HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Aanstormend talent

Ondanks corona zijn er mensen die er de afgelopen periode bewust voor kozen om masseur te worden. Ze zijn gegrepen door het vak en vast van plan om een succesvolle massagepraktijk op te zetten. In Massage Magazine iedere editie een portret van een ambitieuze, startende masseur. Deze maand Maurice de Gruijter, eigenaar van Klachtgericht Masseren in Nieuwegein. Door Saskia Petit.

Wanneer ben je gestart en wat voor soort praktijk heb je?
“Medio 2021 heb ik mijn praktijk opgezet, nadat ik in 2020 ben gestart met mijn opleiding tot massagetherapeut. Het eerste jaar werkte ik vanuit huis, sinds juli 2022 run ik mijn holistische massagepraktijk bij Sportcity in Nieuwegein. Daar heb ik mijn eigen praktijkruimte, praktisch boven de sauna en naast de groepslessen zaal, waar onder andere de yogalessen worden gegeven. Het was voor mij een uitgelezen kans hier te starten, omdat ik via een app voor de cliënten van de sportschool direct in te boeken ben. Hierdoor kan ik drieduizend potentiële klanten aan mij binden. Naast de app verwijzen ook de trainers en het eigen personeel van de sportschool mensen naar mij door. Dat is natuurlijk een prachtige start. Ik heb direct een aantal ambassadeurs klaarstaan om door te verwijzen. De eerste reacties waren geweldig. Mensen vinden het fijn om na het sporten en/of de sauna direct bij mij op de tafel te liggen.”

Wanneer wist je dat je masseur wilden worden?
“Na een succesvolle carrière als recruitment specialist voor diverse organisaties en als zelfstandig ondernemer, besloot ik mijn hart te volgen en te gaan doen waarin alles samenkomt voor mij; massagetherapie. Mensen helpen om klachtenvrij te worden, zich meer bewust te maken van hun lichaam en ernaar te leren luisteren, even helemaal te ontspannen of energetisch op te laden. Klachtgericht werken is mijn grote passie. Ik ben gestart bij Holos Massage Academie en hebt dit aangevuld met opleidingen bij Esoterra tot massagetherapeut. Twee verschillende stromingen die beide boeiend zijn.

Ik vind de holistische visie op het lichaam en hoe klachten zich manifesteren interessant. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je met pijn in je nek binnenkomt en ik op basis van een kort onderzoek en een aantal vragen ontdek dat de oorzaak ligt in je bekken. Daarom is een eerste kennismaking belangrijk, waarin ik de tijd neem om de cliënt en zijn lichaam beter te leren kennen zodat ik een zo effectief mogelijke behandeling kan opstellen.”

Welke massage-opleidingen heb je gevolgd?
“Ik heb de volgende opleidingen gedaan: De driejarige opleiding tot Massagetherapeut bij Esoterra (diploma in 2022), de eenjarige opleiding tot Fascia Release Therapeut bij Esoterra (diploma in 2022), de eenjarige opleiding aan de Holos Massage Academie (afgerond in 2020), Medische basiskennis bij Esoterra (verwachte afronding medio december 2022) en enkele specialisaties.”

Wat vind je het leukste aan dit vak?
“Door aanraking gaat de energie weer stromen. Wanneer je dit ervaart, voelt het aan als een bruistablet in een glas water. Het is schoon, energiek en sprankelend! Uit je hoofd, in je hart en in verbinding met de universele energie of liefde, zoals mensen dit omschrijven. Het is fijn als een professional, die echt met jou en je klacht is verbonden, je kan begeleiden en laten ervaren hoe het is om weer in contact te zijn met je lichaam. Mensen luisteren zo slecht naar hun lijf. Eerst doe ik een anamnese en stel ik vragen als: Hoe is het, waar heb je last van? Is er medicijngebruik? Kun je aanwijzen waar de pijn zit, wanneer voel je dat het meest? Als je nadenkt over je klacht, is die meestal niet in twintig minuten ontstaan. Daar doe je vaak jaren over. Soms door een trauma/ongeluk/sporten of vanuit een burnout of een life changing event. Andere therapeuten hebben vaak maar twintig minuten tot een half uur de tijd voor een behandeling. In die tijd moet de therapeut alles doen. De intake, de behandeling, oefeningen geven. Kortom; vaak is de echte behandeltijd maar tien minuten. Veel te kort voor een goede, diepgaande sessie, waarbij echt de tijd wordt genomen voor een klacht en de behandeling ervan. Dus: ga naar een massagetherapeut! Die neemt de tijd voor je. Als je door aanraken mensen zo goed kunt helpen dat zij van hun klacht af zijn en/of weer in hun kracht komen te staan, kun je het verschil maken! Dat is waar ik het voor doe.”

Wat zijn je ambities?
“Tien jaar geleden zou ik gezegd hebben: ‘De wereld over!’ Nu probeer ik het klein te houden. Eerst maar eens wat massagemeters maken. Ik heb het talent om te verbinden en dat is wat ik wil blijven doen. Ik ben ambassadeur geworden voor het vak van massagetherapeut. En de wereld is via verschillende kanalen zo dichtbij, dat je daarvoor niet ver weg hoeft te gaan. Nu eerst op naar de eerste tienduizend massage-uren om er echt goed in te worden. Ik hoef er nog maar 4,496 te gaan.” 😉

Wat is je beste tip voor aanstormend talent/starters in het massagevak? “Als je als professional door het leven wenst te gaan, gedraag je dan zo! Maak de keuze om er vol voor te gaan en je stinkende best te doen. Ik heb veel tips. Zorg ervoor dat je merk en je logo terug te vinden zijn op je handdoeken, shirt, viltjes. Maak iets met een leuke tekst, wees creatief en stem dit af op jouw doelgroep. Maak gebruik van systemen als Treadwell, Saloniced, MijnDiad of Sara Salonsoft. Treadwell kost je geld, maar als jij je eigen marketing doet, je website beheert en mailsystemen moet koppelen, vraagt dat ook tijd en kennis. Deze kennis heb ik wel in huis, maar toch kies ik ervoor om dit systeem in te zetten. Het helpt je namelijk om snel omzet te kunnen maken. Plan vijftien minuten tussen de afspraken in. Neem vijfenveertig tot zestig minuten pauze rond lunchtijd. Hang een prijslijst op en zorg ervoor dat mensen je direct via een QR-code kunnen boeken. Vraag om een review op Google of een social mediakanaal, dit helpt je in vindbaarheid en in het benadrukken van je vakkundigheid. Koop goede, duurzame handdoeken die lekker zacht zijn. Je klanten zijn je direct dankbaar.”

Wil je ook andere artikelen uit de serie “Aanstormend talent” lezen? Neem dan abonnement op Massage Magazine. Artikel vind je in editie 4/2022.

Tekst: Saskia Petit / Op de foto: Maurice de Gruijter

 

 

 

 

 

 

 

Abonneer en mis niets

Meld je aan met je e-mailadres en ontvang nieuws en updates.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Belangrijke doorbraak voor schoonheidsspecialisten: BTW-vrijstelling voor specialistische behandelingen goedgekeurd

Posted on

Na een periode van intensief overleg met de Belastingdienst heeft Nathalia van ...

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Dr. Spiller kiest voor Beauty2People

Posted on

De vraag naar huidverbeterende cosmetica die de natuur respecteert, groeit gestaag. In ...

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Hét evenement om niet te missen! Huydcongres 2024 – 16 maart 2024

Posted on

Op 16 maart staat het HUYD Congres weer voor de deur, met ...

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Lezersactie BEAUTY DÜSSELDORF

Posted on

Van 22 tot en met 24 maart 2024 vindt BEAUTY DÜSSELDORF plaats, ...

Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Therapietrouw en gedragsverandering
Aanstormend talent