HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Werk en privé in balans: Fleur Bruining

Via Instagram werd ik benaderd door De Beauty Professional met de vraag of ik mee wilde werken aan de rubriek ‘Werk en privé in balans’ voor de website beauty-pro.nl. ‘Dat lijkt me leuk!’ is mijn reactie. Even goed nadenken wat leuk is om te lezen.

Dat het bij velen niet altijd makkelijk is, hoor ik dan ook vaak.

Je probeert het wel natuurlijk. Inmiddels door schade en schande wijs geworden. Tijd voor jezelf maken is echt belangrijk. Vooral om het bewust te doen, echt in het hier en nu te leven, dat gaat mij makkelijker af naarmate ik ouder word.

Eerst zal ik me even voorstellen, ik ben Fleur Bruining, heb al bijna 10 jaar een schoonheidssalon aan huis, ik ben moeder van 2 puberzoons van 14 en 16 jaar en gelukkig getrouwd met Robbert. Vele baantjes gehad voordat ik mijn 1e passie schoonheidsspecialiste weer heb opgepakt. Ik ben namelijk even thuisblijfmoeder geweest en daar heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van gehad. Nadat de kinderen op de basisschool zaten, begon het weer te kriebelen. Mijn man zei: “En nu ga je iets doen wat je echt leuk vindt!” En zo geschiedde, na diverse bijscholingen heb ik het vak weer opgepakt.

Ik ben erg perfectionistisch en wil het graag goed doen. Nog zo’n leuke valkuil, ik heb een passie voor mijn vak. Ik neem ruim de tijd voor mijn klanten en dat is het voordeel van voor jezelf werken. Klanten voelen dat ook bij mij, dat ze in alle rust behandeld worden.

Vooral mijn gezin zorgt ervoor dat ik niet altijd met de salon bezig ben. Dat is ook nodig want anders neem je nooit afstand. Ik laad op door te wandelen, yoga, meditatie, lezen en koken. Door soms van dingen afstand te nemen, kom je tot prachtige inzichten.

Genieten van het leven is ook erg belangrijk. En als je het dan doet, doe het dan goed zeg ik altijd. De beste tip van een collega die ik gehad heb is: hou je zakelijke mobiel thuis als je op vakantie bent. In mijn beginjaren is het geregeld voorgekomen dat al rijdend in de auto door Frankrijk de mobiel ging en ik dan een heel gesprek ging voeren met agenda bij de hand. Klanten hebben dat niet door. Ik heb nu dus mijn voicemail netjes aan staan, vaste klanten weten het en anders hoor ik het bericht thuis wel. Ik was op de vakantie dus ook weer met werk bezig. Door de mobiel thuis te laten en even niet op social media te zitten, wat heerlijk verfrissend en rustig is, laad je echt weer op. Dan is het wel prettiger thuiskomen en heb je de vakantie echt met je gezin doorgebracht.

De combinatie gezin en werk gaat steeds beter. Soms een uitdaging met 2 pubers, maar ook weer een hele leuke tijd. Ze zijn zelfstandiger, dus je hoeft niet van alles uit te leggen.

Ik ben erg ambitieus en nu ze ouder worden komt er meer tijd voor nog meer verdieping in het vak. Ooit ben ik begonnen met een groen merk, heb even een afslag gemaakt naar natuurlijk, maar nu toch echt weer naar groen. Dat past bij mij. Ik kijk ook verder dan alleen de huid. Bij mij is het inner en outer beauty!

Zin in de toekomst!

Fleur Bruining
Beauty by Fleur

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Verzorging voor de lippen by Beauty Injection
Werk en privé in balans: Fleur Bruining

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord