HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist Newcomer of the Year: Wendy Meyer – Perfect Skin & Beauty

In augustus 2021 is ze 3 jaar eigenaar van Perfect Skin & Beauty in Huissen: de enthousiaste schoonheidsspecialist Wendy Meyer – van de Meulengraaf. Tot september 2020 zat zij met haar salon aan huis, maar daarna is zij een mooi pand in het centrum van Huissen betrokken. In het nieuwe pand werkt ze met meerdere specialisten, zoals een PMU specialist, een massagespecialist, een huidtherapeut, een cosmetisch arts, een nagel- en wimperstylist en een waxspecialist. Haar passie? “Mijn gasten weer zelfvertrouwen geven en te zorgen dat ze weer midden in het leven durven te gaan staan.” Toen ze in 2019 aanwezig was op de gala-avond van de Beauty Award werd ze getriggerd. Daar wist ze: ‘Ik wil dit ook meemaken!’. “Ik wilde graag terugkijken naar wat ik tot toen toe had gedaan en waar ik op dat moment stond. Inmiddels zijn we ruim 1,5 jaar verder en is er weer heel veel veranderd. Maar de nominatie voor Newcomer of the Year is een fantastische reis.” In dit artikel vertelt Wendy meer over zichzelf en haar weg naar die felbegeerde Beauty Award.


“Op het moment dat ik het hoorde was het midden in de nacht. Ik was namelijk op Curaçao voor een opleiding van U-Consultancy. Ik sprong natuurlijk een gat in de lucht en heb meteen voor de klanten een speciale Beauty Award behandeling ontworpen. Eenmaal thuis hebben we met familie een klein feestje gevierd.” Waarom denkt Wendy dat zij genomineerd is? Wat onderscheidt haar? “Ik denk dat ik genomineerd ben omdat ik – ondanks dat ik nog maar kort bezig ben – een volledig en professioneel concept heb neergezet. Ik kom uit een totaal andere branche, waar ik heb gewerkt als HR-manager. De commerciële ervaring helpt me ook in deze branche.”

Ondanks Corona ben ik altijd positief gebleven en in mogelijkheden blijven denken en mogelijkheden blijven zien. Ik heb me weer enorm ontwikkeld en ben nu meer dan ooit klaar voor de uitreiking!


Waarom Wendy de Beauty Award moet winnen? Daar is ze heel duidelijk over: “Ik ben de winnaar van de Beauty Award omdat ik enorme stappen heb gezet en in korte tijd een trouwe klantenkring heb opgebouwd, waar wekelijks nog nieuwe klanten bij aansluiten. Daarnaast ben ik me blijven ontwikkelen met alle opleidingen en trainingen. Mijn businessplan zit goed in elkaar en ik durf ook risico’s te nemen (zoals nu tijdens de coronaperiode toch naar een groter pand gegaan waar meer vaste lasten bij komen kijken uiteraard). Ik kijk per klant wat er nodig is, geef goede adviezen en benadruk wat het belang is van de thuisproducten.”Positief blijven
De weg naar de finale van de Beauty Award, is geen gemakkelijke weg geweest. Tot twee keer toe werd de uitreiking door corona uitgesteld. “Natuurlijk vond ik het ontzettend balen dat de uitreiking werd uitgesteld. In eerste instantie tot september ’20. Ik heb dit gecommuniceerd naar mijn klanten, familie etcetera en ben wel aandacht aan de Award blijven besteden. De BA-behandeling werd verlengd en ik heb er nog een paar keer in de krant en op social er aandacht aan besteed. Toen ook de tweede datum werd afgezegd, was het echt een domper. Enorm jammer, want ik had heel veel zin in de gala-avond. Gelukkig konden we met alle genomineerden hier goed over praten. We zitten in een App-groep en hebben dit ook met elkaar gedeeld. De laatste maanden was de spanning wel weer naar de achtergrond gezakt. Maar dit is sinds een paar weken weer terug!” Het contact met de andere genomineerden heeft Wendy als heel waardevol ervaren. Zeker tijdens deze coronaperiode. “Met een aantal mede-genonimeerden heb ik wat meer contact gehad en hebben we elkaar ook wel fysiek opgezocht. We hebben echt van elkaar kunnen leren.” 25 april is het dan toch zover… de uitreiking waar ze zo lang op heeft gewacht. “Het is alsnog heel erg snel gegaan. Ondanks dat ik een tijd minder bezig ben geweest met de Beauty Award, begint het nu wel te kriebelen. Ondanks Corona ben ik altijd positief gebleven, in mogelijkheden blijven denken en mogelijkheden blijven zien. Ik heb me weer enorm ontwikkeld en ben nu meer dan ooit klaar voor de uitreiking.” Hoe ze die livestream uitreiking gaat bijwonen? “Wij gaan met familie thuis de uitreiking bijwonen, wel volledig in gala! Mijn jurk is op maat gemaakt en heeft een jaar in de kast gehangen. Vorige week heb ik ‘m weer aangehad om af te spelden, zodat deze verder afgemaakt kan worden. Ik heb er heel veel zin in om deze te dragen. We gaan een thuiskok laten komen om de sfeer van de gala-avond erin te houden en we gaan er thuis echt een feestelijke aangelegenheid van maken. Zelfs de rode loper komt buiten te liggen!”

Het hele proces van de Beauty Award brengt je zoveel, ook als je niet wordt genomineerd!


Feest!
En wat als ze wint? “Ik ga daar dan enorm dankbaar voor zijn. Ik spring een gat in de lucht en er zal vast ook een traantje vloeien. Ik ga het natuurlijk meteen communiceren met mijn klanten, een stuk in de krant plaatsen en ook op social media zal ik flink uitpakken. Ik heb al een speciale behandeling klaar voor mijn klanten, waar ze enorm mee in de watten worden gelegd. De maandag erna heb ik zelfs al een Clubhouse meeting gepland staan – om 8 uur – waarin ik mijn vreugde mag delen! Uiteraard komt er – zodra het weer mag – nog een groot feest. Daar worden degenen die eigenlijk mee zouden gaan naar de uitreiking uitgenodigd en ik ga er een speciaal moment voor mijn klanten in organiseren. Het winnen van de award zal mij uiteraard nog meer bekendheid geven en potentiële klanten zullen nieuwsgierig worden en naar de salon willen komen. Ik denk dat het me veel nieuwe klanten zal opleveren. Maar behoren tot de top 3 van Nederland is natuurlijk al een feestje waard!”

Sommige specialisten twijfelen nog weleens of zij mee ‘durven’ te doen aan de Beauty Award. Hierover zegt Wendy: “Je moet het gewoon DOEN. Niet twijfelen, het brengt je zoveel, ook als je niet wordt genomineerd!”

WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVESTREAM BIJWONEN? Klik dan HIER om je GRATIS aan te melden!Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Posted on

Ontvang nu een exclusieve vroegboekkorting op de tickets voor de voorjaarsbeurs, georganiseerd ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

Posted on

Schildklierhormonen hebben invloed op je huid. Meestal merk je dit pas wanneer ...

Souhayla’s impact met House of Bratz

Souhayla’s impact met House of Bratz

Posted on

Ongekende groei van esthetische kliniek voor injectables en skincare November 2023 – House ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Finalist Newcomer of the Year: Romee de Boer – Beautimo
Finalist Newcomer of the Year: Wendy Meyer – Perfect Skin & Beauty