HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS-, NAGEL- EN MASSAGEBRANCHE.

Column Linda Dool: ‘Slappe dweil’

Bij tijden voel ik mij net een slappe dweil. Ik laat spullen uit mijn handen vallen, stoot mij regelmatig en kan even niets onthouden. Ik kijk op mijn kalender en zie dat mijn gevoel klopt. Ik zit in de herfst van mijn cyclus. Diepe zucht, ik ben niet oud en ook niet bijna dement maar over 3 dagen ben ik ongesteld. Dat betekent dat ik anders om moet gaan met mijn energie. Voor de meeste vrouwen heel herkenbaar.

Laten we er even van uitgaan dat het overgrote deel wat in de salon komt vrouw is. Zij komen met een bepaald doel naar de schoonheidsspecialiste. Dat kan zijn voor huidverbetering of ontspanning. En het liefst willen wij ook na de ontspanning de klant productadvies geven om de behandeling zo effectief mogelijk te laten zijn. Deze vrouwen hebben een paar dagen in de maand een andere behoefte dan de rest van de maand. Als ik van mijzelf uitga heb ik behoefte aan zo min mogelijk gedoe, geen geklets, geen advies, alleen zijn. Mij terug trekken met een warme kruik, dekentje, boekje en veel thee met chocola is ideaal.

Hoe zou het zijn om dit als ‘behandeling’ aan te bieden in de salon! Starten met een voetbad en een kopje vrouwenmantel thee. Ondertussen verwarm je de stoel en de handdoeken. Je wikkelt je klant in een verzwaarde deken en legt een verwarmde kersenpittenzak op de buik. De behandeling bestaat uit verzachtende rozenoliën, lichte massages en een zacht masker. Ondertussen klinkt er rustige muziek op de achtergrond en wordt er niet gekletst. Je kan van te voren met de klant afspreken dat dit een stilte behandeling is. Dan kan je alsnog producten na de behandeling adviseren terwijl zij haar glas water met chocolaatjes nuttigt. Oooh deze behandeling zou ik direct boeken!

De meesten van ons zijn opgevoed als sterke vrouwen. Niet zeuren, die buikkrampen horen erbij, iedereen heeft daar wel een last van. Ik hoop dat er nu een tijd aan komt waarin wij zachter met ons zelf mogen omgaan. Voelen wat er met ons lijf gebeurd en daarop anticiperen. Je agenda leger maken op het moment dat je voelt dat je energie laag is. En voel je je energiek dan ga je knallen. Het is een kracht om te erkennen dat het soms iets minder gaat. Het voelt sterk om naar je lijf te luisteren. Dus als ik het nodig heb kies ik heerlijk voor die stilte behandeling of de pré-menstruatie behandeling of de ‘ik voel mij een slappe dweil’ behandeling of de ‘tijd-voor-mij’ behandeling. Ik daag je uit voor het bedenken van een goeie naam voor deze treatment dan ga ik ondertussen genieten van mijn thee met chocola.

Middenin de zomervakantie ga je een artikel lezen over Linda Dool, van Linda Dool Huidverbetering. Linda is meer dan alleen een schoonheidsspecialist, zo is ze ook NLP Life Coach. Eerder heb je al eens een presentatie van haar kunnen bijwonen tijdens De Week van de Beautyprofessional. Linda is ook gek op schrijven en inmiddels hebben wij een aantal columns van haar mogen ontvangen die superleuk zijn om te lezen! Deze stuurde ze ons onlangs spontaan op en toen zeiden we: ‘Zullen we maar gewoon alvast starten met de columns?’ Dit was dan ook de eerste column van Linda. Je zult ze afgewisseld vinden in ons magazine en online.

Contact met linda? Stuur een mail naar: info@lindadoolhuidverbetering.nl

Wil jij het Selfcare Event van Linda bijwonen? Klik dan hier: https://beauty-pro.nl/actueel-overall/huid-actueel/selfcare-dag-kan-jij-ook-als-de-beste-zorgen-voor-een-ander/

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Selfcare Dag: Kan jij ook als de beste zorgen voor een ander?
Column Linda Dool: ‘Slappe dweil’