HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Ontstekingsremmende en allergeenarme parfum ontwikkeld

Duitse onderzoekers hebben onlangs een allergeenarme en ontstekingsremmende parfum ontwikkeld die kan worden gebruikt in vochtinbrengende crèmes voor mensen met een extreem droge huid of xerotische dermatosen.

De onderzoekers vertelden over hun rapport op het 29e EADV-congres, EADV Virtual. Twee tests bewezen dat de parfum ontstekingsremmend is. “Tests op huidcellen hebben uitgewezen dat de ontstekingsremmende ingrediënten van de allergeenarme parfumcompositie de expressie van zowel Prostaglandine E2 als Interleukine-8 verminderden na het aanbrengen van een stressveroorzakende stof.”

De onderzoekers bestudeerden ook de parfum die werd geformuleerd in een vochtinbrengende crème. Die werd aangebracht op vrijwilligers nadat ze hun huid drie opeenvolgende dagen hadden geschoren om huidirritatie op te wekken. Ze ontdekten dat de roodheid van de huid aanzienlijk was verminderd in de huid die met de vochtinbrengende crème was behandeld.

De parfum is ontwikkeld zonder 26 algemeen bekende allergenen en zonder de extra 60+ mogelijke allergenen die momenteel worden beoordeeld. De parfum heeft nog steeds een aangename geur, die de cosmetische aanvaardbaarheid van moisturizers kan verbeteren en de therapietrouw van patiënten kan verbeteren.

Uit het onderzoek blijkt dat onder 86 mensen met een droge huid die de parfumcrème gedurende twee weken hebben gebruikt, 97% het ermee eens is dat ze het graag aanbrengen. Terwijl 91% bevestigde dat de geparfumeerde lotion hun verzorgingsroutine aangenamer maakt en 71% bevestigde dat ze het geparfumeerde product beter waarderen dan de ongeparfumeerde vochtinbrengende crème die ze normaal gebruiken.

Julia Gallinger Ph.D., een senior wetenschapper bij de Research and Development-afdeling van Beiersdorf AG: “Een vochtinbrengende crème die onze nieuwe parfum bevat, kan een verbeterde behandelingsoptie bieden voor mensen met een droge huid. Het zou zowel aangenaam zijn om te gebruiken vanwege de geur, waardoor de therapietrouw van patiënten wordt verbeterd en ontstekingen actief worden verzacht. Daarom kan het al lang bestaande paradigma van parfum in crèmes die als allergeen risico worden beschouwd bij de behandeling van xerotische dermatosen binnenkort achterhaald zijn. De parfum is geïntegreerd in twee nieuwe Eucerin UreaRepair PLUS-producten voor droge huid.”

In de aankomende editie van De Beauty Professional staat een uitgebreid artikel over parfum in cosmetica.

Mis het niet! Neem nu een online of fysiek abonnement en mis geen interessante vakinformatie meer! Klik hier: www.beauty-pro.nl/abonneren

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Waarom is bdr uniek in microneedling?

Waarom is bdr uniek in microneedling?

Posted on

Je hebt uiteraard al vaker gehoord over het concept microneedling, aangezien het ...

De layering techniek van bdr®

De layering techniek van bdr®

Posted on

De huid ontdoet zich elke dag van zo’n miljoen dode huidcellen. Verschillende ...

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Blog Linda Dool: Effectief NEE zeggen voor een goede balans

Posted on

Als beauty ondernemer komen wij het regelmatig tegen. De klant gaat jouw ...

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Show your best results by Manja Wunderink – Beauty Club Nederland

Posted on

Ik ben Manja Wunderink, ook wel bekend als de Beauty Makelaar, en ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Uitgebreide kennisbank: website Stichting Aromatherapie vernieuwd
Ontstekingsremmende en allergeenarme parfum ontwikkeld