HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

VIDEO KIVH: De huid herstellen van binnenuit doe je zo

Wat hebben we een prachtige zomer gehad. De heerlijke zonnestralen, dag in dag uit. Met onze vitamine D voorraad zit het voorlopig wel goed. Maar tegelijkertijd hebben onze huiden ook veel te verduren gehad. Tijd om de huid van binnenuit te herstellen en ervoor te zorgen dat de huidbarrière in topconditie is voordat het peelingseizoen van écht van start gaat. Maar hoe doe je dat? We vertellen het je in deze column. Lees je mee? Auteurs: Samantha Jordaans en Inge Backx, oprichters van het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH)

Allereerst is het goed om de voorraden vitamine C en E aan te vullen. Door blootstelling aan de zon zijn onder andere de concentraties van deze antioxidanten flink gedaald. Ze nemen af doordat ze vrije radicalen wegvangen. Uit onderzoek komt tevens naar voren dat vitamine C bijdraagt aan het verminderen van vochtverlies door de huid heen, ook wel transepidermaal waterverlies genoemd. Het mechanisme hierachter is nog niet opgehelderd, maar genoeg redenen om ervoor te zorgen dat de concentraties van vitamine C en E in de huid optimaal zijn.

Om de vitamine C voorraden aan te vullen en de huid te beschermen, ook in de herfst en winter, dien je minimaal 250 gram groenten en 2 stuks fruit per dag te nuttigen. Maar het liefst nog veel meer natuurlijk. Vitamine E zit vooral in noten, zaden en plantaardige oliën. Zorg er dus voor dat je dagelijks een handje hazel- of pecannoten eet en voeg een scheutje tarwekiemolie toe aan je salade of smoothie. Je kunt ook op zoek gaan naar supplementen waar vitamine C en E in zitten. Maar laat je daarover eerst goed informeren en weet waar je op moet letten bij het kiezen van een goed supplement. Daar schreven we eerder een column over.

Exclusief!

Deze content is uitsluitend voor abonnees. Log in of abonneer je nu!

Meer weten?
Weten wat je nog meer kunt doen voor huidverbetering van binnenuit? We vertellen er graag alles over in de online specialisatie ‘Voeding, suppletie en huidveroudering’. De opleiding is geaccrediteerd voor huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten en wordt versterkt in de vorm van video’s waarin onze diëtist en voedingswetenschapper je meeneemt in de wetenschap en deze vertaalt naar een handig stappenplan die jij direct kunt inzetten in de praktijk. Aanmelden kan via deze link. Benieuwd naar onze andere opleidingen? Ga dan snel naar kivh.nl/opleidingen voor ons aanbod.

Over het Kennisinstituut voor Voeding & Huid, het initiatief dat wetenschap praktisch toepasbaar maakt.
Het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) is opgericht voor twee diëtisten en is het eerste initiatief waarbij specialismen binnen de huid- en voedingsbranche samenkomen. Het is ontstaan vanuit de behoefte aan wetenschappelijk onderbouwde kennis op het gebied van voeding, suppletie en huidgezondheid. Het KIVH biedt praktische adviezen die gebaseerd zijn op de laatste wetenschappelijke inzichten, waarbij een volwaardige voeding altijd voorop staat. Met het delen van specialistische kennis met onder andere schoonheidsspecialisten, door middel van opleidingen en een kennisbank , draagt het KIVH bij aan het bieden van completere behandelingen voor onder andere mensen met een slappe en/of doffe huid, acne, rosacea, oedeem en alopecia. De missie van het KIVH om voeding, en indien nodig suppletie, een vast onderdeel te maken van huidbehandelingen.
Wil je meer weten over wat het KIVH voor jou kan betekenen of wil je een opleiding volgen? Ga dan naar www.kivh.nl voor meer informatie. En vergeet ons niet te volgen op Instagram voor meer gratis content.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Aanstormend talent
VIDEO KIVH: De huid herstellen van binnenuit doe je zo