HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

ANBOS: Regels rondom contactberoepen in elke gemeente verschillend

ANBOS verstuurt opnieuw een persbericht naar de media. Regels rondom contactberoepen in elke gemeente verschillend; wees consequent. Hoe kan het dat de Schoonheidsspecialist in de ene gemeente wel aan de slag kan, maar in de andere niet?

ANBOS laat weten: “De lijst van contactberoepen die open mogen blijven is niet consequent en per gemeente worden de lockdownregels verschillend geïnterpreteerd. Hierdoor mogen schoonheidsspecialisten in de ene gemeente wel behandelen en in de andere gemeente niet. Dit is onacceptabel en schept enorm veel onduidelijkheid bij schoonheidsspecialisten én cliënten.”

Twee voorbeelden ter illustratie
• Salon A in gemeente X is gesloten, salon B in gemeente X is open. Deze laatste salon mag open omdat zij hiervoor op haar verzoek toestemming heeft gekregen en zij behandelingen geeft die zouden vallen onder de Zorgverzekeringswet. Salon A is gesloten omdat strikt genomen haar beroep niet behoort tot de uitgezonderde contactberoepen.
• Salon A in gemeente X is gesloten, salon B in gemeente Y is open. Salon B mag open omdat de gemeente hiervoor toestemming geeft, de zorg is medisch noodzakelijk en zou vallen onder de Zorgverzekeringswet. Gemeente X geeft geen toestemming omdat de salon niet op de lijst met uitgezonderde contactberoepen staat.

“We merken dat de regels rondom de contactberoepen niet alleen verwarring schept bij schoonheidsspecialisten en cliënten, maar ook bij gemeenten die moeten handhaven. Laat daarom de medisch noodzakelijke zorg, dus ook zorg vanuit de aanvullende zorgverzekering, toe.”, aldus de brancheorganisatie. ” Wees duidelijk en eenduidigheid in beleid.”

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
ANBOS: “Ongelijkheid in hanteren medisch noodzakelijke zorg”
ANBOS: Regels rondom contactberoepen in elke gemeente verschillend