HÉT KENNIS- EN INSPIRATIEPLATFORM VOOR ALLE PROFESSIONALS UIT DE SCHOONHEIDS- EN MASSAGEBRANCHE.

Column PMU: Microblading verliest terrein…

Steeds meer hoor je de geluiden over de Ombre techniek of Hairstroke middels de naald. Ook wel Digital Microblading genoemd. 5 jaar geleden was Microblading booming en wilde iedereen de mesjestechniek ondergaan. Dit is nu aan het verschuiven…
Door Rebecca Langmair, Langmair Academy

Waarom verliest Microblading dan ineens terrein?
Ombre heeft enorm aan terrein gewonnen afgelopen jaren en is zeer geliefd omdat het de wenkbrauwen voller doet lijken middels een poedertechniek. Ombre blijft ook veel beter zitten en blijft ook mooi als het langzaam afbreekt. Microblading heeft in vergelijking best wat nadelen waar veel mensen nu achteraf op terugkomen. Meestal vervaagt het pigment enorm snel en het loopt vaak met 40 tot 70% terug. Dat is redelijk snel. Daarbij kun je het ook niet op elke huid uitvoeren:

  1. Boven de 45 jaar is de huid te dun en ga je algauw te diep met het mesje. Met als gevolg eerder kans op littekenweefsel /keloïdvorming.
  2. Niet op de vette en gecombineerde uit (vervaagd te snel)
  3. Niet op de couperose / of gevoelige dunne huid (je komt te snel te diep en geeft verkleuringen

Te korte cursussen verpesten de markt
Daarbij komt dat er vaak 1 of 2 dagen lessen worden gevolgd door onervaren dames die eigenlijk te weinig kennis meekrijgen om professioneel de Microblading behandeling uit te voeren. Ik vind dat dit nog steeds te weinig wordt aangepakt door de instanties. Waarom zou je denken dat je na 1 of 2 modellen (2 dagen of 1 dag training) Microblading kunt doen op de consument? Gelukkig zijn de nieuwe regelgevingen wel een eerste stap in de goede richting…

Wat nu? De consument gaat namelijk niet massaal Ombre Brow laten doen…
Het blijft belangrijk beide technieken als specialist te beheersen: Hairstroke en Ombre Brows. Zo blijf je flexibel naar de consument. Dit is waarom we zien dat de Hairstroke Needle steeds meer wordt gedaan in plaats van Microblading. Hairstroke (haartjespatronen) is nog steeds de techniek voor een natuurlijkere look. Ombre geeft een wat meer make-up achtige uitstraling. (poeder) Dit wil niet iedereen. Aan de Langmair Academy wordt daarom steeds vaker de Nano- Hairstroke techniek gevolgd. Hier worden haartjes gezet met ultra fijne naaldjes (0,25 diameter) die bijna net zulke dunne haartjes creëren als met het mesje. Alleen ondervind je niet de nadelen zoals bij Micorblading. Hoe dat komt? De Naaldtechniek is stukken veiliger, omdat de lengte van de naald verstelbaar is. Zo kun je nooit te diep gaan. De Naald is daarnaast ook rond en hierdoor iets botter dan het mesje, wat dus niet zomaar heel diep de huid doorboort. Je zet middels de naald tegenwoordig, mits je techniek goed beheerst, prachtige haartjes! Daarnaast kun je dit combineren met de shadingtechniek bij de haartjes, zodat de hairstroke een mooi 3D effect krijgt met een diepere look.

Nieuwste techniek: CASHMERE BROW
De Cashmere Brow is een van onze nieuwste technieken aan de Langmair Academy en geeft prachtige volle wenkbrauwen die veel beter hechten en minder snel vervagen. Je zet middels een shadingtechniek ultra dunne hairstrokes en speelt met licht- en donkereffecten in het haar. Hierdoor krijgt het een nog natuurlijkere uitstraling.

In oktober starten wij met deze nieuwste opleiding. Mail ons gerust voor meer info via: info@langmairacademy.com of KLIK HIER voor meer informatie.

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties.


Ik wil me graag aanmelden voor de E-mail nieuwsbrief

MIJN INTERESSE

  
 

   

Vorige
Beauty2Buy: geen hele grote opkomst, wel gezelligheid en genoeg nieuwigheden
Column PMU: Microblading verliest terrein…