HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Lockdown blog en vooruitblik van Dominique Schippers

Op 3 maart is het eindelijk zover! We mogen weer open! Maar vandaag kijken we nog even terug naar de lockdowns. Dit doen we samen met Dominique Schippers. Hoe heeft zij de eerste lockdown ervaren? En de tweede? Maar vooral wat gaat zij doen nu we weer open mogen? Lees snel verder en be inspired!

Mijn naam is Dominique en ik ben 22 jaar. In 2018 ben ik afgestudeerd voor schoonheidsspecialiste en heb nu al 3 jaar mijn eigen salon aan huis. In de tussentijd heb ik nog diverse cursussen gedaan, zoals bijvoorbeeld wimperlifting, browstyling en henna brows. Ik houd enorm van afwisseling. Ook ben ik super nieuwsgierig naar andere behandelingen en zit dan ook wekelijks te googlen naar andere behandelingen, of volg ik via een besloten Facebookgroep de ervaringen van andere schoonheidsspecialistes.

Toen kwam op 15 maart 2020 die persconferentie… De eerste waarvan ik dacht: ‘Ohnee het is flink mis.’ Dat was het moment dat ik de salon sloot. Ik heb meteen alle afspraken afgebeld en ik kreeg veel begrip van mijn klanten. Maar niemand wist hoe lang het ging duren. De eerste twee weken heb ik veel achterstallig werk gedaan. Je kent het wel, de administratie.
Toen kreeg helaas mijn moeder Corona. Dat was het moment dat ik blij was dat ik alle klanten had afgebeld. Je zou er toch niet aan moeten denken dat je mensen zou kunnen besmetten…
In die tijd zaten wij met het gezin in quarantaine. Iets wat toen nog geen standaard woord was in het dagelijkse gesprek. Het was lekker weer en ik zat binnen. Maar dat was helemaal niet erg! Toentertijd ben ik voor het eerst online cursussen en webinars gaan volgen. Dat is echt een aanrader voor iedereen, want je kan beter je tijd goed benutten. En ik kan zeggen dat ik dat gedaan heb.
In maart had ik trainingen gepland staan voor huid verbeterende behandelingen en daarbij zou ik ook een nieuwe lijn starten. Ik kende de producten al een beetje want ik had een demo gekregen voor deze gekke tijd. Eigenlijk, was het heerlijk dat ik niet volgepland stond met allerlei behandelingen. Want toen had ik alle tijd om alles over het nieuwe merk te leren en op mijzelf toe te passen.

De eerste lockdown ervaarde ik als stressvol en onzeker. Dat was voor iedereen wel zo. Door die stress dacht ik: ‘Ik móét gaan verkopen want zo heb ik binding met mijn klanten en misschien wel potentiele klanten.’ Door die drang ben ik mij gaan verdiepen in Social Media en Marketing. Ik had nog nooit van ‘content voor socials maken’ gehoord. Tot ik mij erin ging verdiepen. Ik kreeg energie. Ik volgde workshops voor weinig geld. Ik schilderden mijn salon, richtte het opnieuw in. Daardoor kreeg ik een frisse energie door de salon. Ik had tijd om alles uit te werken. Ik had leuke home treatments in elkaar gezet voor mijn klanten. Ook heb ik veel in het voren gewerkt. ‘Wat wil ik bereiken als ik dadelijk weer open ga?’, ‘Wat zijn mijn doelen?’, ‘Waar word ik blij van?’, ‘Wil ik meer bijverkoop?’.

11 mei 2020 mochten we weer open!! Ik was uitgerust en ik zat vol nieuwe ideeën! Ik was lekker aan het werk en al gauw was het 14 december 2020. Dat was een gekke dag… De hele dag vol spanning en veel berichten gekregen van klanten om te vragen of ik tot 00.00 uur werkte.

15 december 2020 zaten alle beautyondernemers met lege agenda’s…
Ik ervaarde een paar dagen de stress maar daarna dacht ik: ‘Dominique, je gaat dit positief zien! Je gaat rust nemen, achterstallig werk inhalen en even genieten van deze dagen.’ Ondanks dat ik heel veel omzet misliep, kon ik deze gedachten doorzetten. En waarom? Dat weet ik eigenlijk ook niet. Misschien omdat je toch weet dat je als individu er niks aan kan doen. Ik heb mijn kennis van de 1e lockdown opnieuw doorgenomen. Ik volgde nauwelijks workshops of cursussen. Nee, ik ging concrete doelen stellen. Eén daarvan was dat ik meer huidverbeterende behandelingen wilde uitvoeren, meer dan dat ik al doe. Want ik vind zelf dat ik het merk niet echt heb kunnen introduceren. Mensen lekker maken voor een nieuwe en nóg betere behandeling. Dit plan ging ik uitwerken. Ik wilde lid worden bij de Anbos. Daarna mijn specialisatie Acne halen. Ik kon dit op mijn gemak uitzoeken.
Ook ben ik veel gaan lezen. Dat gaf mij rust. En ik snap dat als je een gezin hebt, dat er geld op tafel moet komen, dat je dan minder die rust hebt. Ik ben ook veel actief geweest op de besloten Facebookgroep voor schoonheidsspecialistes. Het is heel interessant en als je jezelf ooit iets afvraagt, kan je dat ook plaatsen in zo’n groep en er is altijd wel iemand die je daarbij kan helpen.


Ik sta altijd positief ingesteld maar ook de 2e lockdown heeft een deukje achter gelaten. Dat donkere weer, iedereen negatief en de vooruitzichten in de salon zien er niet zonnig uit…
Toen ben ik gaan kijken wat ik anders wilde. Ik ben druk bezig met informatie op doen over examens en lesstof. Ik pak op tijd mijn rust. Ik ben een kastje aan het opknappen om deze daarna in de salon te zetten. Ook heb ik veel tijd gestopt in een website en heb ik mooie foto’s laten maken van producten. Ik ben bezig geweest met het ‘moeten’ verkopen. Maar uiteindelijk leverde dat weer stress op. Dus ik heb dat losgelaten en de energie gestopt in waardevolle Social Media posts. Hierdoor was er sneller een binding met mijn klanten en dat was dan weer een actie tot verkoop.


De vooruitzichten waren niet te peilen. Maar we mogen eindelijk open! Ik ga genieten van alle behandelingen, van de klanten en ga ik mijn doelen behalen. Ik ga de examens doen voor de specialisatie Acne. Ik weet nu hoe ik duidelijke voor- en nafoto’s kan maken. Dus ook daar ga ik mij veel mee bezig houden. 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

Posted on

De nieuwe (02 | 2024) editie van De Beauty Professional is in ...

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Posted on

Myrthe Feijen is een 36-jarige schoonheidsspecialist en de trotse eigenaresse van Blush ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Posted on

We zijn verheugd om onze nieuwe columnist van ons vakblad aan te ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Euforie en blijdschap bij onze Belgische vakgenoten
Lockdown blog en vooruitblik van Dominique Schippers