HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Blog Linda Dool: ‘Een maand rust’

Ik heb mezelf een maand lang vrij gepland. Ik ben nog nooit zo lang achter elkaar vrij geweest. Ik had wel vakantie, maar dan nam ik altijd de laptop mee, want er is altijd wel iets te doen. Dat vind ik fijn. Dacht ik…

Wat levert het mij op
Ik wilde gaan experimenteren met vrije tijd. Wat gaat het mij opleveren als ik weet dat mijn agenda voor een aantal weken leeg is. In de eerste plaats moet dat financieel kunnen, anders levert het stress op. Gelukkig heb ik die vrijheid opgebouwd. In de tweede plaats ben ik gewend om een doel te stellen. Wat wil ik bereiken, wat wil ik als eindresultaat. Dat wilde ik in deze periode loslaten.

Opruimen
Wat zal er gebeuren als ik mijn fantasie de vrije loop laat? Welke ideeën komen er dan bij mij op? Als je je mind de ruimte geeft, komt er ruimte voor creativiteit. Deze creativiteit bestond eerst uit het opruimen van mijn huis. Ik vond het lastig om stil te zitten. Er lagen nog voldoende kleine klusjes. Toen dat was opgeruimd, ging ik verder met de salon. Het is enorm bevredigend om laatjes uit te ruimen. Er gaat een hele geschiedenis door mijn handen. Vele cursussen, boeken en vergeten tubetjes heb ik teruggevonden.

De juiste timing
Het mooiste was het herlezen van de vele notitieboekjes en papiertjes. Ideeën die ik ergens snel had neergekrabbeld vond ik terug. Het waren mijn oude schatten. Waarom heb ik deze ideeën nooit opgepakt? Het antwoord is: tijd. Dromen en ideeën hebben de juiste timing nodig. Je kan nu eenmaal niet alles tegelijk en soms is de tijd nog niet rijp. Ik ben zelf gegroeid en daarmee kan ik beter overzien hoe en of je een idee mag aanpakken.

Nog meer bloeien
Mijn salon loopt goed, ik voel mij succesvol. Nu voel ik de ruimte om nog verder te groeien. Ik had daar de tijd voor nodig om dat te kunnen zien. Als het goed voelt mag je ervoor gaan. Wat ga ik doen? De salon uitbreiden, schrijven en trainingen geven. De coaching verder uitbreiden met het geven van lezingen. En het meeste verrassende van deze vrije tijd is dat ik vaker vrije tijd ga inplannen (zonder laptop) om iets moois te laten bloeien.

Warme groet,
Linda

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Is it a men’s world? by Beauty Injection & Jan Marini
Blog Linda Dool: ‘Een maand rust’

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord