HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist SSP, regio Noord: Claudia Esser – Huid Totaal

Claudia Esser is sinds 1 oktober 2016 eigenaresse van Praktijk Huid Totaal en begeleid mensen op hun weg naar een gezonde en stralend huid comform haar missie: Stralend jezelf zijn met een gezonde huid. De reden dat zij mee doet aan de Beauty Award? “Ten eerste ben ik op zoek naar een stuk erkenning voor mijn prestatie in mijn ondernemerschap als huidspecialiste. Ten tweede wil ik graag bekendheid genereren en mijn deelname toepassen als marketinginstrument. Zodoende kunnen mensen mij als gespecialiseerde vakkracht (h)erkennen. Bovendien ben ik altijd zoekende naar nieuwe uitdagingen… en wat is er nu spannender en leuker dan de competitie met andere collega’s aan te gaan?”

Ze behoort al tot de drie van beste schoonheidsspecialisten van Nederland in de regio Noord. “Als ik terugkijk op deze laatste 12 maanden ben ik ontzettend trots op mijn ondernemerschap. Ondanks corona ben ik gegroeid als mens en als ondernemer. Dit is en was een bijzondere ervaring voor mij.” Claudia vind ook dat iedereen die mee doet dit jaar een award verdiend. “Ik gun dit iedereen van harte, net als mezelf. Ik hou van win-win situaties en ik had het fantastisch gevonden als iedereen die genomineerd was een Beauty Award mee naar huis zou mogen nemen: goud, zilver of brons. Ik vind dat we allemaal winnaars zijn!” Helaas kan er maar 1 de winnaar zijn in elke categorie en dat weten we op 25 april. Lees hier het verhaal van Claudia en haar weg naar die spannende livestream finale.

Zoals alle genomineerden kreeg ook Claudia een email met het bericht dat ze genomineerd was. En daarop ondernam ze meteen actie. “Ik weet nog dat ik na het lezen van mijn nominatie heb gegild en dat ik direct naar mijn man ben toegelopen om het fantastische nieuws te kunnen delen. Ik kon het bijna niet geloven en was ontzettend blij en trots… de champagne ging meteen open. Later die dag heb ik een nieuwsbrief verstuurd aan mijn klanten. Vrienden en familie heb ik gebeld en geappt en via social media heb ik posts geplaatst. Bovendien heb ik nog de plaatselijke media geïnformeerd. Ik weet nog dat het een euforische en magische dag was. Er kwamen ook kaartjes en cadeautjes binnen van sponsoren en verschillende leveranciers. Het was echt geweldig. Natuurlijk heb ik enkele dagen later mijn zogenoemde BEAUTY AWARD PREMIUM HUIDADVIES gelanceerd.” En waarom denkt Claudia dat ze genomineerd is? Hoe onderscheid zij zich? “Het krachtigste onderscheid naar anderen toe ben IKZELF. Mijn talenten en vaardigheden zorgen voor een uniek concept in mijn praktijk en een unieke benadering naar mijn klanten toe. Bovendien vraag ik mij regelmatig af: wat heeft mijn klant nu nodig, wat is nu het beste voor de huid en hoe kan ik nu de beste resultaten behalen. Deze zelfreflectie zorgt voor het fris houden van mijn concept en dwingt mij tot out-of-the-box denken. Dit is ook een van de redenen waarom ik cursussen en opleidingen blijf volgen. We leven in een tijdperk waarin bijna dagelijks nieuwe inzichten worden verkregen met betrekking tot de huid. Daarom blijft dit ‘Beauty’ werk mij boeien.”

Teleurstelling
Ook zij voelde het uiteraard als een teleurstelling toen die eerste awarduitreiking niet doorging. “Dit was een grote teleurstelling. De galajurk was reeds gekocht, het hotel geboekt, de kapper besteld, de tafel voor de uitreiking gereserveerd voor familie en vrienden… Weer heb ik iedereen op de hoogte gebracht: klanten, vrienden, familie en de media geïnformeerd. Boekingen moeten annuleren. Destijds had ik nog het idee dat september wel zou doorgaan. Zodoende kon ik mij er wel bij neerleggen en heb de extra nominatie-tijd geïntegreerd in mijn marketing.” En toen werd ook die tweede gala-uitreiking geannuleerd… “Deze keer was het redelijk snel duidelijk dat de uitreiking niet door kon gaan…weer teleurstelling en verdriet…troostend was de uitwisseling met mijn mede-genomineerden…samen sta je sterk. Bovendien hebben wij onze krachten gebundeld. Dit was een hele bijzondere ervaring. Tegelijkertijd ging deze informatie ook weer naar de lokale pers en de social media en heb ik extra aandacht kunnen genereren voor mijn praktijk.” Het blijkt wel hoe hecht de genomineerden onder elkaar waren. “Heel waardevol…door de stevige uitwisseling hebben wij elkaar kunnen steunen en helpen om sterk door deze crisis te kunnen gaan. Via een zoomsessie hebben wij onze creatieve ideeën kunnen uitwisselen en/of hebben wij met elkaar gebeld om elkaar te kunnen steunen. Ik ben er heel dankbaar voor.”

Winnen of niet?
Waarom vindt Claudia dat zij moet winnen? “Dit is voor mij een moeilijke vraag om te beantwoorden. Ik denk dat iedere genomineerde deze Beauty Award verdiend heeft en ik gun dit ook iedereen van harte, net als mezelf. Ik hou van win-win situaties en ik zou het fantastisch vinden als iedereen die nu genomineerd is een Beauty Award mee naar huis zou mogen nemen: Goud , zilver of brons. Ik vind dat er op 25 april alleen maar winnaars mogen zijn. Maar ja…helaas bepaal ik dit niet…dus terug naar de vraag. Mijn praktijk Huid Totaal is de essentie van alles wat ik in 32 jaar heb mogen leren en ervaren op het gebied van klantenbenadering, huidverbetering, huidadvies en gezichtsbehandelingen. Het concept is uniek, net zoals ik, en hierin kan ik al mijn passie kwijt. De Beauty Award zou een eerbetoon zijn voor mijn prestatie als schoonheidsspecialiste en mijn creatie Huid Totaal.”
Ze kijkt vol trots terug naar de laatste maanden: “Als ik terugkijk op deze laatste 12 maanden ben ik ontzettend trots op mijn ondernemerschap. Ondanks corona ben ik gegroeid als mens en als ondernemer. Dit is en was een bijzondere ervaring voor mij.”
Hoe gaat zij die uitreikingsavond bijwonen? “Zeker helemaal in gala. Mijn galajurk hangt hier al langer dan 1 jaar in de kast en ik wil haar eindelijk aan. De afspraak voor mijn nagels en haren is reeds gepland en wij laten heerlijk eten bezorgen die avond. Afhankelijk hoe de maatregelen eind april zijn, komen vrienden op visite om deze avond met ons samen te vieren.” En wat als Claudia wint? Wat gaat ze dan doen? “Heel veel…ik heb een heel lange lijst hier liggen zodat ik niets kan vergeten: persberichten, social media, nieuwsbrief, nieuwe autoreclame, nieuwe logo, nieuwe bedrijfsfoto’s, nieuwe bedrijfsfilm etc. Bovendien ga ik mijn overwinning een maand vieren samen met mijn klanten met een nieuwe Beauty Award behandeling samen met een glaasje champagne (alcoholvrij). Ik zie het allemaal al voor mij :-))). Mijn klanten ontvangen mijn nieuwsbrief en een persoonlijke kaart met een uitnodiging om de Beauty Award met mij samen te gaan vieren. Ik weet zeker dat het mij en mijn praktijk heel veel publiciteit gaat brengen en dat potentiële klanten snel de weg naar mijn praktijk zullen vinden.”

En wat wil Claudia nog zeggen tegen beautyprofessionals die nog twijfelen om zich in te schrijven voor de Beauty Award?
“Zet je twijfels opzij en ga je gewoon inschrijven. Met je inschrijving ben je al een winnaar omdat je de competitie met jezelf en je collega’s aangaat. Je laat je letterlijk zien en stapt uit je comfortzone. Buiten deze comfortzone ligt je groeipotentiaal. Je ziet precies waar je staat als mens en als ondernemer. Ik zou deze reis voor niets hebben willen missen omdat ik met de deelname mijn tekortkomingen kon ontmantelen en mijn talenten kon uitbouwen. En zeg, wat is er mooier dan je te ontwikkelen en blij te zijn met wie je bent.”

Claudia werkte eerder al eens mee aan onze kerstspecial en vertelde hoe zij dit met haar klanten vierde in coronatijd. Teruglezen kan hier!

WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVESTREAM BIJWONEN? Meld je dan HIER GRATIS aan!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

De nieuwe editie van De Beauty Professional is in aantocht

Posted on

De nieuwe (02 | 2024) editie van De Beauty Professional is in ...

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Vakgenoten by Myrthe Feijen – Blush Institute

Posted on

Myrthe Feijen is een 36-jarige schoonheidsspecialist en de trotse eigenaresse van Blush ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Nieuwe columnist bij De Beauty Professional: Luenna Jane

Posted on

We zijn verheugd om onze nieuwe columnist van ons vakblad aan te ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Beauty Award Special: Meet GOUD sponsor KLAPP Cosmetics
Finalist SSP, regio Noord: Claudia Esser – Huid Totaal