HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Generatie Millenials en Babyboomers werken samen voor beste huidverzorging

Het Duitse merk Doctor Eckstein bestaat al sinds 1949. Met een uniek stappenplan is er voor elk huidprobleem de juiste oplossing. Geen enkele huid is gelijk en vereist dan ook een individuele verzorging. Wetenschappelijke en praktische onderzoeken hebben bewezen welke combinaties van werkzame bestanddelen het welzijn van de huid garanderen. Met de producten van Doctor Eckstein wordt elke huid perfect verzorgd.

Doctor Eckstein kent vier huiddoelen: Healthy Balance, Sensitive Balance, Clear Balance en Beautiful Aging. Cisca Schuring van Schoonheidssalon Cis uit Rotterdam kent het merk al bijna 35 jaar en behaalt de mooiste resultaten. “Met Doctor Eckstein heb je voor elk budget en voor elk huidprobleem een passende oplossing. Met Doctor Eckstein ben je niet meer afhankelijk van een tweede merk.” Lees hieronder een kort interview met Cisca en laat je overtuigen om het gratis proefpakket aan te vragen!

Wie ben je, wat doe je en hoe ben je met Doctor Eckstein in aanraking gekomen?

“Ik ben Cisca en ik heb 35 jaar geleden mijn diploma voor schoonheidsspecialiste behaald bij Adrie Hermans. Wat een prachtmens is dat! Zij was ook erg te spreken over Doctor Eckstein en daar is het eerste zaadje gepland voor de interesse in het merk. Ik heb er tijdens de opleiding een hoop over mogen leren. Wat mij toen al aansprak is dat Doctor Eckstein zeer effectieve producten ontwikkelt op farmaceutische en biowetenschappelijke basis. Hiervoor moeten de producten aan de medische richtlijnen voldoen en staan voortdurend onder strengere controle dan ‘gewone’ cosmetische merken.”

Doctor eckstein
Cisca
Hoe ben je expert geworden in jouw vakgebied en hoe draagt Doctor Eckstein daaraan bij?

“Door de jaren heen heb ik in verschillende settings mogen werken. Na het behalen van mijn diploma heb ik een eigen praktijk opgericht in een sauna -en sportschoolcomplex. Na een aantal wisselingen op werkgebied, kwam ik te werken als eerste medewerkster binnen een beautycentrum. Ik heb dit een aantal jaren gedaan, maar het idee van het opzetten van een eigen salon begon toch wel weer erg te kriebelen. Dat is inmiddels alweer 15 jaar geleden. Mijn passie is mensen te geven waar ze blij van worden en dat is onder andere een mooie en gezonde huid.

Doctor Eckstein levert daarin een goede bijdrage. Doordat de producten van Doctor Eckstein vol en rijk zijn, moeten klanten soms wel even wennen. De producten van Doctor Eckstein dwingen je om bewust te smeren. Je voelt dat je huidverbetering gebruikt, die boordevol werkstoffen zit, zoals caroteen, azuleen en natuurlijke enzymen. Als je Doctor Eckstein eenmaal hebt geprobeerd, dan blijf je een leven lang trouw aan het merk.”

Waarom past Doctor Eckstein zo goed bij jouw salon?

“Elk mens is uniek en elke huid is anders. Daarom werk ik ook zo graag met de producten van Doctor Eckstein. Als een nieuwe klant een afspraak maakt, start ik altijd met de basisbehandeling om zo de huid te leren kennen. Samen met de klant kijk en bespreek ik wat we verder kunnen doen voor de huid. Hierna starten we een behandeltraject met daarin de behandelingen in de salon en de juiste producten voor thuis. 60 tot 70% van het resultaat wordt behaald met het juiste productgebruik thuis. Hoe dit traject eruit ziet, is dus per klant verschillend, omdat hierin de wens en portemonnee  van de klant ook een rol speelt.

Als de klanten de producten thuis gebruiken, waarderen zij vooral de werkzaamheid van de producten en het fijne gevoel op en van de huid. Dit merk je goed aan de hoeveelheid mond-tot-mond reclame. Bijvoorbeeld moeders die zelf problemen hadden met een onzuivere huid en de oplossing hiervoor vonden in Doctor Eckstein, kopen nu de producten voor hun dochters. Ik ben ervan overtuigd dat op deze manier Doctor Eckstein nog een heleboel generaties gaat helpen.” 

Doctor eckstein
Wat is jouw ultieme huidverzorgingstip?

“Begin met een goede reiniging! Als je deze stap thuis niet toepast, heeft het gebruik van je overige producten geen zin. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste producten voor thuis gebruikt. Vaak hebben klanten een ander beeld van hun huid dan dat de daadwerkelijke conditie is. Doctor Eckstein werkt met de zogenaamde 4-10-100 formule. Eerst wordt er een keuze gemaakt uit 1 van de 4 huidverzorgingsdoelen, waarna Doctor Eckstein 10 specifieke huidcondities aan die verzorgingsdoelen toekent en voor deze specifieke huidbehoeften zijn meer dan 100 producten beschikbaar. Met deze aanpak kun je voor alle leeftijden heel snel de voor de klant passende en effectiefste huidverzorging bepalen.”

Doctor eckstein
De Doctor Eckstein favorieten van Cisca

“Mijn favoriete lijn is toch zeker wel de Collageen serie. Waarom? De Collageen serie is een hoogwaardige verzorging voor het behoud van het vochtgehalte, de elasticiteit en spankracht van de huid. De hoofdingrediënten zijn mariene collageen en cytokine complexen (cytokinen helpen bij het afremmen van ontstekingsreacties). Deze wissel ik graag af met de Repair serie in de winter. Deze biedt optimale verzorging voor de veeleisende rijpe en door de zon beschadigde huid. Ik zou niet meer anders willen en ben erg blij dat Doctor Eckstein bijna drie decennia geleden op mijn pad is gekomen.”

Waarom zouden andere salons voor Doctor Eckstein moeten kiezen?

“Met Doctor Eckstein behaal ik hele mooie resultaten. Doordat Doctor Eckstein een groot assortiment aan producten heeft, is er voor elk budget een passende oplossing. Het merk besteedt heel veel tijd en aandacht aan de ontwikkeling van de producten. Ik ben ooit gestart met Doctor Eckstein vanwege het uitgebreide assortiment en ik wil iedereen aanraden om even een kijkje te nemen als je bijvoorbeeld van plan bent om een eigen salon op te gaan zetten. Met Doctor Eckstein kun je namelijk alle kanten op. Daarbij vind ik het leuk dat er een frisse wind door het bedrijf van Doctor Eckstein waait. Kleindochter Verena heeft oog voor de jongere doelgroep en formuleert daar speciale producten voor, zoals balsems die geen vettig laagje nalaten. Haar moeder Iris kwam met prachtige nieuwe producten voor de rijpere huid, de mooie Ultimate Supreme lijn. Hoe heerlijk is dat, de generatie Millenials werkt nauw samen met de generatie Babyboomers, uniek!”

Proefpakket!
Cosinta heeft vanaf januari 2023 een nieuw cursusaanbod voor Doctor Eckstein. Hierin is bijvoorbeeld een training opgezet waarin er per seizoen wordt gekeken welke behandelingen goed aansluiten op de behoefte die de huid op dat moment nodig heeft. Werk je nog niet met Doctor Eckstein, maar heeft het interview met Cisca je interesse gewekt? Stuur dan een mailtje naar verkoop@cosinta.nl en vraag een gratis proefpakket aan. 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.

Vorige
Leren van vakgenoten by Sandra Bons: “Ik geloof in de transitie van schoonheids- naar gezondheidsspecialistes”
Generatie Millenials en Babyboomers werken samen voor beste huidverzorging

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

Van welke magazines wil je nieuws ontvangen?

  
 

Ik heb de voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord