat allemaal niet meer nodig. Net als vijlen op de nagelplaat: onnodig. Bovendien doet het meer kwaad dan goed. Door Birgitta van der Linden, BLUSHtxt. Met dank aan Amata van Straaten.

Natuurlijke nagelspecialist Amata van Straaten vindt dat we met z’n allen wat meer respect mogen hebben voor de natuurlijke nagel. Ze gruwelt van nagels die zonder pardon worden opgeruwd en open gevijld. Het verbaast haar ook dat afweekbaar product verwijderd wordt met een vijl. Alles onder het mom van ‘het product optimaal laten hechten en sneller werken’.

De kunstenaar beschadigt ook niet eerst zijn doek om er vervolgens een schilderij op te maken


Respect voor de basis
Amata: “De natuurlijke nagel is de basis. Het is je ondergrond bij elke behandeling die je uitvoert. Heb je geen respect voor je ondergrond, dan kun je veel schade aanrichten die je soms nog heel lang blijft zien. De nagelplaat opruwen of open vijlen vergelijk ik vaak met het werk van een kunstschilder. De kunstenaar beschadigt ook niet eerst zijn doek om er vervolgens een schilderij op te maken. Immers, bij opruwen en open vijlen verwijder je telkens een stukje nagelplaat. Die beschadiging werk je weg door er product overheen aan te brengen. Wat je als het ware doet is een probleem creëren en vervolgens maskeren. Misschien dat de klant het niet altijd doorheeft, maar een getrainde nagelstylist zou dat wel moeten weten.”

Amata van Straaten

Meer weten over de gevolgen van vijlen op de nagelplaat? En over de alternatieven en technieken? Neem dan nu een abonnement op ProfNail magazine. Klik hier: www.beauty-pro.nl/abonnementen

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Natural Herbal Compress Ball set
Vijlen op de nagelplaat: noodzakelijk kwaad?