HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Retinol Sandwiching: TikTok skincare trend najaar ’22. GO OR NO GO?

Retinol sandwichen? Als beautyprofessional heb je al jaren te maken met beautytrends die voorbijkomen op social media. En het wordt steeds meer. Influencers infuencen erop los en ‘selfmade’ beautyexperts maken dagelijks filmpjes met de gekste beautyrituelen. Je krijgt vast weleens vragen in de salon over dit soort trends. De nieuwste trend op TikTok is #retinolsandwiching. Wat is dat nou Retinol Sandwiching? En wat vinden we ervan?

We hoeven hier niet meer uit te leggen wat Retinol is en wat het doet voor de huid. Wie dit wel wilt lezen kan HIER KLIKKEN EN MEER LEZEN OVER VITAMINE A / HET DERIVAAT ERVAN: RETINOL. Retinol is bekend om de vele anti-aging voordelen, maar het helpt ook voor huidproblemen. Eerder dit jaar was het ingrediënt al trending op TikTok, dus nu er een ‘nieuwe methode’ werd geïntroduceerd op het platform om het te gebruiken, werd dit eveneens trending. Maar wat is het nu precies, Retinol Sandwiching?

Tussen 2 lagen moisturizer

Retinol Sandwiching is letterlijk het sandwichen van retinol tussen twee lagen moisturizer. Dit volgens de ‘experts’ om brandwonden en irritaties te voorkomen. Deze methode zou ook het ongemak verminderen dat kan optreden bij het eerste gebruik van retinol (een droge, schilferige huid). We weten allemaal dat retinol irriterend kan zijn als iemand het net heeft toegevoegd aan een skincare routine. En deze trend zou dit ongemak verminderen.

Expert aan het woord

Een experts op internet zegt: “Ik vind het eigenlijk een geweldig idee. Dit is een prima techniek voor degenen die nog nooit retinol hebben gebruikt en er rustig aan willen beginnen. Door eerst een laagje vochtinbrengende crème op de huid aan te brengen, ontstaat een vochtbarrière tussen de retinol en de huid, waardoor de retinol zachter in de huid terechtkomt. Deze trend helpt de huid te versterken om uiteindelijk in staat te zijn retinol alleen te gebruiken. Het kan er ook toe bijdragen dat cliënten vaker retinol kunnen aanbrengen omdat er minder irritatie is.”

Go of no go?

De vraag is: werkt dit voor iedere huid? En wordt de werking van retinol niet minder? Kun je dit met elke moisturizer combineren? Weet de consument wel waar ze verder rekening mee moeten houden met het gebruik van retinol? Feit blijft natuurlijk dat consumenten (waarschijnlijk de wat jongere doelgroep) dit zien en gaan uitproberen. Wie weet jouw (potentiële) klanten ook. Misschien krijg je wel cliënten met vragen hierover. Of cliënten die het hebben uitgeprobeerd… Volgens een buitenlands vakmagazine voor professionals biedt deze methode veel kansen voor de salon. Wat vindt jij van deze trend? Een go of een no go? Iets dat jij je klanten aan zou raden? We willen natuurlijk allemaal niet dat mensen het zelf uit gaan proberen. Huidverzorging is geen ‘one size fits all’ en ga je ingrediënten als retinol gebruiken moet je wel weten hoe je het gebruikt.

LAAT ONS JOUW MENING WETEN EN REAGEER HIERONDER IN DE COMMENTS! MAILEN MAG OOK: INFO@BEAUTY-PRO.NL

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Scoor nu je Early Bird ticket voor de beurs!

Posted on

Ontvang nu een exclusieve vroegboekkorting op de tickets voor de voorjaarsbeurs, georganiseerd ...

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Beauty Trade Special 2024 – Zet ‘m vast in je agenda!

Posted on

In twee ruime hallen genieten van alles wat het vak zo mooi ...

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

De invloed van schildklierhormonen op de huid by Ir. Ralph Moorman

Posted on

Schildklierhormonen hebben invloed op je huid. Meestal merk je dit pas wanneer ...

Souhayla’s impact met House of Bratz

Souhayla’s impact met House of Bratz

Posted on

Ongekende groei van esthetische kliniek voor injectables en skincare November 2023 – House ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Feestelijke BeautyBoxes van Casmara
Retinol Sandwiching: TikTok skincare trend najaar ’22. GO OR NO GO?