HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

ANBOS: Inspirerende ledenbijeenkomst ‘Shades of grey’

Onder de naam ‘Shades of grey’ vond op 9 mei 2022 een ANBOS-event plaats in Maarsen. Deze interactieve bijeenkomst was de aftrap van het project “Wegwijs in grijs”, waarmee ANBOS meer grip wil krijgen op het grijze gebied. Dat is de ruimte die de wet toelaat bij het uitvoeren van mogelijk risicovolle (huidverbeterende) behandelingen zoals bijvoorbeeld peelings, microneedling en plasma. Zowel ANBOS-leden als leveranciers waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Inspirerende ledenbijeenkomst ‘Shades of grey’

ANBOS wil met het event ‘Shades of grey’ vanuit de branche input verzamelen om zo een duidelijker beeld te krijgen van het grijze gebied. Tijdens het event werden de aanwezigen geïnformeerd over het project “Wegwijs in grijs”. De leden gingen met elkaar in gesprek over wetgeving en de verantwoordelijkheden die het werk als schoonheidsspecialist binnen het grijze gebied met zich meebrengt. Ook werden de eerste resultaten besproken van het onderzoek dat ANBOS liet uitvoeren onder haar leden over het grijze gebied.

Bewust
Tijdens het event konden de aanwezige leden en leveranciers deelnemen aan drie interactieve en creatieve werksessies. Ze mochten reageren op verschillende stellingen en daarover met elkaar in discussie gaan. Ook bespraken de deelnemers met elkaar welke behandelingen volgens hen onder het grijze gebied vallen en welke zij als risicovol beschouwen. Dit leverde voor ANBOS belangrijke input over hoe in het werkveld wordt gedacht over het grijze gebied.

De bij het event aanwezige ANBOS-leden zijn zich ervan bewust zijn dat bepaalde behandeltechnieken risico’s met zich meebrengen. Zij weten bovendien heel goed binnen welke kaders zij mogelijk risicovolle behandelingen veilig en goed kunnen uitvoeren. Ook de uitkomsten van de onlangs uitgevoerde ledenenquête van ANBOS laten dat zien. Over het algemeen schatten de deelnemers aan de enquête de risico’s van hun behandelingen in het grijze gebied als laag in, omdat ze zich voldoende bevoegd en bekwaam achten dergelijke behandelingen uit te voeren.

‘Waardevol’
Een van de aanwezigen was Diedejan ter Horst, klinisch trainer bij Berg Care. Hij was er namens een van de leveranciers die door ANBOS waren uitgenodigd voor het event. Diedejan ter Horst: “Het was voor ons heel waardevol om bij dit event, dat in principe alleen voor de kernleden is bestemd, aanwezig te mogen zijn. Het is als leverancier interessant om te horen binnen welke kaders de leden zichzelf bevoegd en bekwaam achten om met bepaalde technieken te werken. Ik vond het opvallend hoe serieus en actief de aanwezige leden met hun vak bezig zijn en hoe zij tegen het werkveld aankijken. Zij willen voor zichzelf een beter en eerlijker werkveld creëren. Door het loslaten van de vestigingswet mag iedereen zichzelf schoonheidsspecialist noemen en met allerlei technieken aan de slag gaan. Het verschil in kwaliteit is niet zichtbaar voor de consument. Regelgeving die de veiligheid van de consument moet garanderen, ontbreekt. De aanwezige ANBOS-leden weten heel goed binnen welke kaders zijn hun behandelingen veilig en goed kunnen geven. Zij willen het beste voor hun client. Maar niet iedereen in de branche denkt en handelt zo, dat maakt het werkveld in hun ogen oneerlijk.
De overheid gaat steeds meer inzetten op regelgeving, waarbij bescherming van de client centraal staat. Om dit voor te zijn, wil ANBOS samen met de branche zelf voorwaarden en regels opstellen waarmee zij de kwaliteit en veiligheid van dit soort behandelingen kunnen garanderen.
De verschillende werksessies waren een mooie manier om met elkaar van gedachten te wisselen, onder meer over wat schoonheidsspecialisten verwachten van een leverancier, welke behandelingen zij bestempelen als risicovol en welke behandelingen in hun ogen behoren tot het grijze gebied. Ik vond het event boeiend, inspirerend en verhelderend.”

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Posted on

Ontvang nu een exclusieve vroegboekkorting op de tickets voor de voorjaarsbeurs, georganiseerd ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

Posted on

Schildklierhormonen hebben invloed op je huid. Meestal merk je dit pas wanneer ...

Souhayla’s impact met House of Bratz

Souhayla’s impact met House of Bratz

Posted on

Ongekende groei van esthetische kliniek voor injectables en skincare November 2023 – House ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Winnaars Dutch Beauty Award 2022
ANBOS: Inspirerende ledenbijeenkomst ‘Shades of grey’