HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Sothys | Duurzaamheid in schoonheid

Frédéric en Christian Mas, eigenaren Sothys Group France: “Wij zetten ons in voor een duurzame ontwikkeling en investeren 1% van onze inkomsten in natuurbescherming via Les Jardins Sothys® en door het duurzame beheer van 4 hectare botanische tuin in een beschermd bosreservaat van 26 hectare. In al onze innovaties streven we het idee na van verantwoorde schoonheid, met respect voor zowel de huid als het milieu.

Verminderen
Vanaf het begin ontwerpen we anders om de milieu-impact van verpakking te minimaliseren. We werken aan het verminderen van het aantal componenten voor bepaalde producten. Onze verpakking, met het specifieke Sothys ontwerp, is opnieuw ontworpen om minder plastic te gebruiken. Wij geven de voorkeur aan lichtere, compactere verpakkingsontwerpen en verminderen het volume van onze dozen en kartons. We geven de voorkeur aan korte routes voor het transport. Onze displays voor verkooppunten worden voornamelijk in Europa geproduceerd. Wij geven de voorkeur aan een stijlvolle, maar lichte verpakking en verminderen het volume van onze dozen en kartons. Dit heeft geresulteerd in 16% minder plastic gewicht op onze potten en 21% minder op de salonverpakkingen tussen de laatste 2 versies. Meer dan 95% van onze verpakkingen komt uit Europa en meer dan 95% van karton en papier is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Hergebruiken
We herintroduceren materialen die al een leven hebben gehad in productontwerp, of geven producten een tweede leven. We verwerken steeds meer gerecyclede materialen in onze producten. Waar mogelijk ontwikkelen we promotieartikelen van gerecyclede materialen. Onze Secrets de Sothys® 128 luxe crème is verkrijgbaar als navulling. Sommige van onze actieve ingrediënten van Advanced Research zijn afkomstig van co-producten uit het milieu, zoals saffraanbloem in ons assortiment Jeunesse gezichtscrème.

Recyclen
We bevorderen recyclebare materialen en vergemakkelijken identificatie en sortering. Meer dan 95% van het papier en karton dat we gebruiken komt uit duurzaam beheerde bossen en is 100% recyclebaar. We geven de voorkeur aan verpakkingen van één materiaal of verpakkingen met deelbare elementen om identificatie en sorteren te vergemakkelijken. We gebruiken PET voor onze flessen (PET = volledig recyclebaar transparant materiaal dat lijkt op glas met alle voordelen van plastic). We hebben al jaren geleden alle PVC uitgebannen.

Ténaka
Wij zijn partner van Ténaka. Ténaka is een onderneming uit de sociale en solidaire economie die oplossingen toepast om mariene ecosystemen te herstellen en bijdraagt tot het herstel van koraalriffen in het hart van de beschermde mariene zone van de Koraaldriehoek, het epicentrum van de mariene biodiversiteit op wereldschaal. Ter plaatse, op het Maleisische schiereiland, een rif hersteld uit naam van Sothys in het hart van dit beschermde mariene gebied.

Sothys Instituut en Spa
Sothys vind je exclusief bij Sothys Instituten en Spa’s. De Sothys behandeling staat dan ook centraal. Voor het lente- en zomerseizoen is de Traitement intensif hydratant (75 minuten) een perfecte mix van technisch raffinement en zintuiglijke aantrekkingskracht. Deze ultra hydraterende behandeling combineert comfortabele texturen met hoogwaardige actieve ingrediënten om de huid te overspoelen met een gevoel van welzijn en een gevoel van absolute hydratatie! Deze behandeling bestaat uit zes stappen die de huid hydrateren, voeden, opvullen en ze zo opnieuw laten stralen van jeugdigheid. Zichtbare resultaten: vanaf de 1e behandeling is bij 100% van de mensen de huid gehydrateerd, zachter en stralender.

Hydra Hyaluronic Acid
De Sothys Hydra Crème hydratante jeunesse satin is het hydraterende antwoord om de huid dagelijks te beschermen. Deze crème met een fijne en delicate textuur die smelt bij het aanbrengen, is ontworpen als een beschermend schild tegen uitdroging en heeft tot doel de huid onmiddellijk voller te maken en het vochtgeheugen te reactiveren. Ze combineert 2 door Sothys gepatenteerde actieve ingrediënten (bio-logische peptiden uit bergbessen en boletenextract) met hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht voor een dubbele beschermende en verzorgende werking. Dag na dag krijgt de huid opnieuw een optimaal hydratatieniveau, de huid is zacht, glad, zichtbaar voller en duurzaam beschermd.

Deze crème met een bloemige, aquatische en muskusachtige geur is geschikt voor de normale tot gemengde huid. Breng in de ochtend of avond aan na een serum.
De Hydra Crème hydratante jeunesse satin heeft een bewezen doeltreffendheid:
Optimaal comfort: + 86%*
Hydratatie: + 52%**
De gelaatstrekken worden zichtbaar gladder dag na dag:
15 : +23% gladder* 30 : +34% gladder*
De huid voelt kalmer aan, beter beschermd tegen agressies van buitenaf: 90%*

*Zelfevaluatie bij 44 personen die het product gedurende 30 dagen tweemaal per dag hebben aangebracht.
** Klinische metingen uitgevoerd bij 12 vrijwilligers na 3 uur.
*** Experimentele evaluatie bij 44 personen die het product twee keer per dag aanbrachten.”

Kort interview met Christian Mas en Stephanie Duchaxel

Sothys Group is in meer dan 100 landen actief. Wat is het verschil in vraag naar professionele beauty producten tussen de landen?
Lastig het kan per regio al anders zijn. Globaal gezien kiest de klant in Noord Europa (Nederland, Denemarken, Duistland en Scandinavië) voornamelijk voor ‘medische’ producten, huidverbeterend. In Zuid-Europa (Spanje, Italië en Portugal) kiezen ze bodycare producten en zonneproducten. Daar zijn ze meer gericht op het lichaam. Frankrijk volgt Noord-Europa maar dan wel 10 jaar terug in de tijd! USA is heel erg versplinterd. Daar zijn ze veel meer gericht op apparaten.  

Wie is jullie ‘grootste’ concurrent?
In Nederland? Wij denken Guinot, Dr. Hauschka.

Stephanie: La Crème 128, een parade paardje van jullie. Jullie waren de eerste met deze formule en spraken een journalist die aangaf dat Garlain de eerste was. Hierover waren jullie nogal verbolgen. Waarom?
Wij staan echt voor innovatie ook qua ingrediënten. Deze crème is gemaakt met de roos die de vader van Christian heeft gekweekt in onze tuinen. Dus het kan niet, het is origineel en uniek.

Wat is je favoriete product?
Stephanie, als ik moet kiezen dan Sothys Hydration producten
Christian: Le Crème 28

Christian, laatste vraag: Hoe is het om in een vrouwen branche te werken?
Heel fijn! Er wordt zeker meer gesproken dan in een mannenbedrijf maar ik vind het leuk. Er wordt goed naar elkaar geluisterd en dat is fijn. Toen mijn vader het bedrijf overnam bestond het bedrijf voornamelijk uit mannen. Inmiddels is 80% van de werknemers vrouw. En dat is goed.

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Gun jij jouw huid het allerbeste?
Sothys | Duurzaamheid in schoonheid

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord