HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

bdr® – In 5 stappen naar maximale huidverbetering.

Dat kan met het unieke en eenvoudige 5-stappenplan van bdr. Zodra we deze 5 stappen thuisverzorging gaan combineren met de bdr behandeling in de salon, behaal je een optimaal resultaat. 60 tot 70 procent van het resultaat behaal je namelijk door je dagelijkse huidverzorging. De behandeling in de salon is de ondersteuning hiervan en niet andersom, wat veel wordt gedacht. Alleen naar de tandarts gaan is ook niet voldoende. Dit combineren met het poetsen en flossen thuis zorgt voor een optimaal verzorgd gebit en zo werkt het ook met de huid.

Dagelijks optimaal je huid verzorgen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Daarvoor heeft bdr het unieke 5-stappenplan ontwikkelt waarbij jouw klant thuis werkt aan maximale huidverbetering. In dit 5-stappenplan zijn onlangs drie nieuwe producten toegevoegd, die zijn ontwikkeld door met een vernieuwde blik het probleem hyperpigmentatie te bekijken. Een studie heeft namelijk aangetoond dat er een ontstekingsreactie optreedt tijdens de ontwikkeling van pigmentvlekken. Deze reactie veroorzaakt proliferatie (activatie) van pigment activerende factoren. Het gevolg hiervan is dat de hyperpigmentatie nog steeds duidelijk zichtbaar is, ondanks dat de huidtint lichter wordt gedurende de wintermaanden.

De nieuwe inzichten en de nieuwe EP-productlijn van bdr zijn onlangs gedeeld met de juryleden van de Dutch Beauty Award wat is beloond met een 2de prijs in de categorie salonproducten! Op maandag 15 mei reisde de eigenaar van Cosinta, Peter Luijkx samen met zijn drie trainsters af naar Amsterdam waar de uitreiking plaatsvond en ze vertrokken met een mooi award. Dit was wat de jury vond van het 5-stappenplan in combinatie met de EP-producten; “Een mooie en slimme aanvulling op de salonbehandeling die gebaseerd is op drie pijlers: huidverbetering zonder injectables, zichtbaar verfijnde poriën en een gladdere, ontspannen huid. Het verzorgingssysteem is dan ook gefundeerd doordacht en zit vol actieve, nuttige en moderne werkstoffen om huidissues aan te pakken. Dit is wat je zoekt in een salonproduct en daarom is het zilver voor bdr’s EP 5-stappenplan dat niet alleen pampert maar ook serieuze huidverbetering biedt”.

Maar hoe ziet het 5-stappenplan er precies uit vraag je je af?

Stap 1 | Reinigen
Wat de reiniging van bdr uniek maakt, is dat de producten dezelfde PH waarde hebben als die van de huid. Het is niet nodig om na de reiniging de huid te tonifiëren. Je kunt meteen doorgaan naar stap 2; voorbereiden..

Stap 2 | Voorbereiding
Bdr noemt zichzelf “leader in acid based treatments” en heeft daarom ook een breed scala aan fruitzuren in hun assortiment. bdr maakt gebruik van zowel de AHA’s als BHA’s. Sinds kort hebben ze de PHA’s toegevoegd aan het assortiment. Elk zuur heeft zijn eigen werkingsmechanisme waarmee verschillende resultaten bereikt worden. Omdat PHA’s bestaan uit grotere moleculen exfoliëren ze op een milde wijze waardoor ze zeer geschikt zijn voor gevoelige huidtypes. Ze hebben ook een egaliserend en beschermend effect.  De juryleden hebben kennis mogen maken met deze variant en dan specifiek Tranexaminezuur. Dit zuur staat al lange tijd bekend om zijn ontstekingsremmende effect, maar sinds een aantal jaar wordt het ook toegeschreven aan een verhelderend effect. Dit betekent niet dat het de huid bleekt, maar dat het juist van binnenuit het ontstaan van overpigmentatie remt. Tranexaminezuur wordt gebruikt in het eerste product binnen de EP-lijn, namelijk de Re-action EP.

Stap 3 | Hydrateren
Tijdens deze stap wordt er gebruik gemaakt van serums welke uit hyaluronzuur bestaan. Hierin wordt een verschil gemaakt tussen hoogmoleculair gewicht welke een snel maar kortdurend effect geeft een hydraterend filmlaagje over de huid legt en ontstekingsremmend werkt en het laag- moleculair gewicht welke langzamer werkt maar wel een langdurig effect geeft, wordt opgeslagen in het bindweefsel en een liftend effect aan de huid geeft.

Stap 4 | Focus Care
Tijdens de vierde stap binnen het 5-stappenplan van bdr wordt gekozen voor een product welke een werking geeft op een specifiek probleem. Hier moet je bijvoorbeeld denken aan pigmentvlekken, verfijnen van grove poriën of het verzorgen van de hals en decolleté. Tijdens deze stap kan er gekozen worden voor het tweede product binnen de EP-lijn, namelijk de Briljant EP. Dit multifunctionele egaliserende serum met gestabiliseerde vitamine C, whitening peptide, azelaïnezuur en tranexaminezuur is geschikt voor alle huidtypes en bestrijdt zowel hyperpigmentatie als roodheid op verschillende niveaus. De effectieve formule corrigeert de teint, vervaagt ouderdomsvlekjes, verstevigt de huidtextuur en laat een doffe huid weer stralen.

Stap 5 | Beschermen
Stap 5 bestaat in ochtend eigenlijk uit twee stappen, namelijk het aanbrengen van een dagverzorging, maar ook uit het beschermen van de huid tegen UVA- en UVB-straling. In stap vijf kan er gekozen worden voor het derde product binnen de EP-lijn, namelijk de Re-vital EP. De lichte crème met een zachte geur van kersenbloesem en witte thee maakt indruk met een dragersysteem met fytolipiden, dat een zeer actieve whitening peptide bindt in een fluweelzachte consistentie.

Als afsluiting beschermen we de huid dagelijks tegen de schadelijke invloeden van de zon door gebruik te maken van een SPF welke een combinatie is van minerale en chemische filters. De minerale filter ligt namelijk als een pleister op de huid en biedt onmiddellijke bescherming terwijl het bij een chemische filter ongeveer 20-40 minuten duurt om op te bouwen. Alleen door de combinatie van minerale en chemische filter hebben we een onmiddellijke én een blijvende UV-bescherming!

Samenvattend hebben deze drie EP-producten een verhelderend en egaliserend vermogen op de huid, verminderen alle soorten van hyperpigmentatie, stimuleren de productie van het huideigen collageen en hebben en sterk kalmerend en antioxiderende werking. Een zichtbare verbetering kan al na 2 tot 3 weken behaald worden, maar voor een blijvend resultaat is 12 weken dagelijks gebruik nodig. Een terechte winnaar volgens cosmetisch arts drs. Debby. Zij heeft haar naam aan dit merk gekoppeld, omdat zij volledig achter het concept staat. Zij heeft haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam afgerond en is sinds 2022 ambassadeur voor bdr. Op basis van literatuuronderzoek heeft zij vanuit medisch oogpunt gekeken naar de behandeltechnieken en actieve ingrediënten van bdr. De producten bevatten ingrediënten die echt wat doen voor de huid en goed aansluiten op de behandeltechnieken in de salon. bdr is een concept waarbij ‘medisch’ en ‘cosmetisch’ samenkomen.

Wil je graag meer informatie om te zien of bdr een toevoeging is voor in jouw salon? Neem dan contact op met Cosinta door een mail te sturen naar verkoop@cosinta.nl om zo een infopakket te ontvangen. Bevalt dit pakket? Dan zal er een afspraak gepland worden om een proefbehandeling te ondergaan. Deze behandeling onderga je bij ons in het Beauty Inspiration Center te Zoetermeer.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
28 en 29 oktober Vakbeurs Pedicure & Beauty
bdr® – In 5 stappen naar maximale huidverbetering.

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord