HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

5 Koreaanse beautytrends voor 2021

Het jaar 2021 is begonnen en dus is het tijd voor nieuwe trendvoorspellingen en trends die al opkomen. 2020 barstte van de nieuwe trends, van cactusvijg tot huidverzorgingscapsules en zelfs interessante trends die naar voren kwamen tijdens de pandemie. Een trend die de afgelopen jaren prominent aanwezig was, is K-beauty en die zal niet snel verdwijnen. Wij lazen een interessant interview van Refinery29, die sprak met Sarah Lee en Christine Chang van het huidverzorgingsmerk Glow Recipe, over de K-beauty trends voor 2021.

#1 Spiegelhuid
Een spiegelhuid is als een glazen huid en volgt het voorbeeld met de zijdezachte en reflecterende huidlook die we tijdens de quarantaine hebben gezien. Een product dat hierbij helpt, is niacinamide. “Niacinamide is een verhelderende krachtpatser die onder andere hyperpigmentatie en donkere vlekken bestrijdt en het verschijnen van poriën minimaliseert, terwijl het de huid kalmeert, hydrateert en voller maakt”, aldus Lee.

#2 Dubbel serum
Om die K-Beauty-look te krijgen, is het essentieel dat de huid wordt gehydrateerd. “Het gebruik van twee serums is een geweldige hack voor huidverzorging om verschillende huidproblemen tegelijkertijd aan te pakken”, zegt Chang. “Gelaagde hydratatie is een enorme hoeksteen van K-beauty, dus we adviseren om huidverzorging op de juiste manier te combineren van de dunste tot de dikste consistentie. De sleutel tot gelaagdheid is ervoor te zorgen dat de ingrediënten in je producten zacht en compatibel zijn met elkaar”, aldus Chang. “Een aanbevolen combinatie is een vitamine C-serum met een hydraterend serum, zoals hyaluronzuur en eventueel een vochtinbrengende crème.”

#3 Gelproducten
Hydratatie is de sleutel tot K-beauty, maar dikke crèmes kunnen de huid irriteren en verstoppen, waardoor sommige gebruikers acne krijgen. Daarom wordt huidverzorging met gel-textuur populair. “Unieke texturen en plezierige huidverzorgingservaringen zijn super belangrijk voor ons merk en we geloven in het vinden van texturen die geschikt zijn voor alle huidtypes, zonder concessies te doen aan de echte resultaten”, zegt Lee. “Traditioneel werden dikke crèmes gezien als vochtinbrengend, maar alleen geschikt voor de droge huid, en sommige veroorzaken verstopte poriën bij mensen met een vette en acne-gevoelige huid. Producten met een gelstructuur zijn daarom meer geschikt.”

#4 Watermeloen
Watermeloen beleeft in K-beauty zijn hoogtepunt in huidverzorgingsproducten vanwege de voordelen zoals hydratatie en vocht, evenals de antioxiderende eigenschappen. Lee en Chang hebben hun eigen Watermelon Glow-slaapmasker gemaakt. Lee deelt de inspiratie achter hun watermeloenmasker: “Tijdens onze kinderjaren in Korea wreven onze grootmoeders koude watermeloenschil op onze huid om de warmte-uitslag tijdens hete zomers te verzachten, en we zagen het van de ene op de andere dag verdwijnen. Dit ritueel was een belangrijk moment voor ons. Toen we opgroeiden, realiseerden we ons hoe krachtig een vrucht als watermeloen kan zijn voor de huid.”

#5 Double Duty-producten
Huidminimalisme was een grote schoonheidstrend in 2020 en dat blijft. Consumenten zijn op zoek naar producten die als huidverzorgings- en make-up hybride werken om een ​​onberispelijke huid te krijgen. Producten zoals glow drops, getinte moisturizers en getinte serums zullen naar verwachting in 2021 toenemen. “Minder producten hebben die meer voor je doen, is echt aantrekkelijk, aangezien de schoonheidsgemeenschap zich meer bewust is van productverspilling en duurzaamheid. Minder product betekent minder overmaat en een bewustere consument zijn”, aldus Sarah Lee.

BRON: Amerikaans vakmagazine / www.skininc.com

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Posted on

Ik ben Manja Wunderink, ook wel bekend als de Beauty Makelaar, en ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Redactie blog: De Beauty Professional TRENDWEEK
5 Koreaanse beautytrends voor 2021