HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Babor bouwt meest duurzaamste cosmeticafabriek ter wereld

In de aankomende editie van De Beauty Professional gaat de redactie uitgebreid in gesprek met Managing Director Benelux Kitty van der Sluis en Brand Manager Benelux Karolina Nieslony van Babor. In dat artikel spreken wij over de Babor-familie, duurzaamheid, productinnovaties, de nieuwe BABOR Academy en de bouw van de nieuwe duurzaamste cosmeticafabriek ter wereld. Het complete artikel is deze week te lezen in jouw vakmagazine, maar hier lees je alvast een kort stukje over de nieuwe fabriek die in het voorjaar van 2023 geopend wordt.

Kitty: “Als bedrijf waar een familie van de derde generatie aan het roer staat, is voor BABOR duurzaamheid onderdeel van de corporate-filosofie. Al in 1956 werd BABOR opgericht als biomedische natuurcosmetica. Een respectvolle omgang met de natuur zit zodoende diepgeworteld in het BABOR DNA. Als één van de eerste cosmeticabedrijven wereldwijd hield BABOR zich al bezig met thema’s zoals zuivering van het afvalwater en afvalscheiding. Sinds 2014 is het hoofdkantoor in Aken CO2-neutraal. Sinds 2020 heeft BABOR een klimaat neutrale corporate carbon footprint.” Dit is iets dat Babor niet van de daken schreeuwt, maar Babor ademt duurzaamheid.

Super sustainable

Karolina: “Wij zijn super sustainable. Ook al onze ingrediënten kopen we in Europa en andere benodigdheden kopen we lokaal in. We hebben onze ‘green agenda’ en we zijn een nieuwe fabriek aan het bouwen. Het wordt een van de meest duurzaamste cosmeticafabrieken ter wereld. We zijn altijd op zoek naar de meest duurzaamste manier om iets te doen, denk aan de ingrediënten die we gebruiken, de inkoop van materialen, verpakkingen, maar dus ook hoe we onze producten fabriceren…”

De fabriek

Babor bouwt dus aan ’s werelds meest innovatiefste en duurzaamste cosmeticafabriek. “De fabriek wordt gebouwd ongeveer 10 tot 15 kilometer van het hoofdkantoor in Aken vandaan. We zijn ooit met een klein gebouw begonnen, dat we steeds verder hebben uitgebreid. Op de nieuwe locatie wordt onder andere de warehouse en productie ondergebracht op een oppervlakte van 60.000 vierkante meter. Alle bouwconstructies voldoen aan de KfW 40 energie-efficiëntienorm. Dit betekent dat de BABOR BEAUTY CLUSTER een gebouw wordt met een verbruik van 60 minder energie dan wettelijk vereist. De fabriek werkt helemaal op zonne-energie en is co2 neutraal. En de energie die we krijgen gaan we ook nog eens besparen met een systeem om op langere termijn de energie te kunnen hergebruiken. De opening staat gepland voor het voorjaar van 2023 en het wordt heel gaaf.”

Het hoofdkantoor wordt niet meeverhuisd. “In 2019 is het laatste gedeelte van het hoofdkantoor geopend, ‘de curve’ noemen we het. Het hoofdkantoor is zoals gezegd ook al helemaal Co2 neutraal en gebouwd volgens de nieuwste standaarden. De ruimte die vrijkomt gaan we gebruiken als nieuwe werkruimte voor meer medewerkers, want Babor blijft groeien.”

ina

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Posted on

Ontvang nu een exclusieve vroegboekkorting op de tickets voor de voorjaarsbeurs, georganiseerd ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

Posted on

Schildklierhormonen hebben invloed op je huid. Meestal merk je dit pas wanneer ...

Souhayla’s impact met House of Bratz

Souhayla’s impact met House of Bratz

Posted on

Ongekende groei van esthetische kliniek voor injectables en skincare November 2023 – House ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Lichte dag- en nachtcrème by Medex
Babor bouwt meest duurzaamste cosmeticafabriek ter wereld