HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist SSP regio Noord: Inge van der Meulen – Schoonheidssalon Inge

Inge Wielinga – van der Meulen is 40 jaar, getrouwd en moeder van 3 jonge kinderen. In 2004 startte zij als zelfstandig schoonheidsspecialist onder de naam Schoonheidssalon Inge, een salon waar een heel team werkt en waar Inge enorm trots op is. Inges absolute passie gaat uit naar de dermatologische kant van het werk. Zij en haar hele team zijn opgeleid en gericht op kwalitatieve huidverbetering voor nu en in de toekomst. Ze deed in 2019 voor de eerste keer mee met de Beauty Award, maar toen in de categorie Schoonheidssalon van het Jaar. En ze doet gewoon weer mee! Ze besloot zich nu op te geven in een andere categorie. “Ik was er klaar voor!”. En dat is duidelijk, want ze behaalde de top 3! Gaat zij 25 april met die felbegeerde award naar huis?

Het is dus de tweede keer dat Inge meedoet aan de Beauty Award. En de reden: Helaas behoorde mijn schoonheidssalon de vorige keer niet tot de genomineerden, maar niet getreurd. Van de vakjury heb ik leerzame feedback gekregen en daar ben ik erg dankbaar voor. Deze heb ik dan ook meegenomen in de professionalisering van mijn schoonheidssalon het afgelopen jaar. We hebben dit alles als een nuttig leerproces ervaren. Mijn ogen zijn geopend. Een duidelijkere visie en de zeer waardevolle feedback hebben mijn schoonheidssalon de afgelopen jaren naar een nieuw en hoger niveau gebracht. Kortom het hele proces van de Beauty Award is enorm waardevol.” Inge hoopt natuurlijk die felbegeerde award te winnen, maar ze geeft ook aan: “Mijn concurrentes zijn twee sterke onderneemster en zo hebben we elk een eigen invalshoek. Waarom ik hoop toch onderscheidend genoeg te zijn, is door de ontwikkelingen die ik doormaak. Als schoonheidsspecialiste ben ik hoog opgeleid en blijf mijzelf ontwikkelen en bijscholen. Mijn visie is dat door alles te weten over de anatomie en fysiologie van de huid, zo vanaf de basis de huid te kunnen versterken, te voeden en te beschermen. Zo bouw ik een duurzame relatie met mijn klant op. Ik gun de klant het beste resultaat voor nu en in de toekomst! Zo zet ik mijn brede kennis en preventieve aanpak in om van elke behandeling een succes te maken. Elke dag geef ik weer 200% vol passie de beste behandelingen naar mijn best kunnen. Ik hoop ook een inspiratiebron voor onze branche te zijn. De beauty award 2020/2021 mee naar huis nemen zou toch wel de mooiste bekroning op mijn harde werken zijn!”

Genomineerd!
Hoe reageerde Inge toen ze die email ontving waarin stond dat ze een van de genomineerden was? “In afwachting van het verlossende mailtje van de Beauty Award was ik thuis, alleen. Nagelbijtend heb ik steeds opnieuw mijn mail geladen. Je probeert jezelf af te leiden met allerlei klusjes, maar die computer roept je stiekem de hele tijd terug. Open mij… open mij… open mij… En dan eindelijk in dik gedrukte letters info@beauty-award.nl. Ik hield mijn adem in en mijn ogen vlogen over de tekst. Wat gelijk opviel: ‘We feliciteren je met de nominatie..’ Ik heb zo hard Yeesssssss geroepen dat ze het straten verderop moeten hebben gehoord. Ik stond te trillen op mijn benen, mijn hartslag sloeg op hol. Een lach van oor tot oor die de hele dag niet van mijn gezicht is geweest. Ik ben vrij direct de schoonheidssalon in gelopen waar mijn medewerksters in behandeling waren. Jammer want ik had het graag gelijk met hun gedeeld, maar ik heb met twee briefjes ‘yes :)’ op de melkglazen deuren van de behandelkamers gehangen. Mijn medewerksters zagen het bericht gelijk en achteraf hebben we enorm gelachen. In de avond ben ik moe van alle emoties en nog steeds zo euforisch als in de ochtend.” Waarom zij nu tot de top 3 behoort? “Als schoonheidsspecialiste ben ik betrokken, een harde werkster, hoog opgeleid, ervaren, integer en ambitieus. Ik zet mijn brede kennis en preventieve aanpak in om van elke behandeling een succes te maken en zo mijn visie uit te dragen. Het heeft mijn interesse om alles te weten over de anatomie en fysiologie van de huid om zo vanaf de basis de huid te versterken, te voeden en te beschermen. Ik doe er dan ook veel voor om mijn kennis te vergroten en opgedane kennis in de praktijk te brengen. En zoals ik al zei.. elke dag geef ik – net als elke andere vakspecialist waarschijnlijk – 200% en vol passie de beste versie van mezelf aan de klant en mijn bedrijf. Naast mijn werk als schoonheidsspecialist zet ik mij ook in voor de Anbos en probeer op regionaal niveau te verbinden. Ambities blijven er natuurlijk altijd.”

Eerste lockdown en uitstel…
Wat ging er door Inge heen toen bleek dat de award-uitreiking niet voor kon gaan? “Dat het grootse gala met groot publiek en show niet door kon gaan was al een kleien domper. Een nieuwe datum was snel geprikt en dat gaf weer energie om door te gaan. Commercieel een voordeel dat je nog wat langer genomineerd. Bij de tweede uitstel van het gala lag dat wel anders. Toen waren we ,ik mag toch wel zeggen bijna iedereen, wat in de mineur. Je kijkt toch enorm uit naar de uitslag, het blijft een wedstrijd! Om het wedstrijd gevoel vast te houden hebben we een aanvullende presentatie ingeleverd. Hoe ben je als ondernemer de eerste lockdown bijvoorbeeld door gekomen? Zijn er ondertussen nog veranderingen doorgevoerd in de praktijk? Dit gaf ons wel weer het wedstrijd gevoel terug. In de schoonheidssalon hebben we er in die week wel bij stil gestaan, maar er verder niks mee gedaan. Geen feest, geen ballonnen…. dat komt nog wel…” Ze heeft wel kunnen profiteren van de langere nominatie: “Het is een prachtige promotie die ik met trots uitdraag. We hebben er meerdere acties omheen gebouwd. Zo blijft het het een spannende wedstrijd en leven de klanten ook nog steeds mee.” Hoe ervaarde zij het contact met de mede-genomineerden? “Sinds de bekendmaking van de genomineerden zijn we veel met elkaar in contact geweest. Aller eerst was er de genomineerden dag in Breukelen waar we elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Dit was absoluut een inspirerende en leerzame dag. Sinds de eerste lockdown is ons contact enorm toegenomen. We hebben elkaar in de groepsapp altijd veel gesteund, geïnspireerd en een luisterend oor geboden. Het is een bijzondere situatie waarbij je deels elkaars concurrent bent maar toch elkaar zeker steunt! Het is een hechte ploeg geworden. We zullen elkaar dan ook enorm missen tijdens de uitreiking 25 april. Want we gunnen het onderling elkaar, zelfs als concurrentes. Ik had graag trots op het gala naast mijn collega’s gestaan. Nu het online is zal ik er niet minder euforisch om klappen. Nu we 25 april niet bij elkaar kunnen zijn, zijn we voornemens om later toch alsnog bij elkaar te komen en feestelijk uit te pakken.”


Eindelijk is het zover!
Ze kijkt wel uit naar 25 april… een online event… een opluchting? “We hebben in de schoonheidssalon een enorm gat in de lucht gesprongen. Eindelijk, het is zover. We gaan nu toch echt weten wie de Awards in ontvangst mogen nemen en daarmee stijgt de spanning. Er komt een eind aan een tijd van presteren, want totdat je de award in handen hebt is niks zeker. Als genomineerde bleef ik altijd het gevoel houden dat op een gegeven moment de jury nog even kijkt hoe je onderneemt, of je diegene bent die de award verdient. Mede daardoor en door de corona maatregelen kijk ik terug op de meest intense tijd van ondernemen in mijn carrière. We hebben allemaal een prachtig leerproces doorgemaakt en daar zijn we allemaal sterker uit gekomen.” En hoe gaat ze die avond beleven? “De uitreiking van de Beauty Awards ga ik bijwonen met mijn team in de schoonheidssalon. (Nu is de salon naast huis, dus mijn gezin zit om het hoekje 😉 En natuurlijk zullen we dat in feestelijke outfit en versierde schoonheidssalon doen. Ook zal de champagne niet ontbreken. Verder zijn we in voorbereiding hoe we dit gaan vieren met onze klanten. Gezien de strenge regels kunnen we niet groots uitpakken en zullen we creatief moeten zijn.” En als deze droom werkelijk wordt? “Dan wil ik dat wel van de daken schreeuwen en zal dat wellicht ook doen! Ik kan het mij nog niet indenken, dat dat misschien echt wel eens zou kunnen gebeuren… Ik zal waarschijnlijk gillen en springen van blijdschap. Het is jammer dat we elkaar niet in de armen mogen vliegen, maar kan dan ook niks beloven.. De champagne zal knallen en de confetti in de ruimte vliegen. Die avond maken we het met het team gezellig en hopen we dat de avondklok afgelopen is. In de weken daarna zal er contact zijn met de lokale media om het grote nieuws bekend te maken en staan er acties klaar voor onze klanten om het samen te vieren.
Het zal toch een boel publiciteit opleveren waardoor we ons willen profileren als dé medisch schoonheidssalon van het noorden! Voor vaste en nieuwe klanten zullen er fantastische acties zijn om het samen met ons te vieren. Want een prijs win je niet alleen, dat is dankzij je team en het jarenlange vertrouwen van onze klanten.”

En nog een tip voor beautyprofessionals die twijfelen zich in de schrijven?
“Twijfel niet, maar ga het doen. Het is de manier om als professional te groeien. Als ondernemer vaar je altijd je eigen koers en is een uitgebreide feedback van de ervaren jury een echt eyeopener. Je zult er nieuwe inzichten van krijgen en groeien als mens en als schoonheidsspecialist.”

WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVE BIJWONEN OP 25 APRIL? Klik HIER om je GRATIS aan te melden!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord
 

Vorige
Beauty Award Special: Meet GOUD sponsor KLAPP Cosmetics
Finalist SSP regio Noord: Inge van der Meulen – Schoonheidssalon Inge