HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Ontdek de revolutie in huidverbetering met bdr® Skinstyler!

bdr is een uniek Medical Beauty Concept, omdat er drie methodes worden gecombineerd in één behandeling. Hierdoor kunnen we in één behandelsessie meerdere problemen aanpakken. De synergetische werking van fruitzuren, microdermabrasie en micorneedling maakt de behandeling effectief, snel en minder invasief dan andere behandelingen. Deze gecombineerde aanpak vermindert tekenen van huidveroudering, onzuiverheden, acne, oppervlakkige littekens, fijne lijntjes en hyperpigmentatie.

Tijdens een bdr-behandeling worden er meerdere processen gestart. Effectieve zuren de basis vormen van elke bdr behandeling. Elk zuur heeft zijn eigen werkingsmechanisme, variërend van exfoliatie tot collageenstimulatie en hydratatie. De concentraties van fruitzuren kunnen oplopen tot 40%. Door het creëren van gecontroleerde schade tijdens het needelen, wordt gezond weefsel gestimuleerd om meer collageen aan te maken en de opgelopen schade te herstellen. Daarnaast zorgen de microkanaaltjes in de huid ervoor dat er 80% meer productopname plaatsvindt in de huid, zodat de werking van de gebruikte producten tijdens de behandeling toeneemt.

bdr blijft up-to-date door behandelingen te upgraden op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, vooral op het gebied van microneedling. Recent onderzoek wijst uit dat als we de aanmaak van collageen op hoog niveau willen stimuleren, we intensiever moeten needelen dan dat er werd gedacht. Er werd altijd van uitgegaan dat op het moment dat er een schade aan de huid werd aangebracht, er bepaalde signaaltjes via de desmosomen en dendrieten werden afgegeven die diep de huid doordringen en een stimulans geven aan de fibroblasten. Nu blijkt deze stimulans veel minder groot te zijn en er op een diepte tussen de 0,5mm en 2mm gewerkt moet worden om een activatie van collageen te bereiken. Dit betekent dat een gecontroleerde schade aangebracht wordt aan de dermis waarbij er een wondgenezing wordt geactiveerd, welke de huid aanzet tot het aanmaken van collageen. We spreken dan we van medisch needelen. De tweede variant binnen het needelen is het cosmetisch needelen. Tijdens het cosmetisch needelen zal er op een diepte van maximaal 0,3mm gewerkt worden waardoor de schade beperkt blijft tot de epidermis. Hierbij wordt de natuurlijke huidbarrière versterkt en vergroten we de opnamecapaciteit van de huid. bdr is van mening dat deze twee varianten met elkaar gecombineerd dienen te worden om de huid zo sterk en gezond mogelijk te maken. Hoe sterker de natuurlijke huidbarrière is, hoe beter de huid reageert op het medische needelen.

Om er voor te zorgen dat er ook op de huidveroudering wordt gewerkt tijdens de bdr behandelingen, is er een nieuw handstuk ontwikkeld, namelijk de Skinstyler! Dit hoog kwalitatief draadloze handstuk is het nieuwste paradepaardje binnen bdr. Het handstuk bezit over een krachtige motor met een batterij, welke tot 8 uur meegaat. Daarbij is de snelheid van het handstuk makkelijk in te stellen waardoor hij voor elke huid en naalddiepte aanpasbaar is. Maar waarom zou je voor de skinstyler kiezen? Er zijn vergelijkbare pennen op de markt, echter heeft de skinstyler meerdere mogelijkheden. bdr blijft ook met skinstyler trouw aan het eerder uitgelegde 3-in-1 concept. Vanuit de basis hiervan wordt er weer gestart met het gebruik van fruitzuren, waarna we met een apart opzetstukje de microdermabrasie uitvoeren om op die manier de verhoorning die is losgeweekt goed te verwijderen. Hierna heb je de keuze uit 3 verschillende naaldmodules, namelijk een 42 punts-, 36 punts- en 12 puntsnaald. Hoe minder naaldjes het opzetstukje bevat, hoe intensiever de behandeling wordt. Door deze keuze kun je de behandeling op de behoefte van de huid afstemmen waardoor er ook op een couperose of rosacea huid gewerkt kan worden. Ook kun je een non-invasieve behandeling omzetten naar een invasieve versie. Hierbij is het doel het creëren van een wondgenezing met als uitkomst; collageen. Om het plaatje helemaal compleet te maken, kun je gecombineerd met de naalden van Goldeneye, permanente make-up toepassen met de skinstyler!


In deze nieuwe behandelwijze kan drs. Debby zich goed vinden. bdr maakt namelijk gebruik van de kennis van wetenschappers, dermatologen en biochemici, zodat de beste behandeltechnieken worden ontwikkeld. Cosmetisch arts drs. Debby heeft haar naam aan dit merk gekoppeld, omdat zij volledig achter het concept staat. Zij heeft haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en is sinds 2022 ambassadeur voor bdr. Op basis van literatuuronderzoek heeft zij vanuit medisch oogpunt gekeken naar de behandeltechnieken en actieve ingrediënten van bdr. De producten bevatten ingrediënten die echt wat doen voor de huid en goed aansluiten op de behandeltechnieken in de salon. bdr is een concept waarbij medisch en cosmetisch samenkomen.

Wil je graag een specialist worden in huidverbetering met het medische schoonheidsconcept van bdr? Cosinta doet je een aanbod waar je niet omheen kunt! Omdat we bij Cosinta zien dat huidspecialisten graag een stapje verder willen gaan in hun behandelaanbod, maar de investering voor microneedling soms te hoog vinden, bieden we je een mooi pakket aan. Dit pakket bestaat uit een aantal cosmeceutische producten die tijdens de behandeling moeten worden gebruikt, verschillende opzetstukjes, een draadloos handstuk en zelfs tien skincare sets om aan de klant mee te geven voor thuis. De volledige set is verkrijgbaar voor slechts €995,-. Je ontvangt de Skinstyler gratis, wat een voordeel is van ruim €950,-. Na aankoop word je officieel een bdr-klant, met de mogelijkheid om bdr-producten voor de salon en verkoop te bestellen.

Met de verschillende meegeleverde opzetstukken kun je minstens tien behandelingen uitvoeren en een omzet genereren van €1.350,- tot €1.750,-. Na de aankoop van de set ben je officieel een bdr-klant en heb je de mogelijkheid om alle bdr-producten zowel voor de salon als voor de verkoop te bestellen. Heb je interesse in dit verleidelijke startpakket of heb je vragen over wat wij bij Cosinta voor jou kunnen betekenen? Stuur dan een e-mail naar educatie@cosinta.nl. Speciaal voor ons 60 jarig bestaan volgend jaar is er een Cosinta Glossy gemaakt die je hier kunt lezen. Vanaf pagina 31 lees je alles over het merk bdr en het aanbod!

https://cosinta.nl/bdr

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Bestuurswisseling bij De Huidprofessional
Ontdek de revolutie in huidverbetering met bdr® Skinstyler!

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord