HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Kerstrecepten voor een stralende huid

In de komende editie van De Beauty Professional staan twee heerlijke recepten die jij voor de feestdagen kunt maken… en ze zijn ook nog eens goed voor huid. Voor deze ene keer geven we er eentje weg. Maar die andere, die je zeker wilt proberen, die zul je in het magazine moeten lezen dat morgen op de mat ligt! Met de feestdagen in aantocht is iedereen weer druk met ‘wat zetten we dit jaar weer op tafel’. Astrid Koole, de schrijfster van het Collageenkookboek, geeft in het magazine twee recepten die heerlijk zijn, maar ook nog eens goed voor de collageenopbouw!

Amuse: Avocado mousse (vegan)

Zo maak je het
Snijd de trostomaatjes in vieren en verwijder de zaadjes. Knip de basilicum en bieslook fijn. Meng de partjes tomaat met de helft van het limoensap, een halve eetlepel bieslook, halve eetlepel basilicum en zout en peper naar smaak. Halveer de avocado en verwijder de pit, schep het vruchtvlees in de keukenmachine of gebruik een staafmixer en pureer het samen met het overgebleven limoensap. Spatel de overgebleven basilicum en bieslook erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Lepel de avocado mousse voorzichtig in een amuseglaasje of borrelglas. Schep de tomaatjes bovenop de mousse en: geniet!

Waarom avocado?
Naast dat avocado veel vitamines bevat, zoals vitamine C, E, B2 en B3, bestaat deze vrucht voor het grootste deel uit gezonde vetten: deze reguleren de talgproductie, houden je huid soepel en gaan veroudering tegen. Bovendien bevat de avocado alle essentiële aminozuren die jouw lichaam nodig heeft om complete eiwitten (zoals collageen) te vormen. Daarom is het voor vegetariërs en veganisten een belangrijke vrucht om regelmatig op het menu te zetten.

Ingrediënten 2 personen:

  • 1 rijpe avocado
  • sap van ½ limoen
  • 1 el verse basilicum
  • 1 el verse bieslook
  • 4 mini-trostomaatjes
  • peper en himalayazout naar smaak

Optioneel:
Niet vegan maar wel lekker: garnalen.

Deze heerlijke amuse smaakt helemaal als een 3 sterrengerechtje als je Hollandse garnalen als topping gebruikt (50 gr voor 2 personen). Garnalen zijn rijk aan astaxanthine, eiwitten, vitaminen en mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, koper en zink. Prima weldoeners voor je huid, nagels en haar!

Tip: Ben je nog op zoek naar feestdagenpresentjes voor jouw klanten? Het collageenkookboek is erg leuk om weg te geven! www.collageenkookboek.nl

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Piura BHA Exfoliant, 2% salicylzuur
Kerstrecepten voor een stralende huid

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord