Ruim 1100 studenten van Summa Beauty & Lifestyle in Eindhoven worden sinds november opgeleid in een nieuwe salon: House of Bloom. Dit is niet alleen een innovatieve leeromgeving voor onder meer kappers, nagelstylisten, visagisten, schoonheidsspecialisten en pedicures, maar ook een open kenniscentrum met aandacht voor innerlijke en uiterlijke schoonheid.
House of Bloom werd een maand geleden onder grote belangstelling van professionals, publiek, bedrijven en andere belangstellenden geopend. De naam verwijst naar een plek om tot bloei te komen. Dat geldt zowel voor student als klanten die traditioneel veel gebruik maken van de salon aan de Sterrenlaan in Eindhoven. Onze visie: House of Bloom leidt beautyprofessional van toekomst op.
Onderdeel van het innovatieve lesconcept is dat de studenten niet in klaslokalen, maar op de werkvloer van House of Bloom uitgroeien tot professionals. De salon is ook een ontmoetingsplek voor de buurt. De filosofie gaat er verder vanuit dat de nieuwe salon niet alleen een plek is om kennis op te doen, maar ook om mensen te ontmoeten. Bovendien zijn alle specialismen onder één dak te vinden. Zo’n vijfhonderd studenten gaan dagelijks aan de slag in de salon. Wekelijks laten zo’n driehonderd buurtgenoten zich door de studenten verwennen.
Steeds meer mannen
Summa Beauty & Lifestyle is met 1100 studenten, 120 docenten en 10 opleidingen (op verschillende niveaus) de grootste mbo-opleiding op haar vakgebied in Nederland. Hoewel dit typisch een branche voor vrouwen is, verandert de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke studenten langzaam. Steeds meer jongens kiezen voor een opleiding voor dit vakgebied. Met name het fors toenemend aantal barbershops is hier debet aan.
House of Bloom werkt met een groot aantal dominante spelers in de markt nauw samen, zoals Philips en verschillende ontwikkelaars van schoonheidsserums. De salon laat zich leiden door de onderwijsvisie van Summa College, waarbij duurzaamheid een van de speerpunten is. Zo werkt de opleiding ook samen met een recyclebedrijf die plastic verpakkingen en haar in het kader van de zogeheten circulaire economie omzet in producten.
Wat vind jij?