HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

ANBOS start ‘Netwerk Ontmoeten & Verbinden’

Horen bij een netwerkgroep van 6 tot 15 vakcollega’s, twee keer per jaar jouw vakcollega’s ontmoeten en in gesprek gaan over verschillende thema’s die invloed hebben op jouw business en hierdoor ontwikkelingen in de branche beter de baas kunnen zijn: dat is het doel van het nieuwe initiatief Netwerk Ontmoeten & Verbinden van ANBOS. De organisatie hield op 3 juni de kickoff van dit – voor hen en haar leden – groot en belangrijk project voor de komende jaren.

Kom in contact met jouw vakcollega’s!

Als schoonheidsspecialist werk je vaak alleen en heb je soms behoefte om met vakcollega’s te kunnen spreken over ontwikkelingen in de branche. Dan is er ANBOS, die altijd voor je klaarstaat, maar de drempel is soms nog te hoog. ANBOS wil de verbinding maken tussen haar leden en natuurlijk ANBOS zelf. Mayke Blokland, manager verenigingszaken bij ANBOS: “Daarom faciliteren we een intercollegiaal overleg waarbij kleinere groepen van gediplomeerde schoonheidsspecialisten elkaar ontmoeten en met elkaar, maar ook met ANBOS, verbinding maken.” En dat laatste vindt ANBOS zeer belangrijk, want door deze netwerkkringen en de terugkoppeling naar ANBOS over bepaalde thema’s, weet ANBOS precies wat er speelt onder haar leden en kan zij haar leden nog beter bijstaan en informeren.

De kracht van verbinding

Mayke: “Het directe contact met collega’s is laagdrempelig en ook gewoon heel leuk. Je kunt heel veel van elkaar leren, je kunt bij elkaar op bezoek gaan, en je kunt problemen met elkaar bespreken. Deze wens vanuit de leden is meerdere keren benoemd en dit is voor ANBOS het moment om hiermee aan de slag te gaan.” Jantine van ’t Klooster, bestuursvoorzitter van ANBOS, vult aan: “De kracht van verbinding is het afgelopen jaar heel duidelijk geworden. Tijdens de coronacrisis is ANBOS vooral met de belangenbehartiging op de voorgrond getreden. Maar als beroepsvereniging zijn er ook andere gebieden waarin je je leden zo goed mogelijk in wil faciliteren. Bijvoorbeeld door mensen met elkaar in contact te brengen. Met de netwerkkringen Ontmoeten en Verbinden hebben we de kans om vanuit ANBOS belangrijke onderwerpen te delen en actuele agendapunten met elkaar bespreekbaar te maken.”

Hoe werkt het?

Mayke Blokland: “In het Netwerk Ontmoeten en Verbinden ontmoet je elkaar 2x per jaar in een groep van 6 tot 15 collega’s. Je gaat met elkaar in gesprek aan de hand van een thema, voorbereid door ANBOS. Dat thema kan van alles zijn. Het kan bijvoorbeeld ethiek zijn, waarbij je bespreekt hoe je met bepaalde dingen om gaat. Maar het kan ook gaan over een nieuwe wet. Door hier in een kleinere groep mee aan de slag te gaan is het gemakkelijker om nieuwe ontwikkelingen de baas te zijn.” Ideeën, ervaringen en kennisdelen is een belangrijke pijler van deze netwerkgroepen. Schoonheidsspecialisten die aangesloten zijn bij ANBOS kunnen zich aanmelden voor het Netwerk Ontmoeten & Verbinden. ANBOS stelt de groep samen op basis van regio. Het is ook mogelijk om een eigen (bestaande) netwerkgroep aan te melden. Er zijn 2 soorten rollen: een netwerk-lid of een netwerkvoorzitter. De netwerkvoorzitter is de schakel tussen ANBOS en de netwerkkring. Zij of hij houdt het contact binnen de groep, stuurt de agenda, ontvangt het thema en begeleidt het kringgesprek. De netwerkkringen zijn zelfvoorzienend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Wisselwerking

Er is ook een terugkoppeling met ANBOS. “Als je iets in de groep bespreekt waarvan je denkt: ‘Dat zou iets kunnen zijn waar ANBOS iets mee kan’, dan kun je dit ook weer bij ANBOS terugleggen. Als er heel veel netwerkgroepen zijn, wat we van harte hopen, dan komt er natuurlijk heel veel terug en ontstaat er een grotere wisselwerking tussen de leden en ANBOS”, aldus Mayke. Jantine vult nog aan: “Wat ik graag zou willen is dat leden beschikking hebben tot een groep van vakvrouwen en -mannen om zich heen. Een groep van gelijkgestemde mensen waar je veel raakvlakken mee hebt. En via die groep zich meer verbonden voelen met ANBOS. Ik zou graag zien dat ieder lid bij een netwerk hoort en dat hartstikke leuk vindt, want het gaat ergens over. Daar gaan we bij ANBOS in elk geval ons enorme best voor doen om dat te faciliteren. We hopen dat de leden enthousiast worden en dat ze zich vandaag nog inschrijven.”

SCHRIJF JE VANDAAG NOG IN! KLIK HIER: www.anbos.nl/ontmoeten-verbinden

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Blog: Waarom verkleuren roze nagels
ANBOS start ‘Netwerk Ontmoeten & Verbinden’

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord