HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

bdr® – de specialist op het gebied van dermaceutische fruitzuur behandeling

Posted on

De huid is iedere dag keihard aan het werk om zich te ontdoen van zo’n miljoen huidcellen. Verschillende factoren zorgen voor een vertraging of verstoring van dit proces. Dit kan resulteren in een huid die uit balans is en onregelmatigheden laat zien. Door regelmatig producten met fruitzuren te gebruiken, kan dit voorkomen worden. We zijn al bekend met de twee meest voorkomende soorten fruitzuur namelijk; de AHA’s en de BHA’s. Nog niet zo lang geleden is daar een derde soort aan toegevoegd; de PHA’s. Alle drie hebben ze hun eigen werking en voordelen. Bdr noemt zich niet voor niets ‘Leader in acid based treatments’ en maakt van alle drie de varianten uitvoerig gebruik in de producten.

Deze zeer effectieve zuren vormen de basis van het bdr verzorgingsconcept voor zowel in de salon als voor thuisgebruik. Elk zuur heeft zijn eigen werkingsmechanisme waarbij verschillende resultaten bereikt kunnen worden. Dit varieert van een exfoliatie van de opperhuid tot een activatie en stimulatie van collageen aanmaak en een hydratatie om de huid gezond te houden waarbij de concentraties kunnen oplopen tot 40%. Maar wanneer kies je nu voor welk fruitzuur? Elke huid heeft zijn eigen behoeftes en elk fruitzuur heeft zijn eigen werking. In de praktijk zien we dat een huid vaak meer dan één specifieke behoefte heeft. Om die reden adviseert bdr verschillende zuren te combineren, zodat het positieve effect op de huidconditie geoptimaliseerd wordt.

Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) zijn in wateroplosbare fruitzuren. Ze weken de verhoornde huidcellen los zodat de nieuwe huidcellen aan de oppervlakte komen en de huid een frisse uitstraling geeft. Bovendien activeren AHA’s de celdeling in de onderste lagen van de huid en verbeteren ze de vochtbalans. De meest bekende AHA’s zijn melkzuur en glycolzuur maar bdr werkt ook met iets minder bekende AHA’s zoals amandelzuur en barnsteenzuur welke juist een goed resultaat geven bij een onzuivere huid.

Beta Hydroxy Acids (BHA’s) zijn daarentegen in olie oplosbaar. Dit maakt BHA’s geschikt voor een huid met verstopte poriën. Doordat BHA’s in olie oplosbaar zijn, vermengen ze zich uitermate goed met de huideigen vetten en kunnen zo diep in de poriën doordringen en daar verstoppingen oplossen. Een BHA zorgt dus net als een AHA voor exfoliatie maar in tegenstelling tot een AHA die zich op het huidoppervlak richt, pakt een BHA aan dat wat daaronder ligt. De meest voorkomende BHA is salicylzuur, afkomstig van wilgenschors. Salicylzuur komt uit dezelfde ‘familie’ als aspirine en heeft net als aspirine ook ontstekingsremmende eigenschappen. Salicylzuur is echter niet geschikt voor gebruik bij zwangerschap, borstvoeding of aspirine-allergie.

Poly Hydroxy Acids (PHA’s) worden ook wel ‘de nieuwe generatie AHA’s’ genoemd omdat ze net zo effectief zijn, maar zachter voor de huid, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die AHA’s en BHA’s te sterk vinden. In tegenstelling tot de meeste andere exfoliërende zuren hebben PHA’s zelfs een hydraterend effect op de huid! Doordat PHA’s opgebouwd zijn uit grotere moleculen exfoliëren ze dus op een milde wijze waardoor deze zeer geschikt zijn voor de gevoelige huidtypes maar hebben daarnaast ook een egaliserend en beschermend effect. Op de ingrediëntenlijst kun je een PHA onder andere herkennen als lactobionzuur en gluconolactone.

Alle fruitzuurhoudende producten binnen bdr zijn niet-invasief. De verschillende zuren dragen de overkoepelende naam ‘Re-action’, omdat ze bij juist gebruik de huid activeren zonder negatieve bijwerkingen. Wat dit Medical Beauty Concept uniek in zijn soort maakt, is dat er 3 methodes worden gecombineerd in 1 behandeling. Zo kunnen we in 1 behandelsessie meerdere problemen aanpakken. Door de synergetische werking van deze fruitzuren in combinatie met microdermabrasie en microneedling is de behandeling veilig, snel en zeer effectief.

bdr maakt gebruik van de kennis van wetenschappers, dermatologen en biochemici, zodat de beste behandeltechnieken worden ontwikkeld. Cosmetisch arts drs. Debby heeft haar naam aan dit merk gekoppeld, omdat zij volledig achter het concept staat. Zij heeft haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en is sinds 2022 ambassadeur voor bdr. Op basis van literatuuronderzoek heeft zij vanuit medisch oogpunt gekeken naar de behandeltechnieken en actieve ingrediënten van bdr. De producten bevatten ingrediënten die echt wat doen voor de huid en goed aansluiten op de behandeltechnieken in de salon. bdr is een concept waarbij medisch en cosmetisch samenkomen.

Wil je graag meer informatie om te zien of bdr een toevoeging is voor in jouw salon? Neem dan contact op met Cosinta door een mail te sturen naar verkoop@cosinta.nl om zo een infopakket te ontvangen. Bevalt dit pakket? Dan zal er een afspraak gepland worden om een proefbehandeling te ondergaan. Deze behandeling onderga je bij ons in het Beauty Inspiration Center te Zoetermeer.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
KIVH: Zo pak je chronische ontstekingen aan van binnenuit
bdr® – de specialist op het gebied van dermaceutische fruitzuur behandeling

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord