HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Waarom verkleuren roze gel polish nagels zo snel in de zon?

Draag je regelmatig gel nail polish in roze tinten in de zomer? Dan kun je wel eens voor de onaangename verrassing komen te staan dat de nagels verkleuren en het roze bijna wit wordt. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. In dit artikel besteden we aandacht aan de mogelijke oorzaken en hoe je het verkleuren van gel polish nagels kunt voorkomen.

Oorzaak verkleurde nagels

Ben je een echte gel nail polish liefhebber en draag jij in de zomer het liefst de prachtig, frisse roze tinten? Grote kans dat jij ziet dat deze kleur in de zon verkleurt en in sommige gevallen zelfs terug loopt naar nagenoeg wit. Niet echt wat jij natuurlijk voor ogen had toen jij deze kleur uitzocht, maar het is helaas wel hoe het in de praktijk werkt. Tijd dus om eens te kijken hoe dit nu eigenlijk komt en nog belangrijker: hoe kan jij het voorkomen.
Bij het aanbrengen van gel nail polish is het goed om ons te realiseren dat we een product aanbrengen wat vermengt is met een kleurpigment en helaas is de rosé pigment de meest onstabiele pigment die we kunnen kiezen.
Pigmenten verkleuren door verschillende redenen. Denk dan vooral aan al de invloeden van buitenaf. Zon licht is hier één van de grootste boosdoeners van.
We zien dit ook niet alleen bij gellaknagels, denk ook maar eens aan; geverfd haar wordt lichter, kleding in de etalage wordt lichter, etc.
Op het moment dat je veel in de zon zit of regelmatig onder de zonnebank gaat, kan de gellak verkleuren door de UV-straling. Maar ook door haarverf, agressieve schoonmaakmiddelen, zonnebrandcrème met een Tanner, dagcrème met bronzers, chloor of zout water en ga zo maar door kunnen een verkleuring aan de gellak geven.

We weten dus dat neon en rozige pigmenten gevoeliger zijn voor verkleuringen, maar kunnen we er ook wat aan doen.

Verkleuring gel nail polish voorkomen

Laat jij roze gel lak aanbrengen, zorg er dan in elk geval voor dat het goed gebeurd Oriënteer je op een goede  nail salon en vraag waarmee gewerkt wordt. Brengt de styliste inderdaad een gel polish aan of praat ze over een nagellak, hierin zit natuurlijk een enorm verschil in draagbaarheid.  Kijk daarnaast ook of een styliste haar certificaten heeft behaald en een bewuste keuze heeft gemaakt in het merk waarmee ze werkt. Tegenwoordig is er veel info te vinden op een Instagram pagina van een styliste, facebook pagina of website.

Een goede styliste weet van de uitdagingen die de roze tinten hebben in de zomer en zal daar ook eerlijk over zijn. Vertel ook wat jij graag wil en wat jij verwacht en vraag om een gedegen advies.

Tips om zelf verkleuring van de nail gel polish tegen te gaan

En dan ben jij bij de salon van jouw keuze en ga jij uiteraard toch voor jouw lievelingskleur deze zomer: roze!
Allereerst is jouw styliste degene die de beste oplossing kan bieden en dat is eigenlijk heel simpel. Wanneer er een rood tint of bv een “grondverf” kleur zoals CND™ Shellac™ City Scape onder de rosé gel polish wordt aangebracht, dan voorkom je al voor 80 % de verkleuring. De basis laag is dan zo stabiel dat de roze kleur op deze “basis laag” veel minder snel zal verkleuren.
Daarnaast is een stukje extra thuis verzorging erg belangrijk;

  • Gebruik minimaal 2 x per dag CND™ Solar Oil. Zo hou jij de gel polish gevuld en bij dagelijks gebruik ook geplastificeerd   
  • Let goed op met het gebruik van bruiningsproducten/ was na gebruik direct goed je handen met water en zeep
  • Heb jij de teennagels ook gelakt met  roze gel polish, zorg dan ook dat je deze verzorgd met CND™ Solar Oil™   
  • Kies er evt voor om een extra top coat aan te brengen op de nagels, dit mag dan iedere 4 dagen. Denk hierbij bv aan een CND™ Super Shiney  

Tot slot, weet wat er op je nagels zit

Voor mooie en  altijd gezonde nagels stap je het beste naar een professionele nagelstyliste of pedicure. Deze professionals kunnen je nog meer goede adviezen geven en verkleuring voorkomen. Communiceer duidelijk met jouw stylist of pedicure om zo ook teleurstellingen te voorkomen en vooral, zorg goed voor jouw handen en nagels. Volg het advies van jouw professional op en ga op tijd terug om de gel polish te laten verwijderen of na te laten behandelen. Zo houdt jij jouw nagels gezond en kun jij altijd weer direct een prachtig kunst product in de kleur van jouw keuze laten plaatsen.

Wil je meer weten over natuurlijke nagelverzorging, het zelf plaatsen van een CND™ Gel lak, of zou jij je wel eens willen oriënteren of het vak nagelstyling iets voor jou is? kijk dan eens op; DeBeautyopleiding.

Trainingen die jou mogelijk ook interesseren:

Meer blogs lezen:

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Roberto Dresia over poeders voor de ‘perfecte tweede huid’
Blog: Waarom verkleuren roze nagels

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord