HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist Newcomer of the Year: Maaike Krul – SkinStyle

Maaike Krul, 22 jaar jong, startte 3 jaar geleden haar eigen schoonheidssalon SkinStyle in Roelofarendsveen en nu is ze een van de genomineerden van de Beauty Award in de categorie Newcomer of the Year. “2 Jaar geleden mocht ik als gast aanwezig zijn tijdens de uitreiking van de Beauty Award. Vanaf dat moment wist ik het zeker: ‘Ooit sta ik hier ook, maar dan als een van de genomineerden’. Ik ben dan ook super trots dat ik binnen een jaar genomineerd werd voor een Beauty Award! Met mijn salon wil ik laten zien dat een salon aan huis ook een professionele salon kan zijn, waar het behalen van waanzinnige resultaten gecombineerd met ontspanning centraal staat.” In dit artikel vertelt Maaike over haar weg naar de finale: van de inschrijving voor de Beauty Award tot aan nu. De finale vindt via LIVESTREAM plaats op 25 april. Zal zij die felbegeerde Beauty Award in de wacht slepen?

“Mijn inzending was uiteindelijk een last minute beslissing. Ik zat in het tweede jaar van mijn onderneming, had begin van de maand mijn werk opgezegd om mezelf volledig te focussen op mijn bedrijf en dacht: ‘ach ik waag een gokje en met de feedback die ik dan krijg kan ik eventueel het jaar erna weer mee doen binnen deze categorie’. Zo gezegd zo gedaan, maar binnen 2 weken moest mijn inzending al bij de jury zijn ingeleverd! Het was een super spannende periode met het bezoek van de mystery guest en uiteindelijk het verlossende woord op 17 januari 2020. De dag waarop mijn nominatie bekend werd, voelt nog als de dag van gister. Het was vrijdagochtend rond 10 uur. Ik stond op het punt om naar een event te gaan van een van mijn leveranciers, toen ik nog even snel mijn mail checkte. Ineens was daar de mail, de zenuwen gierden door mijn lichaam en heel toevallig kwamen mijn ouders precies op dat moment thuis. Ik schreeuwde het uit van blijdschap en was zo blij en enthousiast tegelijk, want deze nominatie gaf mij de bevestiging dat ik gewoon tot de top van onze branche behoor! De hele dag liep ik in de rondte met een smile van oor tot oor. Deze lach heeft echt een paar dagen op mijn gezicht gestaan voordat ik besefte dat ik echt genomineerd was voor de Beauty Award. Omdat ik totaal geen rekening gehouden had met een eventuele nominatie, had ik nog niks voorbereid om het te vieren. In zeer korte tijd moest er dus echt iets gaan gebeuren, want een nominatie laat je niet zomaar voorbij gaan. Ik ontwikkelde een speciale Beauty Award treatment waar al mijn cliënten gebruik van wilde maken en na deze behandeling kregen ze nog een cadeautje mee naar huis. Mijn nominatie voor de Beauty Award heeft mijn bedrijf lokaal onwijs veel naamsbekendheid gegeven. De ene na de andere nieuwe cliënt maakte een afspraak, wat mij persoonlijk ook enorm veel positieve energie gaf.”

De lockdown was voor mij ook een goede tijd om zelf even stil te staan bij wat er de laatste maanden ineens was gebeurd.

“De weken daarop stonden volledig in het teken van de Beauty Award, met natuurlijk het jurygesprek en een super gezellige dag met alle andere genomineerden. Ik baalde er dus onwijs van dat de uitreiking, die gepland stond in april 2020, niet door kon gaan. Deze avond heb ik met vriendinnen doorgebracht om mijn nominatie toch nog een beetje te vieren. In deze periode moest de salon natuurlijk ook dicht vanwege de lockdown, dus ik ging online verder met het adviseren van producten en home treatments. Ook dit werd super goed opgepakt door mijn cliënten en ik had het er super druk mee. De lockdown was voor mij ook een goede tijd om zelf even stil te staan bij wat er de laatste maanden ineens was gebeurd. Ik merkte dat het verplicht niks doen wel even goed voor mij was om te beseffen waar ik allemaal mee bezig was. Toen ik eindelijk weer een beetje rust had gevonden, ben ik om me heen gaan kijken naar nieuwe dingen, leuke dingen die ik de afgelopen maanden in de salon kon introduceren. Zo werd het aanbod uitgebreid met bijvoorbeeld nieuwe behandelingen en een make-up merk.”

Een jaar lang genomineerd…
“Het hele beauty award avontuur heb ik als super positief ervaren, ook al was het 2 maal uitstellen van de uitreiking natuurlijk wel een domper. Dankzij het uitstellen ben ik wel langer genomineerd geweest en dat is zeker goed geweest voor mijn bedrijf. Zo heb ik bijvoorbeeld in het najaar weer een nieuwe beauty award treatment gelanceerd om zo toch mijn nominatie onder de aandacht te houden. Ik moet eerlijk zeggen dat de spanning de afgelopen maanden wel een beetje weggezakt is. Gezien de omstandigheden wisten we natuurlijk al vrij snel dat ook de uitreiking in september niet door kon gaan, maar dat maakt de nominatie niet minder bijzonder. Nu de uitreiking eindelijk doorgaat, wordt het weer super spannend! Want nu ik zo dichtbij ben, wil ik winnen ook! Ik heb de afgelopen jaren hard gewerkt om vanaf 0 mijn eigen bedrijf op te bouwen. Ik ben innovatief, volg veel trainingen en neem echt de tijd voor mijn cliënten. Daardoor weet ik heel goed waar hun behoeften liggen en kan ik daar precies op inspelen met nieuwe producten en behandelingen. Ik merk dat dit erg gewaardeerd wordt door mijn cliënten en heb mede dankzij mijn oprechte interesse een goede, vaste cliëntenkring opgebouwd in zeer korte tijd.”

Hechte groep
Samen met alle andere genomineerden van de beauty award hebben we een whatsapp groep en daar heb in het afgelopen jaar veel aan gehad. We spreken elkaar veel en bij vragen kan ik altijd bij hun terecht. We zijn een hechte groep vakidioten die trots zijn op hun bedrijf! Stuk voor stuk zijn het allemaal waanzinnig mooie vrouwen met allemaal hun eigen visie.

Ik ben nog steeds super trots dat ik op mijn jonge leeftijd al bij de top van de branche mag horen en kan niet wachten op de uitreiking op 25 april.

“Deze uitreiking wordt er natuurlijk 1 die we nooit zullen vergeten, maar ook van de online uitreiking gaan we een feestje maken! De week voor de uitreiking ligt er een rode loper bij de deur van de salon met grote ballonnen erbij en van de avond zelf maak ik er thuis een feest van, samen met mijn ouders, mijn zus en haar vriend en mijn beste vriendin! Ik heb een privé chef geregeld die heerlijk voor ons gaat koken en we zullen allemaal in gala kleding aanwezig zijn met een rode loper bij de voordeur! Mocht ik de Beauty Award winnen, loop ik de komende weken weer met een smile van oor tot oor. Ik heb een onwijs leuke behandeling samengesteld en er staan al hele leuke cadeautjes klaar voor al mijn cliënten.
Ik verwacht dat het winnen van de Beauty Award mijn bedrijf nog meer naamsbekendheid gaat leveren, maar naast dat deze nominatie zakelijk gezien heel veel gebracht heeft, ben ik persoonlijk ook een heel ander mens geworden. Ik sta veel zekerder in mijn schoenen, kan keuzes bewuster maken, weet wat ik wil bereiken en waar ik over een paar jaar wil staan. Het stellen en behalen van doelen behoort ineens tot een van de belangrijkste dingen binnen mijn bedrijf en dat is echt wat ik aan iedereen mee wil geven! Ik ben nooit uitgeleerd en ben heel benieuwd wat de toekomst mij zal brengen. Maar 1 ding is zeker, op deze nominatie ben ik super trots en zal ik nooit meer vergeten! Het mee doen aan de Beauty Award is een avontuur dat ik iedereen wil aanraden! Twijfel jij nog over jouw inzending? Waarom?? Grijp jouw kans en laat zien dat je keihard werkt voor je bedrijf en dat je de nominatie waard bent!”

Ik denk dat ik namens alle genomineerden mag spreken als ik zeg dat wij het super leuk zouden vinden als jij mee kijkt naar de online uitreiking van de Beauty Awards 2020/2021. Tot op 25 april!

WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVESTREAM BIJWONEN? Meld je dan HIER GRATIS aan!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige
Finalist Newcomer of the Year: Wendy Meyer – Perfect Skin & Beauty
Finalist Newcomer of the Year: Maaike Krul – SkinStyle

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord