HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Finalist Newcomer of the Year: Romee de Boer – Beautimo

Romee de Boer is sinds oktober 2017 eigenaresse van Beautimo uit Haaksbergen en werd begin 2020 genomineerd voor een Beauty Award in de categorie Newcomer of the Year. Ze kon het eigenlijk niet geloven, maar een ding is zeker: Romee is trots op wat ze al heeft bereikt en wil verder groeien. Waar zij voor staat? “Ik geloof dat alles in verbinding staat met je lichaam van binnenuit. Daarom bied ik mijn klanten huidverzorging en voedingssupplementen/ voedingsadvies aan om de huid van binnen en buiten te verbeteren/verzorgen.” In dit artikel lees je alles over Romee, haar salon en haar weg naar de finale waar ze hoopt die felbegeerde Beauty Award te winnen.

“Meedoen aan de Beauty Award is voor mij een stap om verder te groeien. En groeien… dat is wat ik wil. Het is een mooie ervaring om te doen en bewust te worden waar mijn schoonheidssalon staat. Ik ben trots op wat ik als jonge ondernemer heb bereikt in een korte tijd. Hiermee ga ik door om nog succesvoller te worden. Kortom, ik heb me bewust ingeschreven om mee te maken hoe het proces verloopt en hoe ik kan leren om te groeien. Of ik nu win of niet, groeien ga ik sowieso!”

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je genomineerd was en wat heb je gedaan?
“Toen ik hoorde dat ik genomineerd was kon ik het bijna niet geloven. Lees ik dat nou goed? Staat er nou echt dat ik bij de top 3 behoor? Super enthousiast vertelde ik het al mijn klanten, familie en vrienden. Zo super trots dat ik zover ben gekomen. Ik heb een speciale Beauty Award behandeling bedacht voor mijn klanten en ben gaan aftellen via social media door elke week een gratis productenbox weg te geven.”

Of ik nu win of niet, groeien ga ik sowieso!

Waarom denk je dat jij een van de genomineerden bent? Wat onderscheidt jou/jouw salon?
“Ik onderscheid mij door mijzelf, ik heb een eigen authenticiteit. Wat ik belangrijk vind in een schoonheidssalon is gezelligheid en juist dat warme gevoel. Je moet je volledig op je gemak kunnen voelen: voor, tijdens en na de behandeling. Ik ben een jonge enthousiaste ondernemer en enorm gedreven. Ik ben niet alleen bezig met het behandelen van mijn klant, maar ook alle zaken rond het ondernemen zoals de boekhouding, doelen stellen, promotie activiteiten zoals bijvoorbeeld op events staan. Door de fraai ingerichte salon creëer ik een fijne werk omgeving, welk klanten ook aanspreekt. Klantvriendelijkheid vind ik erg belangrijk. Ik geef ook altijd kwaliteitsgarantie aan mijn klanten. Hiermee geef ik mijn klanten vertrouwen en dwing ik mijzelf om perfect werk af te leveren.”

Wat ging er door je heen toen bleek dat de eerste Beauty Award uitreiking uitgesteld werd?
“Super jammer natuurlijk, want dit was de grote dag waar je naartoe leeft al die tijd. Er was door alle genomineerden veel begrip, want het is onmacht en gezondheid gaat voor alles.”

Heb je nog iets speciaals gedaan op de dag dat de eerste uitreiking zou zijn geweest?
“De dag dat de uitreiking zou zijn geweest, was toch wel een bijzondere dag. Ik heb er met familie een gezellige dag van gemaakt. Door de maatregelen kon je niet veel bijzonders doen, maar ik leefde toe naar de nieuwe datum van de uitreiking.”

En toen werd het WEER uitgesteld… Hoe was dat?
“We zagen het met z’n allen helaas wel aankomen dat het ook in september niet door kon gaan. Als genomineerden delen we veel kennis en informatie met elkaar en steunen we elkaar waar nodig in deze bizarre tijd. Het is fijn om collega’s te hebben waar je mee kan sparren als je ergens mee zit. Spannend was het zeker wel, maar doordat de maatregelen niet echt mee zaten elke keer, zag ik ook de bui al wel hangen. Toen we het officiële bericht kregen dat de uitreiking weer uitgesteld zou worden, was het toch opnieuw een kleine teleurstelling.”

Heb je geprofiteerd van het feit dat je langer genomineerd was?
“Het feit dat ik langer genomineerd was, was natuurlijk wel een voordeel. Zo benoemde ik vaak aan klanten dat ik nog steeds in de race zat voor de titel Newcomer of the Year. Ook klanten vragen telkens hoe het verder gaat en wanneer de uitslag bekend is. Daarnaast zijn er veel nieuwe dingen op mij af gekomen. Zo sta ik op de cover van de ANBOS startersgids!”

Hoe waardevol was het contact met mede-genomineerden in deze coronatijd?
“Het contact met de mede-genomineerden is super fijn. Iedereen begrijpt elkaar, omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Bij vragen is iedereen bereid om elkaar te helpen en we stuurden elkaar leuke tips om in de coronatijd ook zichtbaar te blijven bij de klanten. We hebben ook een keer een online meeting gehad om elkaar beter te leren kennen en om te sparren over de tijd waar in we leven.”

Waarom moet JIJ die Beauty Award winnen?
“Ik ben een jonge enthousiaste schoonheidsspecialiste die in een korte tijd enorm gegroeid is. Niet alleen in kennis, maar ook door initiatieven te nemen om mijn bedrijf te runnen: van klanten behandelen, naar cursussen, administratie, marketing… echt een hele spannende reis. En dat van nul klanten naar de hele week vol! Mijn ambitie om te groeien is erg groot. Hierbij mag het winnen van de Beauty Award niet ontbreken. Dit is dan voor mij ook niet zomaar een Award, het is een extra kans om een stap verder te komen. Ondanks mijn vakkennis en specialisaties die ik in huis heb, ben ik nog lang niet uitgeleerd! Klanten laten mij vaak weten hoe fijn de behandeling was, en dat is waar ik het allemaal voor doe!”

25 april is er dan eindelijk die uitreiking! Hoe kijk je achteraf terug naar deze onzekere tijd?
“Ondanks deze onzekere tijd van lang gesloten zijn met de salon, heeft het mij veel gebracht. Na de heropening van de salon heb ik veel nieuwe klanten gekregen en heb ik mijn bedrijf op een andere manier draaiende gehouden. Ook heb ik een aantal behandelingen van mijn lijst gehaald, omdat ik daar niet meer gelukkig van werd.”

Hoe ga jij De Beauty Award uitreiking bijwonen?
“Het word hoe dan ook een fantastische avond, met een lekker hapje en drankje en we maken er een ‘gala’ feest van, maar dan lekker thuis. Ik ga zeker een feestelijk outfit aantrekken, want je weet maar nooit wat er gebeurt die avond…”

Mijn ambitie om te groeien is erg groot, hierbij mag het winnen van de Beauty Award niet ontbreken.

Wat ga jij doen als je die Beauty Award wint?
“Ten eerste heel hard gillen van blijdschap en mezelf blijven! Genieten van alle aandacht en mega trots zijn op wat ik heb bereikt. Daarnaast ga ik door met groeien en zoek ik de media weer op om nog meer in de publiciteit te komen. Verder laat ik het op me afkomen, want het blijft super spannend!”

Wat gaan jouw klanten van jou horen als je wint? En wat denkt je dat het jouw salon gaat brengen?
“Via social media wordt als eerste een bericht geplaatst over dat Beautimo dan de winnaar zou zijn en alle klanten stuur ik een mail met het goede nieuws. Daarnaast ga ik een gave actie erin gooien om te vieren dat Beautimo de winnaar is. Als Beautimo wint, krijg ik nog meer naamsbekendheid, waardoor er nog meer klanten zijn die de stap gaan nemen om klant te worden. Er zal uiteindelijk een groter pand moeten komen met personeel, omdat ik het dan niet alleen meer aankan en personeel nodig heb. Dat zou echt fantastisch zijn!!”

Wil je nog iets zeggen tegen de professionals die twijfelen om mee te doen?
“Voor alle enthousiaste ondernemers – jong of oud – die graag wil groeien of willen kijken waar ze staan met hun salon: DOE MEE! Of je genomineerd wordt of niet… wint of niet… het brengt zoveel mooie dingen met zich mee waardoor je heel kritisch naar je bedrijf gaat kijken en je dan onbewust al groeit zonder dat je het door hebt. Ik zeg doen!!”

Op onze website heb je eerder al eens over Romee kunnen lezen. Ze deed vorig jaar mee aan onze rubriek ‘De week van…’ Lees haar verhaal hier: De week van… Romee de Boer – Schoonheidssalon Beautimo – De Beauty Professional (beauty-pro.nl)

WIL JIJ DE BEAUTY AWARD LIVESTREAM BIJWONEN? Meld je dan HIER GRATIS aan!

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Posted on

Na een periode van intensief overleg met de Belastingdienst heeft Nathalia van ...

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Posted on

De vraag naar huidverbeterende cosmetica die de natuur respecteert, groeit gestaag. In ...

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Posted on

Op 16 maart staat het HUYD Congres weer voor de deur, met ...

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Posted on

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt BEAUTY DÜSSELDORF plaats, ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak…
Finalist Newcomer of the Year: Romee de Boer – Beautimo